AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Birden kesmek hiç iyi değil. Yarım yarım sonra 2-3 günde bir hafta da 1 şeklinde bırakmak uygun olsa da doktor gözetiminde bırakmak em doğrusu,
Ben lap diye kendi kendime kestim ilaçları. 3 gün falan yatağa yapışıyosun sonra geçiyor. Yani bende öyle olmuştu
Senin psikolojik rahatsızlıgin neydi peki
Depresyon anksiyete sosyal fobi ialçlarımı hatırlamıyorum ama bi halta yaraladıkları için bırakmıştım
Sen de gerçekten bu saydıkların olsaydı bir anda bıraktığında 3 gün de iglesmen mümkün olmazdı ki bir anda bırakmak mümkün değil yan etkileri var
O ilaçlar yeme içme uyku düzenini etkiliyor psikolojini düzeltmiyor
Peki nasıl duzelticem asil önemli olan şeyi
O sorunun cevabını bende bilmiyorum
Neden kendine bu eziyeti. Yapıyorsun yazık değil mi güzelliğine
Elimde değil
Hee ne olursa olsun insan kendi kaderini kendi çizer
Kontrollu birakmalisin kendin karar veremezsin buna
Yani hata yapıyorum galiba ben
Evet daha sorunu tetikleyebilir aniden birakmak nir doktor kontrolune git o gerektigi gibi azaltarak keser
Doktor bırakmanı öneriyor mu peki? Yoksa kendin mi karar veriyorsun?
Kendim karar verdim doktorumla 3 aydır goruamuyoruz 2 aylık ilaç verdi 1 aydır düzensiz içiyordum bu yüzden 3 aydır kullanıyorum gündüz icileni kestim mesela 1 aydır kullanmıyorum kilo aldım sadece tek korkum eskisi gibi olurmuyum endişesi
Doktorunla görüşmüyorsan da bir uzmana danışmadan bırakmanı önermiyorum, tekrar ettiği durumda tekrar daha iyi hissettirebilecek yöntemleri bulamayabilirsin
Çok teşekkür ederim o zaman ben ilacımı içmeye gidiyorum doktoruma da en kısa zamanda gidip soyleyevem
İlacın sana yan etkileri olması rahatsız ediyorsa azaltabilirsin doktorla görüşene kadar, ama sakın birden kesmeyi falan düşünme
Düşündüm hatta 1 aydır düzensiz içiyorum dediğim gibi bende çok fazla unutkanlık oldu bu normal mi
Sanki beynim resetleniyo her geçen gün eski günleri hatırlamaya çalışıyorum zorla
Düzensiz kullandığın için oluyor, etkisini göstermesi için düzenli ve aşamalı kullanmalısın. Bırakırsan birden, daha da zor hale gelebilir her şey
Doktor kontrolü olmadan sakin bırakma. Onlar öyle kafana göre bırakılacak ilaçlar değil
Ne olur ko
Vücut alıştığı için ona birden kesince denge bozuluyor. Ben birden kestim mesela çok kötü oldu dozunu azaltarak devam etmelisin
Mesela sende çok kötü oldu ya senin rahatsızlığın neydi birde nasıl kötü oldun yan etkileri ne olmuştu rica etsem anlatirmisin
Bendeki konu biraz uzun. Trafik kazası geçirip anneyi babayı aynı anda kaybettim. Onla alakalı kullandım. Yan etkileri bırakınca aşırı sinir kaygı bozukluğu islerimde başarısızlık gibi şeyler oldu. Daha sonra tekrar kullanarak doktor kontrolünde bıraktım
Bende ameliyat geçirdim ölüm korkusu sardı abimi vurdular tramvalarim arttı en sonunda patladim anksiyete oldum yoğun kaygı bozukluğu oldum bu arada Allah rahmet eylesin birde ilacı bıraktın ya hani nasılsın şu anda? İyimisin eski ataklarin devam ediyor mu?
Geçmiş olsun çok. Evet kaygılar artmıştı. Ben kendi kendime bıraktım olmadı tekrar ve daha yoğun şekilde sinyal vermeye başladı bunlar. Artık zarar vermeye başlamıştım kendime. şu an iyiyim ataklarim devam etmiyor. Bunu doktoruma borçluyum ama
Yaa iyi şükür sen psikiyatri mi psikolokmu desteği aldın?
Psikolog desteği aldim. İlacı ama psikiyatriden aldim. İkinci doktorda duzeldim ben.
Özür dilerim ne kadar sürede dizeldin ben desyrel 50mg kullanıyorum sadece
Ben hem uyku hem sinir ilacı kullandım. Bir bir buçuk seneyi buldu düzelmem. Senin mgin üç dört katı başladım ben ilaca günde 22 saat uyuduğumu bilirim öyle duzeldim anca duzeltebildi
Yaaa 🥺 inşallah bende düzeltirim 😔
Duzelirsin ama dediğim gibi sakin doktor kontrolü olmadan bırakma. Çünkü mg az olsa bile vücutta bıraktığı etkiler öyle olmuyor.
Tamam en kısa zamanda doktora gideceğim 😔😔😔😔
Kesinlikle gitmelisin geçmiş olsun bu arada.
