İlk kez yardım amaçlı bi soru soruyorum ahdhad bu konuda tecrübesi bilgisi olan var mııııı galiba ölüyorum da

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlk kez yardım amaçlı bi soru soruyorum ahdhad bu konuda tecrübesi bilgisi olan var mııııı galiba ölüyorum da

Öncelik ile geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Böbrek taşlarının genellikle kesin ve tek bir nedeni yoktur. En sıklık ile ailesin de İrsi, genetik yatkınlık böbrek taşı oluşum olasılığınız daha yüksektir.
Buna bağlı diğer faktörler, Susuzluk, Aşırı tuz ve şeker kullanımı, aşırı Proteinli beslenme, Obezite, Diyabet hastalıklar, Sindirim hastalıkları ve Aşırı vitamin ve mineraller, ilaç kullanım gibi etkenler böbrek taşı oluşumuna etken durumlardır.
Böbrek taşları, idrarınızdaki sıvının seyreltebileceğinden daha fazla oluşturan kristal maddelerden (kalsiyum, oksalat ve ürik asit gibi) oluşur. Aynı zamanda, idrarınızda kristallerin birbirine yapışmasını önleyen maddeler eksildiğin de böbrek taşlarının oluşumunu sağlar. Böbrek taşı çeşitleri vardır; Kalsiyum taşları, Kalsiyum taşları, Ürik asit taşları, Sistin taşları...
Böbrek taşları düşerken şiddetli ağrıya neden olabilir. Ağrıyı hafifletmek için bol su içmek, doktor önerisiyle ağrı kesici kullanmak ve hareket etmek faydalı olabilir.
Ancak taş büyükse, idrar yolunu tıkıyorsa veya enfeksiyon riski varsa tıbbi müdahale gerekebilir.
Bira diyenlere inanma. Ben çok düşürdüm. Doktorlar bira tavsiye etmiyor enfeksiyon durumunda kötüleşmesine yol açarsın. Önce doktora git taşın boyutunu öğren. Antiseptik bir ilaç veriyor genelde idrar yolları için. Dayanılamayacak kadar ağrın olursa damardan verdikleri iki tane ağrı kesici ilaç var. Ben tablet versiyonlarını aldım ama normalde kullanmıyorum. Sadece acil durumlarda kullanıyorum. Bitkisel olarak gilaburu suyu alabilirsen eritiyor. Avokado yaprağı çayı günde bir bardak hem rahatlatır hem de idrarını daha rahat atmanı sağlar. Son olarak da bir bitkisel Alman ilacı var ama ilaç değil aslında takviye gıda olarak geçiyor ben bir haftada onun sayesinde düşürdüm en son. Geçmiş olsun, sorun olursa yaz
böbrek ağrısının doğum sancısı ile birebir aynı olduğu söyleniyor
geçmiş olsun bol bol su içmelisin ama elbette abartmadan çünkü her şeyin fazlası zarar çok su içilmesi gerekir evet ama çok fazla su içmek su zehirlenmesine neden olur
ve su musluk suyu olmazsa daha iyi olur
ph derecesi 7 den yüksek sulardan içmen daha iyi olur
ağrıların varken böbreklerine sıcak su torbası koyabilirsin
ağrı kesici alabilirsin yeterli miktarda hazır su içebilirsin
tekrar geçmiş olsun
böbrek ağrısı yaşarken miden de bulanıyorsa sırtının ovuşturulması iyi gelecektir
Teşekkür ederim ✨
rica ederim umarım iyisindir
Böbrek taşları, idrarınızda bulunan minerallerin ve tuzların yoğunlaşarak bir araya gelmesiyle oluşur. Bu durum, idrarın kimyasal dengesindeki bozukluklardan kaynaklanır. Ailede böbrek taşı öyküsü bulunması, böbrek taşı oluşma riskini artırabilir. Genetik faktörler, idrarın bileşimi ve böbreklerin taş oluşumuna yatkınlığı üzerinde etkili olabilir. Bazı bitkisel çaylar böbrek taşı ağrısına iyi gelebilir. Örneğin, maydanoz çayı, ısırgan otu çayı ve altınbaşak otu çayı idrar söktürücü özellikleri sayesinde taşın atılmasına yardımcı olabilir. Ancak, bu çayları tüketmeden önce doktorunuza danışın.
