Kesinlikle olması gereken bir haktır. Artık hayattan hiçbir beklentisi olmayan veya hastalıklarla acı çekerek, acı ya da tatlı yaşadığı hayatının ne zaman biteceğine karar verebilme hakkı olmalıdır kişinin. bunu acı çekerek, intihar ederek yapmaya gerek kalmadan kendi belirlediği zamanda ve şekilde isteyebilmelidir herkes.
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yani hakikaten zor bir durum. Dediklerinde haklısın üstat.
Dedem ani gelişen ve tedavisi çok zor olan bir hastalığa yakalanmıştı. Yaş sebepli zaten geri dönüş zordu. Onun sürecine şahitlik, refakatçilik ettim.
İşte o zamanlarda bunun olması gerektiğini düşünmeye başladım çünkü Allah'ım al canımı da kurtulayım demeye başlamıştı.
Bence olmalı.
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Zor bir durum. bir tanıdığım vardı 2. şahıstan duydum tabi. Dediğin gibi o da böyle demişti. Ya insan bile isteye ölümü ister mi. İster öyle ve ya böyle.
Zor bir süreç yaşamışsın kaybın icin üzgünüm :/ insanlar o durumda cok kalmamalı. Yani nasıl desem acı çekmemeli.
ötenazi tam olarak böyle tanimlanamaz bence. keyfi olarakta böyle bir sey isteyebilirsin. ötenazi gelecekse bi zahmet idam da gelsin bence. ikisi paket olarak gelsin
Umarım hep mutlu olursunuz. Zira herkes sizin gibi düşünmüyor. İnsanlar , bu yaşamı seçmediler ama en azından son verme hakkına sahip olmalılar belirli koşullarda.
Haklısın elbette şartlar vs. eklenebilir, ama vücut sağlığı yerindeyse bence yaş sınırı olmalı. Çünkü insan küçük yaşta çevrenin, veya sosyal medyanın her şeyin etkisinde kalabiliyor. Sağlıklı düşünemiyor.