Küçüklüğümden beri hızlı yürüdüğüm veya koştuğum zamanlarda dalağım çok ağrıyordu ama o zamanlar küçük olduğum için pek ciddiye almamıştım 13 14 yaşlarındaydım ama hala sıkıntım geçmedi 24 yaşındayım. 2019 yılında başka sebeple çekilen ultrasonda dalak büyümem olduğu cıktı ve 2019 dan 2025 e kadar yapılan ultrasonda en fazla 140 mm çıktı boyutu hatta şimdi onu da yazcam.
26.11.2019 13 x 4.5 cm
08.01.2020 135 mm
30.04.2021 140 mm
09.06.2023 125 mm
29.11.2024 125 mm
06.01.2025 130 mm
Sonuçlarım bu şekilde ve doktor pek önemsemedi gibi ama ben internetten baktıkça korkuyorum kötü şeyler yazıyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
doktora sorun bence,,,.
Şu an aktif şikayetin var mı
Eskisi kadar olmasada arada sol tarafta ağrı oluyor
O zaman problem yok yıllık us takip yeterli
Neyden dolayı büyümüştür ki? Ve bu yıllarca zarar vermeden bu şekilde kalabilir mi yani ömrümün sonuna kadar
Kalabilir. Splenomegali etyolojisi yazıp araştırmanıza gerek yok. Takip yeterli.
Doktor musunuz
Evet
Bide benim senelerden beri çene hizalarımda geçmeyen lenf bezeleri var kötü bir şey olabilir mi? 2019 dan beri ultrason çektiriyorum ve her çeken kişi reaktif olduğunu söylüyor kötüye çevirme ihtimali var mı? Bide hem dalak büyümesi hem de lenf nodu olunca korktum internette lösemi lenfoma falan yazıyor
Onu da takip edecekler. Görmeden bi şey söylemem doğru olmaz. Raporları var mı
Var ama çoğunda reaktif yazıyor
Tamam sorun yok o da aynı şekilde takip edilir
28.01.2020 Bilaetral boyun bölgelerinde normalden büyük ancak fuziform en büyüğü sol JDG de 27x10 mm boyuta ulaşmış, sol orta juguler zincirde 28x6,5 mm, sağ orta juguler zincirde en büyüğü 19x7 mm, sağ JDG de en büyüğü 25x8 mm lenf nodları izlenmektedir.
08.06.2021 Her iki servikal ve juguler zincirde birkaç adet, büyükleri angulus mandibula seviyesinde/süperior servikal alanda sağda 13x8.5 mm, solda 18x9 mm boyutlarında olan, kısa aksları 10 mm. yigeçmeyen, ekojen hilusları seçilen/bant şeklinde seçilen, simetrik kortikal kalınlaşma gösteren lenf nodları izlenmiştir.
09.06.2023 Bilaetral boyun bölgelerinde normalden büyük ancak fuziform en büyüğü sol JDG de 21x8 mm boyuta ulaşmış, sol orta juguler zincirde 12x7 mm, sağ seviye 1 B de 17x7 mm boyutunda reaktif görünümde lenf nodları izlenmiştir.
Bide 6 ocak 2025 yılında çekildi ama ultrasonu çeken kişi onlar reaktif olduğu için yazmıyorum dedi sadece şunu yazmış Her iki servikal bölgede patolojik LAP izlenmedi. Bunu yazmış.
Tamam problem yok rapora göre
Korteksi kalın iyi bisey mi
Yav ne kafar çok soru sordun anaa
Hadi söyle ya kalın korteksli demek iyi bisey mi
Söylemiyorum çatla :D
Lütfen yaaa iyi bisey mi kalın korteks. Bir yerde gördüm kötü yazıyordu
Ölümcül maalesef 3 ay ömrün kalmış
Off ciddiyim söyle ya başka soru sormicam zaten. Bir yerde gördüm kötü yazıyordu. Ne demek kalın korteks
?
İnternete bakma