Çay içicem bol bol teşekkür ederim
🌸
Cevap
15Cevap
Çok geçmiş olsun bol bol su içmek iyi gelir diye duymuştum bir de mutlaka doktora gidebilirsin ihmal etme 🙏
Teşekkür ederim✨ ah içicez artık mecburen 🥹
Rica ederimm 🥹 ✨
Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki böbrek taşı oluşumunun en büyük sebeplerinden biri yeterince su içmemek vücuttaki bazı minerallerin idrarda yoğunlaşarak kristalleşmesi sonucu taşlar oluşuyor bunun yanında fazla tuz tüketimi aşırı protein alımı ve genetik yatkınlık da önemli faktörlerden biri ağrısını hafifletmek için bol su içmek çok önemli çünkü su taşın hareket etmesine yardımcı olur ayrıca sıcak su torbası kullanmak kasları gevşeterek ağrıyı biraz azaltabilir ama ağrı çok şiddetliyse ve geçmiyorsa bir doktora görünmek en doğrusu çünkü bazen taş kendiliğinden düşmez ve tıbbi müdahale gerekebilir ayrıca tüketebildiğin kadar karpuz tüketmeyi dene alkolsüz bira bulabilir misin bilmiyorum O da iyi gelir
Ben son günlerde çok fazla tuzlu baharatlı yedim ve çok su içen biri de değilim… bilgiler için teşekkür ederim periii🌸
Rica ederim kuşum umarım tez zamanda iyileşirsin senin için bir şey yapabildiysem ne mutlu bana ayrıca üroloji doktoruna gitmeyi ihmal etme ultrasonla baktırdın mı
Ayrıca süt ayran yoğurt gibi şeylerden uzak durmaya çalış bunlar sana zararlı
💕
Randevum var bi kaç güne 🥹
Aaaa e her şey yasak ne yiyecem ben
Karpuz bulabilir misin bilmiyorum ama bol bol tüket
Bu kış günü sanmam bulacağımı 🥹
Alkolsüz bira onu bulabilir misin
Onu bulurum bak
Bol bol ondan iç bol bol
Ama alkollü olmasın
Alkol içmiyorum zaten 😄
Avrupa'nın sağlık sisteminin ne kadar berbat olduğunu biliyorum yani avantajları var ama randevuyu çok erkene değil çok genç veriyorlar keşke Türkiye'de olsaydın da sana yardımcı olabilseydim tanıdığım çok iyi üroloji uzmanı var
Evet şaka gibi bi randevuyu haftalar öncesinden almak gerek ayrıca düşünmen yeter 🫠
Rica ederim canım benim ben sana ne zaman mesaj verdiğimde sen beni dinledin bana yardımcı olmaya çalıştın keşke daha fazlasını yapabilsem acı çekmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum neticede ben de tek böbrekliyim böbreğimi babama verdim
Ayy ben senin kalbini niyetini biliyorum o yüzden yardımcı oldum 💕
Böbrek taşı sebzelerin, meyvelerin düzgün yıkanmaması sonucu böbreklerde taş meydana gelir.
Kısa ve öz yazmak istedim. Geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşip eskisi gibi hayatına devam edersin.
Ayrıca bol su tüketmemek de böbrek taşı yapıyor. Böbrek de önemli bir organdır. Kalp nasıl incinip kırılırsa böbrekler de öyle olur. Ameliyatta taşı temizleyip eski sağlığına kavuşabiliyorsun.
Him onu bilmiyordum aslında meyve sebze tükettiğim de söylenemez ben etoburum ahsh
Çok teşekkür ederim
Rica ederim.
Böbrek Taşı Neden Olur? Böbrek taşı oluşumunda birden fazla faktör etken rol oynayabilir. Çok az su içmek, diyabet, obezite, çok fazla tuz veya şeker içeren yiyecekler yemek, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, ailede böbrek taşı öyküsü bulunması ve kilo verme ameliyatları bulunması böbrek taşının yaygın nedenleridir
Bu yazıyı buldum. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim sülfürük
Su torbasına sıcak su yapıp ağrayan böbreğin üstüne koy. Her musaitlik samanında bl su için hafif tempo hopla zıpla. Tuzdan, soradan, gazlı içeçeklerden uzak dur. Eczane yakın ise böbrek taşı düşürmeye yardımcı olan flomax alıp kullanmanı da tavsiye ederim. Ağrı çekilmeyecek duruma gelince sıcak su torbası tutmak işe yarıyor kanks. Geçmiş olsun...
