Kordiseps mantarı böceklerde konakçı olarak yerleşip onları öldürmeden kas hareketlerini kontrol ederek zombileştirebiliyor. Belli bir sıcaklığın üzerinde yaşayamadıkları için insan vücudunda tutunamıyorlar neyseki:) ama ya dünya gittikçe ısınırsa ve adaptasyon geçirip yüksek sıcaklıkta yaşamaya başlarlarsa?
Klasik zombi temasında ölmüş bedenin ete olan açlığı pek gerçekçi değil açıkcası. Doğada keşfedilen parazitoitlerin genetik bilimle gelecekte kitle imha silahlarına dönüştürülmesi daha olası. Ya da hormonal etkiyle insanların asabiyet üzerine olan kontrollerinin bertaraf edilmesiyle, şiddetin toplumlarda meşrulaştırılmasına yönelik çalışmalarda varolabilir.
Gelişmiş ülkelerin biyolojik silah stoklarında mevcut olanı ya da yapılmak isteneni kim bilebilirki şimdiden. Bana göre toplumlar nasıl ki asker barındırarak düşman baskısını önceden dengeleyebiliyorsa, bilimsel anlamda da benzer dengeleyici çalışmalarda bulunmak zorunda. Aksi halde gücü elinde tutmak isteyen devletlerin gelecekte ahlaklı olmasını ummak fazlaca saflık olur kanısındayım.
Ülkelerin savaş ve silahlanma politikalarının dışında evrim, mutasyon, adaptasyon, küresel ısınma gibi süreçler sonrasında olabilir mi diye sormuştum aslında. İnsanlar zaten pek çok şeye müdahale edebiliyor teknoloji de gün geçtikçe daha da gelişiyor. Zombiler filmlerde gerçekten çok uzak olsa da mantıklı bir temele dayandırılabilecek tek durum bu bana göre. Kordiseps mantarının böceklerin sinir sistemini ele geçirmesi ve kas kontrolünü sağlayarak öldürmeden parazit yaşam sürdürmesi zombi böcekleri ortaya çıkarsa da insan vücudunda yüksek sıcaklıkta yaşamayacaklarını biliyoruz. Yaşıyor hale bile gelseler bağışıklığımız böceklere göre çok güçlü.
Bu parazitimsi canlının ürkütücü olduğunun farkındayım. Doğal koşullarla sınırlı çevrelerde yalıtılmış alanlarda ve belirli türlerle beslendiklerininde. Açıkcası insan müdahelesi olmadan bu gibi canlıların pandemik seviyeye ulaşması çok çok zor gibi. Bu nedenle insan müdahelesi olmadan böyle bir tehlikenin olamayacağını düşünüyorum. Ben zombivari bir tehdidin laboraturalarda varedilen bilim yoluyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu durum hormon, virüs, bakteri ya da nörolojik baskılayıcılarla olabilir. Evrim elbette bunu sağlayabilecek potansiyele sahip. Fakat bu evrimsel kazanıma ulaşacak kadar geçecek sürede insan dünyada varolabilecek mi o kısmı muamma.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Klasik zombi temasında ölmüş bedenin ete olan açlığı pek gerçekçi değil açıkcası. Doğada keşfedilen parazitoitlerin genetik bilimle gelecekte kitle imha silahlarına dönüştürülmesi daha olası. Ya da hormonal etkiyle insanların asabiyet üzerine olan kontrollerinin bertaraf edilmesiyle, şiddetin toplumlarda meşrulaştırılmasına yönelik çalışmalarda varolabilir.
Gelişmiş ülkelerin biyolojik silah stoklarında mevcut olanı ya da yapılmak isteneni kim bilebilirki şimdiden. Bana göre toplumlar nasıl ki asker barındırarak düşman baskısını önceden dengeleyebiliyorsa, bilimsel anlamda da benzer dengeleyici çalışmalarda bulunmak zorunda. Aksi halde gücü elinde tutmak isteyen devletlerin gelecekte ahlaklı olmasını ummak fazlaca saflık olur kanısındayım.
Ülkelerin savaş ve silahlanma politikalarının dışında evrim, mutasyon, adaptasyon, küresel ısınma gibi süreçler sonrasında olabilir mi diye sormuştum aslında. İnsanlar zaten pek çok şeye müdahale edebiliyor teknoloji de gün geçtikçe daha da gelişiyor. Zombiler filmlerde gerçekten çok uzak olsa da mantıklı bir temele dayandırılabilecek tek durum bu bana göre. Kordiseps mantarının böceklerin sinir sistemini ele geçirmesi ve kas kontrolünü sağlayarak öldürmeden parazit yaşam sürdürmesi zombi böcekleri ortaya çıkarsa da insan vücudunda yüksek sıcaklıkta yaşamayacaklarını biliyoruz. Yaşıyor hale bile gelseler bağışıklığımız böceklere göre çok güçlü.
Bu parazitimsi canlının ürkütücü olduğunun farkındayım. Doğal koşullarla sınırlı çevrelerde yalıtılmış alanlarda ve belirli türlerle beslendiklerininde. Açıkcası insan müdahelesi olmadan bu gibi canlıların pandemik seviyeye ulaşması çok çok zor gibi. Bu nedenle insan müdahelesi olmadan böyle bir tehlikenin olamayacağını düşünüyorum. Ben zombivari bir tehdidin laboraturalarda varedilen bilim yoluyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu durum hormon, virüs, bakteri ya da nörolojik baskılayıcılarla olabilir.
Evrim elbette bunu sağlayabilecek potansiyele sahip. Fakat bu evrimsel kazanıma ulaşacak kadar geçecek sürede insan dünyada varolabilecek mi o kısmı muamma.
Olabilir
Olmaz bence