Troid gland parankimi heterojendir. Tiroidit açısıdan klinik ve lab. bulgularla değerlendirilme önerilir. Ayrıca her iki lobda büyüğü 4 mm ölçülen kistik nodül izlenmiştir. kolloid kist?
Bilateral parotis bezler ve submandibüler bezlerin boyutları ve ekoları normaldir.
Her iki submandibuler bölgede büyüğü 25x7mm ve her iki servikal bölgede büyüğü 8x4 mm ölçülen birkaç adet reaktif karakterde büyümüş lenf nodu izlenmiştir. ayrıca submental alanda ort hatta 7x5 mm boyutunda hipoekoik LAP görünümü izlenmiştir.
Bilateral parotis bezler ve submandibüler bezlerin boyutları ve ekoları normaldir.
Her iki submandibuler bölgede büyüğü 25x7mm ve her iki servikal bölgede büyüğü 8x4 mm ölçülen birkaç adet reaktif karakterde büyümüş lenf nodu izlenmiştir. ayrıca submental alanda ort hatta 7x5 mm boyutunda hipoekoik LAP görünümü izlenmiştir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Galiba tiroid de nodül var, buda ameliyat ile olabilecek gibi. Zaten dr. ne gerekiyorsa söylüyordur.
Bende Haşimato tiroid var. sürekli ilaç kullanıyorum. Yani az çalışıyor.
Teşekkür ederim sağolun bir şişlik le acile başvurdum sonuç bu daha dahiliye gitmedim
İyot eksikliğinden kaynaklanan tiroid büyümesidir. Nefes almada ya da dışarıdan estetik olarak sorun olmuyor ise ilaç ile tedavi edilebiliyor, içerisindeki sıvı boşaltılabiliyor.
Hastane ortamında sık sık tetkik edilerek ilaç tedavi yapılıyor.
İyot tedavisi veya levotrion tablet ile belli bir doz ile tedavi olabilir.
Yalnız ömür boyu bu ilacı kullanmalısın.
Dahiliyede takip edilir ancak hastane daha gelişmiş ise Endokirnoloji bölünde takip ederler.
Randevu sıkıntısı yaşıyorum bulamadım oyzdn biraz korku var araştırma yapıyorum
2 aydan önce zor, ama aradasıra bakman gerekiyor, iptal edilenlerin yerine olabilir. Hangi ildesiniz.
Özelden takip edilmez bu.
Endokrin doktoruna gitmelisin o en iyi çözümü verecektir zaten
Sonuçları at bana yapay zekadan bakalım
Sonuç zaten burada bu şekilde
Bu şekilde değil lab çıktısı vs var mı
maalesef çıktı yok e nabız dan baktım ekran bile kesik şekilde gösterdi bende kopyala yapıştır yaptım
maalesef bende bu şekilde nasıl taraftayım
Sanırım tiroid nodül var
gecms olsun
Bakarlar