Doku transglutaminaz ıga 0.8
Doku transglutaminaz ıgg 1.2
Anti gliadin ıga negatif
Anti gliadin ıgg negatif
Anti endomisyum antikor (gliadin) pozitif çıktı. Bu durumda benim gluten hassasiyetim var mı
Doku transglutaminaz ıga 0.8
Doku transglutaminaz ıgg 1.2
Anti gliadin ıga negatif
Anti gliadin ıgg negatif
Anti endomisyum antikor (gliadin) pozitif çıktı. Bu durumda benim gluten hassasiyetim var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
gluten hassasiyetinden çok çölyak gözüküyor kendi başına gluteni kesme. biyopsi yapılması en doğru gözüküyor
Arasındaki fark nedir ne yönde ilerlemem gerek
çölyak otoimmün hastalıktır ve ömür boyu diyt yapmanız gerekebilir. genetik faktör vardır ve diyeti uygulamazsanız bağırsak hasarı olabilir. doktorunuz daha iyi bilecektir tabi ama doktorunuz ile birlikte gluteni kesmelisiniz
Ne belirtilerle gittiniz bende şüpheleniyorum
Şişkinlik kabızlık gibi şikayetlerim vardı
Şişkinlik ve kabızlık çölyak belirtisi midir kesin?
@emrdghh ben doktora gittim kan testi aldı ve çölyak değilsin ama gluten hassasiyetin var dedi kesin tanı için bayramdan sonraya endoskopi dedi
Gerçekten de ekmek ve gluten içeren şeyleri kestigimde şişkinlikte baya fark etti
Çölyak zaten gluten alerjisi demek değil mi
Bayramdan sonra biraz geç
@emrdghh tamamına değilmiş sanırım karabuğday ekmeği yiyebilirsin demişti normal ekmek yerine
Bakınca karabuğday da tahıl grubu ama gluten icermiyomus sanırım
@emrdghh kan değerlerine göre çok aciliyeti yok dedi o yüzden bayramdan sonraya kaldı
Kan değerlerinden belli oluyor mu çölyak hastası tespiti?
@emrdghh işte önce kanda bakılıyor değer pozitif ise kesinlestirmek için endoskopi yapılıyor yani yapılıyormuş
Kan testi dediğin normal koldan yapılan dimi yakın zamanda verdim kan testi aslında ama çölyak için değil normal kontrol gibi bir şeydi çölyak için yapılan kan testi başka bir şey mi?
@emrdghh onun için gastroenteroloji bölümüne gitmen gerek şikayetlerini dinler doktor sonrasında kan alır aynen koldan alınıyor zaten kan ama bakılan şeyler farklı oluyor muhtemelen de 15 gün içinde çıkıyor fakülte hastanesinde. Eğer o değerler pozitif çıkarsa endoskopi ister doktor
Gidicem ama yoğunum muhtemelen bayramdan sonra giderim zaten. Yani sıradan bir kontrolde ki kan değerlerinden anlaşılmaz mı
@emrdghh hayır anlaşılmaz gastroenteroloji bölümüne gitmen gerek zaten doktor senin şikayetine göre seçer nelere bakılacagini
Olur belki