Diş çekiminden sonra; Ağız çalkalanmamalı, ağırlık kaldırılmamalı, aşırı soğuk/sıcak içilmemeli, diş çekilen bölgeye dokunulmamalı. Bi de diş çekiminden sonra kanı içine çeken tampon pamuk koymaları gerekiyordu, devlette çektirdin sanırım.
1
33 Yorumla
Soran
1 yıl
Koydular ilk an durdu 4 saattir kanama yoktu şimdi aniden yoğun kanadı
Geçmiş olsun. Ben de geçen ay çektirdim ama doktor içine pamuk koydu, pamuk kanı eme eme 6-7 gün sonra kayboldu. Hem yemek yerken içine bişe kaçmadı, hem kan akmadı.
Ben özele gitmiştim, seneler önce çektirdiğimde boş göndermişlerdi. Bu sefer başka yere gidiyorum, içine özel pamuk koydular bi de üstten diktiler. Pamuğu çıkartma o kendisi yok olacak dediler, üçüncü gün akıntı oldu ama geçti. Hiç ağrı sıkıntı çekmedim. Açık olduğunda sürekli içine yemek kaçtı mı kaygısı yaşıyordum, bu sefer hiç bakmadım bile.
Geçmiş olsun, yine gitmem lazım dişçiye. Daha geçen hafta cumartesi günü kanal tedavisi dolgu yaptırdım. Sürekli dişlerimde bi sıkıntı çıkıyor, tavuk yerken dişimi kırdım kaç kere.
Yurtdışındayım 3-4 bin verdim pahalı geldi. Tek diş (İki kanal tedavisi, kanal dolgusu, diş dolgusu, estetik diş dolgusu ve törpüleme cilalama) bi diş için 12 bin verdim.
İlk seneler önce çektirdiğimde bir hafta ağrıdı işe gidememiştim çenemi hissetmiyordum, bu sefer doktor ilaç ve antibiyotik verdi. Dişçide hemen ilaç verdiler, anestezi geçince araba sürerken ağrım oldu ama eve geldiğimde geçti. Ertesi gün işe gittim hiç ağrı çekmedim, arada bi sızlıyordu ama beni rahatsız etmiyordu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Diş çekiminden sonra;
Ağız çalkalanmamalı, ağırlık kaldırılmamalı, aşırı soğuk/sıcak içilmemeli, diş çekilen bölgeye dokunulmamalı.
Bi de diş çekiminden sonra kanı içine çeken tampon pamuk koymaları gerekiyordu, devlette çektirdin sanırım.
Koydular ilk an durdu 4 saattir kanama yoktu şimdi aniden yoğun kanadı
Durduk yere kanamaması lazım bişe yapmışsındır
Hayır hiçbişe yapmadım
Kan gelmesi doğal ama şarıl şarıl akmadığı sürece sıkıntı yok. Ağzının içinde suyu gezdirip tükürürsün çalkalama
Şarıl şarıl geldi neyse şimdi steril bez koydum bakalım
Geçmiş olsun. Ben de geçen ay çektirdim ama doktor içine pamuk koydu, pamuk kanı eme eme 6-7 gün sonra kayboldu. Hem yemek yerken içine bişe kaçmadı, hem kan akmadı.
Bu böyle boş boş gönderdi içini. Bari dikseydi falan ya da pamuk koysaydı ya
Ben özele gitmiştim, seneler önce çektirdiğimde boş göndermişlerdi. Bu sefer başka yere gidiyorum, içine özel pamuk koydular bi de üstten diktiler. Pamuğu çıkartma o kendisi yok olacak dediler, üçüncü gün akıntı oldu ama geçti. Hiç ağrı sıkıntı çekmedim. Açık olduğunda sürekli içine yemek kaçtı mı kaygısı yaşıyordum, bu sefer hiç bakmadım bile.
Bende özelde yaptırdım boş boş gönderdiler. Şimdi bekliyorum bakalım ne olacak bıktım bu dişlerden
Geçmiş olsun, yine gitmem lazım dişçiye. Daha geçen hafta cumartesi günü kanal tedavisi dolgu yaptırdım. Sürekli dişlerimde bi sıkıntı çıkıyor, tavuk yerken dişimi kırdım kaç kere.
Bende aynı çocukluktan beri dişlerimde hep sıkıntı var. Bende haftaya kanal tedavisi yaptırcam. Hala kanıyor dişimde of
Geçer bugün dert etme önemli olan ağrısı olmasın
Ağrı da var maalesef
İlaç aç bari, yarına toparlarsın geçmiş olsun. Kaça çektiler dişi?
3.500. Sen?
Yurtdışındayım 3-4 bin verdim pahalı geldi. Tek diş (İki kanal tedavisi, kanal dolgusu, diş dolgusu, estetik diş dolgusu ve törpüleme cilalama) bi diş için 12 bin verdim.
Artık her şey pahalı malefes ya
maalesef*
Diş çok pahalanmış. İki diş yerim boş implant yaptıracağım 25 bin diyorlar bakalım yaptırırım umarım
Umarım. Seninde dişini çektirdiğinde ağrıdı mı dişin?
İlk seneler önce çektirdiğimde bir hafta ağrıdı işe gidememiştim çenemi hissetmiyordum, bu sefer doktor ilaç ve antibiyotik verdi. Dişçide hemen ilaç verdiler, anestezi geçince araba sürerken ağrım oldu ama eve geldiğimde geçti. Ertesi gün işe gittim hiç ağrı çekmedim, arada bi sızlıyordu ama beni rahatsız etmiyordu.
Benim diş iltihaplıydı adam çekti şimdide antibiyotiğe gerek yok diyor
Benimde iltihaplıydı çok ağrım vardı dayanamıyordum, antibiyotik verdi. Belki sende gerek yoktur
Şimdi ağrı kesici içtim rahatladım biraz
Dikkat et kendine, sana zarar gelmesini istemem
Çok sağol❤️❤️
steril bez koydum biraz kan pıhtısının yarısı bezde kaldı yarısı dişimde hala
Durdu mu
Sabah bi uyandım heryerim kan içinde. Ama şimdi kanama durdu ve ağrı da yok normal mi?
Normal tabi geçmiş olsun. Ağzını çalkalama, yaranın üstünde tabaka oluşmaya başlamıştır çalkalayıp zarar verme. Bi kaç güne alışırsın zaten unutursun.
Umarım bugün hiç kanamadı ve ağrımadı.
Tamam geçti artık zor dönemi atlattın, umarım bi daha dişçiye gitmezsin.
Haftaya kanal tedavisi var daha😞
Yogun kanama imkansiz dikis bile yok olmasi lazimdan 2 gun falan tukurme sakin tampon koy acilen
Tampon koydum hala sızıntı kanama var ama böyle dişim
Dikis var mi yoksada cok kanar
Dikiş yok
Oyuzden kan durmuyo zaten
Aynen mal doktor yine dikmediki
İstesen dikerdi ama demekki gerek yoktu
Valla bilmiyorum kocaman diş ama. Şimdi steril bez koydum biraz kan pıhtısının yarısı bezde kaldı yarısı dişimde hala
Elleme sakin duser o
Ellemicem keşke hiç ellemeseydim ama çok kanadı bez koymak zorunda kaldım
Bez koy problem yok ama gecer 48 saat icinde durar
Umarım çok sağol❤️❤️❤️
Benim 6. gun bile kanadi
Sabah bi uyandım heryerim kan içinde. Ama şimdi kanama durdu ve ağrı da yok normal mi?
nasıl düştü pıhtı bende de çıktı