Ameliyat sonucu, hastanede 1 ay boyunca kaldım. Fazla antibiyotik ve ağrı kesiciler yüzünden bağırsak floram bozuldu. Probiyotik kapsüller aldım, kefir yoğurt turşu çok tükettim ama yinede rahatsız edecek derecede olan şişkinlik geçmedi. Sizce bağırsak florası nasıl onarılır? Bu şişkinlik nasıl tedavi edilir? Not:Hastaneye gittim ama pek bir faydası olmadı.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende de aynı sıkıntı var çözüm bulabildin mi geçmeyen mantar sıkıntım var doktor ilac bile yazmadi flora bozulmuş diye
Ben candida diyeti yaptım, mantar öldürücü ilaç kullandım halâ geçmedi dildeki pamukçuk. Hayatım mahvoldu
Nasıl kurtulcaz diyeti banada atar misin
Dilde nasıl pamukcuk oluyor
Sende ne gibi belirtiler var? Dilde beyaz tabaka pamukçuk oluyor, sende var mı? İnternete candida diyeti yazdığın zaman çıkar ama candida var mı yok mu sende öyle hemen diyet yapma kesin olmadan, diyet ağır bir diyet çünkü
Bende geçmek bilmeyen mantar var 7 8 aydır cekiyorum doktora gidiyorum ilac veriyor kullanıyorum bir sure geciyor hala devam ediyor. En son dün doktora gittim o da bana bagirsak floran bozulmuş dedi takviye verdi tabi o da geçici birsey faydasi olcagoni dusunmuyorum. Bende pamukcuk yok sadece genitalde akinti kasinti şişkinlik var devam ediyor hala
Mantar olmuş olabilir, ben şimdi yanlış bilgilendirmek istemem ama öyle görünüyor gibi. İyice araştır, farklı doktorlara da git istersen, hemen diyet yapma. Hatta çok zayıfsan daha çok düşün
Mantar zaten floranin bozulmasiyla oluşuyormus
Evet bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla vücutta dengede duran fırsatçı mantarlar çoğalıyor. Flora bozukluğu genelde fazla antibiyotik ve ağrı kesici kullanımından bozuluyor. Benimde o yüzden oldu, sende neden oldu?
Boyun kilon kaç
Bağışıklığım çok düştü devamli hasta oluyorum o yüzden oldu sanirim
1. 60 52 kilo
Çok fazla antibiyotik kullandıysan olabilir. Kendine çok dikkat etmen gerekiyor. Antibiyotik ağrı kesici kullandıkça daha çok artabilir. Ama ben 1 ay ameliyat falan derken çok tedavi gördüm benim kadar olamaz, senin ki çok kolay geçebilir. Şayet eğer kandidaysa diyet yap 3 ay. Probiyotik takviye al, ev yapımı yoğurt kefir çok tüket, turşu suyu falan vs. sonra yavaş yavaş düzelir
Yarin bi kimyager birisi var otlarla ilgili karışım yapıyor ona gitmeyi düşünüyorum pek diyetle olcak birsey degil gibi. Diyet ağır ve bağışıklık duscek bu Sefer yine doktora gitmek zorunda kalicam hastaliktan
Çok bitkisel şeyler tüketirsende karaciğeri ve böbrekleri mahvedebilirsin. Dikkatli ol bence, çok fazla bitkisel ürün çay kullanma. Her zaman araştır
Simdi baktım dilimin boğaz kısmına dogru kabarcıklar da mevcut yeni fark ettim candida kesin
Kırmızı nokta nokta kabarcık mı
Evet aynen
bol lifli gıdalar ye.
