Yüksek Tansiyon/Psikolojik İlişki?

Arkadaşlar merhaba. Ben 21 yaşındayım ve son aylarda tansiyon yükselmesi yaşıyorum. Eğitimim nedeniyle yurtdışında tek yaşıyorum şu an. Tansiyonum neden yükseliyor olabilir bu yaşta? Fast food ve hazır yiyecekler çok tüketiyorum özellikle burada evde bi şeyler yapmak için zamanım olmuyor. Ama neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Burada her ne kadar sağlık sistemi kötü olsa da, 2 kere bu yüzden acile gittim ve sonuç psikolojik, panik atak olarak geri gönderildim. Ekg ve kan hep temiz çıkıyor. Normal pratisyen hekime göründüm, ve yine sonuçlar aynı.
Gelmeden yine canım Türkiye’de kardiyolog’a görünmüştüm. Doktora giderken bile o kadar paniktim ki tansiyonum orada da yüksek çıkmıştı. Ama o da psikolojik olduğunu ve bunu mental olarak derhal düzeltmem gerektiğini, gerekse antidepresan almam gerektiğini söylemişti. Aslında ergenlik dönemimden beri böyleyim. 14 yaşımdan 21 yaşıma kadar doktor doktor gezdim hiçbir zaman hiçbir şey yoktu.

Ama son zamanlarda tansiyonumun yükselmesi ve bunun fiziksel anlamda beni rahatsız ve fenalaşmış hissettirmesi gerçekten iğrenç…acaba gerçekten tansiyonum olabilir mi yoksa tamamen psikolojik mi? Aranızda bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Yüksek Tansiyon/Psikolojik İlişki?