Bilgiler için teşekkür ederim sıcak su torbasını deneyecem ✨
Aaa dene mutlaka işin puf noktasıdır :)
Yıllardır çektiğim bir hastalık ve ameliyatını bile oldum. Aç karna maden suyu iç ya da limonlu su iç ve ardından hafif tempoyla biraz koş o taş düşer
Çok teşekkür ederim yaa peki yememem içmemem gereken şeyler var mı
Allah kahretmesin son bi kaç gündür bayaa tuzlu ve baharatlı yiyordum abdba
Hiç içmiyorum maalesef
Bide benim sırtım da ağrıyor normal mi bu durum Ahdbabd
Teşekkür ederim allesaaa dediklerini yapacam 🥹
Bir avuç kadar karnıbaharı kaynamakta olan 500ml suya at ve 15dk. daha kaynat.
Sabah - Akşam içerek 1 hafta devam et 3. gün iyileşeceksin.
Teşekkür edrimmm
Hiç bilmiyorum valla bira içmek iyi derler ama doğru mu bilmiyorum sjsjsj
Çok geçmiş olsun🌸
Bira mı ahahshsh yaa şimdi ne desem bilemedim
Teşekkür ederim ✨
Yeterli miktarda sıvı tüketmek, idrarın yoğunluğunu azaltarak taşların kolayca atılmasına yardımcı olur. Günde en az 2-3 litre su içmek önerilir. Bunun yanı sıra aktif bir yaşam tarzı benimsemek ve düzenli egzersiz yapmak, böbrek taşı düşürme sürecini destekler. Hareketsiz kalmak, böbrek taşlarının düşmesini engeller.
Bira iç diyor doktorlar ama su da içebilirsin herhalde jdjddjj
Bira getirin bana acil
Bira iyi gelir. Taşları düşürmeni sağlar. Çoğu doktorun tavsiyesidir✌️ geçmiş olsun.
Teşekkür edeirmm
Aklıma gibi nin böbrek taşı bölümü geldi hahahahsh sadece bol su biliyorum ya çok geçmiş olsunnnn
Teşekkür ederim Ahdbabdba su içmeyi de hiç sevmem
Aaaa belki bu bedeninin sana su ile barışman için verdiği bir derstir diyip kafa açıyomuşum jdjdjdjdj
Bedenim bana savaş açmış durumda abdbabda
Yine her haltı şakaya vuralım aynen böyle devam kdkdkdkdk
Aynen devammm abdbabd
Çok geçmiş olsun ya cok kotu olduğunu söyler herkes
Hee vallah gece ağrısından uyandım geberiyorum resmen
Çok geçmiş olsun 💐😕.
Annemde çekiyor şu an. Su bol Su en önemlisi ve maydanoz çayı dene. Nefes egzersizleri aç YouTube’dan bi de
Teşekkür ederim alman
İyi misin?
Bira inanılmaz bir yöntem. Ama biraz büyükse aktara gidip altın çiçeği diye bir şey var onu al kaynat iç tamamdır
ben yıllardır aşırı derecede whey protein ve amino asit tozları kullandığım için var ama git doktora ses dalgasıyla düşürüyorlar
yenilen şeyler ya da vücut yapısıyla ilgilidir...
sıcak tut o bölgeyi... ama taş belli büyüklükte ve hareketliyse kalıcı çözüm olmalı
Küvet varsa otur sıcak suya ve sıcak tut bobrekleri
Bobrekleri sicak tutmamaktan oluyor ilerde gorecem grop giyenleri
Ben grop giymiyorum abi
Senin icin demedim, giyenleri dedim
Tüketilen gıda maddelerinden kaynaklanıyor.
Son zamanlar baya sağlıksız besleniyorum günde tek bir öğün ya yiyorum ya yemiyorum anca atıştırıyorum tuzlu seyler falan sebzelere de bayaa uzağım
Biraz sıkıntılı ve ağrılı bir süreçtir ama kadınlarda böbrek taşı düşürmek erkeklere nazaran daha kolaydır bol bol sıvı tüketin.
Teşekkür ederim
bol bol bira iç
Ben biliyorum ama söylersem yaparsan da bana günah olur ya 😤
Geçmiş olsun yavrum
Sagol cinim
İyhh ne samimiyetsizin shshdj
Böbrek taşı ağrısına bira iyi geliyor
Bol bol su iç
su iç bol bol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?