Ben 250mg alıyorum yani zorlamaz ama dikkat et bırakma bırakırsan zamanla 1 gün 1 gün alma düzenli düzenli düşür
Tamam doktora gorunim o zaman
antıdeprasanın ta kendısısın senın yanında depresyonun golgesı bıle gecmez
Teşekkür ederim hshsha
yalnız senın guzellıgını gorup kıskanan kızlar ıcın antıdeprasanlarını onlara vermen gerekebılır
Neden kullanıyorsun? Sorun
Anksiyete kaygı bozukluğu
Bunun için dideral kullanamazmıydın
Dokyorum bana Uygun gördüğü ilacı yazdı ilaçlar hakkında bilgim yok maalesef
Birdahakine doktoruna sor alternatifleri nedir diye
Onlarda insan yanlış kararlar verebilirler hukukun olmadıgı yerde
İlacın alternatifleri nedir diye soracağım öyle mo
Ya aslında ben bu doktoru sevmedim çok sesiz ve sonuç odaklı değil gibi ilaç yazıp gönderiyor sadece dinliyor sessiz bir yapısı var ben başka özel hastane de doktora gitsem olmazmi sence
Bence farklı doktora görünmen de fayda var bu taktik her zaman işe yaramıştır
Şuanki doktorlar hepsi stajer unutmamak lazım
Araştırdım da bu ilaç kalp atış hızını ve kan akışını yavaşlatırmış sence normal mi? dideral kullandın mı hiç?
Bence başka bir doktora sormalısın ben doktor degilim seni yanlış yönlendirip bu sorumlulugu alamam dideral kullandım anksiyete için işe yarıyor bide panik atak için iyi
Geri birakabildinmi bazıları o ilaç hakkında yorum yapmış bağımlılık yapıyor bıraktım kalbimi kulaklarımda hissettim felan içince geri hemen geçti onsuz yaşanmaz hale geldim kalp ritim bozukluğu yaptı felanlar filanlar demişler çünkü şu anda sen iyimisin tekrarlıyor mu atakların geceleri?
Bende öyle etkileri olmadı açıkcası kullanmak aklıma gelmiyordu kişiden kişiye degişiyor olabilir benim geçti öyle bir sorunum yok Şu an ama o ilaçla oldu diyemem ama geçti benm
Bişey sormak istiyorum kusura bakma ne kadar süre kullandin ve iglestin sadece ilaçla mı iglestin?
Benim başlangıçtı daha önce anti depresan kullandım ama zararlı oldugunu düşündüm dideral kullandım bir süre geçti 1 ay kullandım
Ciddimisin boşu boşuna 6 ay böyle mahvoldum desene. Yani bu senin önerdiğin ilaç da antidepresan değilmiş vay be peki o ilaç klâsik kalp çarpıntısı ilaci mi onu psikiyatri doktor mu yazıyor yoksa kalp doktoru mu çünkü benim kalp doktoruum senin nabzın hızlı ama abartılacak kadar değil demişti ilaç gerektirmez psikolojik demişti hatırlıyorum 24 saat kalbim dinlemişti
Özür dilerim ya ben sana çok soru soruyorum istersen cavolama bile
Bahsettigim ilavı istedigin eczaneden alabilirsin doktor yazmıyor bide ucuz bişey ayrıca kalp ritmine etkisi olabilir çünkü sakinletirip haycanını yok ediyor öyle bir etkisi var sen doktoruna sorup bir deneye bilirsin ama doktorlara danışmanı tavsiye edrim
Çok teşekkür ederim doktoruma mutlaka söyleyeceğim
Bencede ilaçlara bağlı kalma ayrıca ilaç satan sağlık istemez
Doğru söylüyorsun ya of peki seni ölü gibi hissiz ve uykunu getiriyor mu gece mi gündüz mü içiyordun beni eklermisin seni ekliyorum
Bırak tabiki onlar uyuşturucu
Yani tekrar eskisi gibi olurum diye korkuyorum sadec
Hepsi kafanda. Psikolojini kendin değiştirebilirsin
Ama biri de yazmış kendin kendine birakacagun bir ilaç değil o felan
Netten bi bak
doktordan yardım alarak uygula
Doktor kontrolünde olması en iyisi
Bende öyle bıraktım
Neyin vardı sen neden kullaniyordun
Hangi ilaç hatırlamıyorum seninki neydi belki aynı ilaçtır, ama yinede doktora da danışsan iyi olabilir ben 25mg iken kafama göre bıraktım
1 aydır 1 gün içip bir gün içmedim 2 gün içmedim 1 gün içtim dün kırıp içtim bu gün icmedim biraz huzursuz hissediyorum dengem bozuluyor yolda yürürken kötü oluyorum hafif derece de acaba bu yüzden mi yoksa başka bir rahatsızlıgimmi var çözemedim doktor eşliğinde mi bıraksam bilemedim bu arada senin rahatsızlığın neydi? Hayla devam ediyor mu?
Hangi ilaç söylesene bi bende nevrotik bozukluk tanısı vardı ilacı hatırlasam keşke doktora danış
Desyrel
Benimki bu değildi doktora danış bence
Senin rahatsızlik çok baskaymis araştırdım geçti mi peki
Ever geçti ama ben zaten tedavinin sonuna doğru bıraktım
Lustral mi
Desyrel
Uykusuzluk mu var
Hayır yok ama benim psikolojik rahatsızlıklarim gece başlıyor
Anksiyete de mi var
Anksiyete yoğun kaygı bozukluğu var
Bu kadar problem ve sen kendin mi başladı. İlacı
Psikiyatri terapist e gittin mi?