haşlanmış patates, ev yoğurdu, turşu, özellikle muz iyi gelir bana da doktor demişti bağırsak florası için bunları yememi
Yoğurt kefir turşu tükettim çok ve prpbiyotik kapsül interogermina falan kullandım ama geçmedi. Sanırım benimki çok ciddi derecede. Zira bir iştede çalışmıyorum artık işi falan bıraktım. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum her yolu denedim
genelde zamana ihtiyaç oluyor böyle durumlarda. benim 1-2 ay sürdüğü olmuştur sonra yavaş yavaş kendiliğinden geçmişti ama sizi çok rahatsız ediyorsa doktora görünmekte fayda var
Benim 1 yıl geçti, halâ kötü. Senin neden bağırsak floran bozuldu, benim gibi fazla antibiyotik ve ağrı kesiciden mi
içtiğim bir ilaç alerji yapmıştı çok kötü. bağırsaklarım felaket olmuştu. onun üstüne ekstra bir ilaç kullanmadım bağırsaklarım için. bu saydıklarımı tükettim bol bol zamanla geçti
Dilinde pamukçuk, kabızlık, candida mantarında artış, halsizlik, fazla şişkinlikten dolayı kalp atışının hızlanması, su içsen bile şişkinlik yapması. Bu söylediklerimden hangileri sende vardı
önce ishal durumu vardı sonra kabıza döndü ve acayip şişkinlik ve hazım problemim oldu. su bile içsem bağırsaklarım fıkır fıkır oluyordu ve şişkinlik yapıyordu
ekstra aşırı bir gaz durumu da vardı. gaz şişkinliğinden patlayacaktım ama gaz çıkaramıyordum
Bende de önceden çok ishal vardı, sonrasından kabızlığa döndü ve şimdi devam ediyor halâ. Takviye neler kullandın? Zamanla bu durum bende de düzelir mi? Sende candida mantarı oldumu?(Candida mantar belirtisi dilde pamukçuk)
Bende en kötüsü şişkinlik ve gaz çok az. Afedersin geğiriyorum yemekten sonra ama rahatlayamıyorum bile pek.
ben hiç takviye kullanmadım. sadece kabız olduğum zamanlar her sabah aç karnına sıcağa yakın ılık bir bardak suya yarım limon sıkıp içmiştim onun çok faydasını gördüm. her akşam yemeklerden 1 saat sonra rezene çayı içmiştim ve genelde her akşam olmasa da birkaç gece de bir papatya çayı içip uyudum ve yediklerime dikkat ettim. sebze de çok tükettim böyle böyle zamanla anca geçti. ve candida mantarı mıydı o bilmiyorum ama dilimde beyazlık vardı o dönemlerde tabaka halinde bembeyazdı dilim.
sizin de çok yüksek ihtimal ilaçlara bağlı bir reaksiyon gösterme durumu var. kendiliğinden geçeceğini düşünüyorum. ilaçlar hem mide hem bağırsağa böyle etkiler yapabiliyor
Ama 1 yıl geçti ve böyle. Candida diyeti yaptım, sağlıklı beslendim. Şeker gluten hiç tüketmedim ama halâ geçmedi. Evet dilde geçmeyen pamukçuk candida mantarı artışından oluyor. Peki bu pamukçuk ne kadar süre dilinde vardı? Ben zaten hindistan cevizi yağı, bitki çayı papatyada dahil, elma sirkesi vs gibi birçok şey tükettim ama geçmedi halâ. Düzelmesi için daha ne kadar zaman geçecek bilmiyorum, çok yoruldum
herkesin biyolojisi bağırsak yapısı aynı değil. bu şişkinlik durumları için ben doktora falan gittim hiç fayda görmedim. ilaç da yazmamışlardı bunun için zaten. sizin kullandığınız ilaçların dozu, kullanım sürenize bağlı iyileşme süreniz de uzayabilir. ben bana alerji yapan ilacı iki gün içmiştim sadece ve nispeten hızlı toparladım. aylarca ilaçlara maruz kalmamıştım. ameliyattan çıkmışsınız ve ilaç tedaviniz olmuş haliyle bağırsaklarınız böyle bir tepki verebilir. gerçekten eğer önemli bir belirtiniz yoksa (dışkıda kan, makatta kanama gibi) korkulacak bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. 1 yıl uzun bir süre olabilir ama sizin ilaca maruz kalma sürenize bağlı anca toparlayacaksınızdır
pamukçuk durumu dilimde 2-3 ay sürdü yanlış hatırlamıyorsam. bağırsaklarım toparlandıkça geçti o da
Ben gastroentoloji alanında doç. doktora gittim, colidur adında antibiyotik yazdı zararlı bakterileri yok etmesi için, ama yararlı bakterilere kötü bir etkisi yok dedi kullanıyorum mecbur. Mantar öldürücü ilaç yazmıştı doktor ama candida mantarı da azalmadı azalsaydı pamukçuk giderdi muhtemelen
Evet çok haklısın. Sen 2 gün kullanmışsın, benim hastanede toplam sürecim 1 ay. Sanırım biraz olsun düzelmesi benden 1 yıl daha alacak gibi
hayat kalitesini düşüren sıkıntılı bir süreç ama geçici bir rahatsızlık olduğunu bilirseniz en azından mental olarak daha rahat atlatırsınız :) geçmiş olsun çok
Kısaca hayatım bitti diyebilirim. Düzelsem de hayatım eskisi gibi olmayacak. Bütün hayâllerim çöp oldu. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Umarım daha iyi olursun 🙏🏼
rica ederim💐💐
😊🌸🌸