Sadece su tüketerek yapılan diyet son zamanlarda popüler oldu. Sizce vücuda faydalı mı, yoksa zararları daha mı fazla? Deneyenler var mı?

Sadece su tüketerek yapılan diyet son zamanlarda popüler oldu. Sizce vücuda faydalı mı, yoksa zararları daha mı fazla? Deneyenler var mı?
Kalorisi çok düşük bir diyettir, bu yüzden bedende enerji açığı oluşmasına neden olur ve metabolizmayı da bir miktar hızlandırmaktadır, bu yüzden kilo kaybı yaşanır. Su diyeti ile birlikte haftada 1 yaklaşık 7-8 kilo verilmektedir. Daha çok kilo vermek için 1 haftadan fazla su diyeti uygulanmamalıdır. Su diyeti yağ yakımını hızlandırmanın yanı sıra bazı kişilerde su ve kas kaybına neden olabilir. Böbreklerin aşırı çalışmasına neden olabileceğinden böbrek fonksiyonlarına zarar verebilir. Gün içerisinde yetersiz besin alımına bağlı olarak kan şekeri düşebilir ve halsizlik, bayılma gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.
Diyet yapmanın bir standartı olmaz. Diyet, yaşa, vücut yapısına, kiloya ve cinsiyete göre değişir. İdeal diyet kişiye özel olmalı. Su diyeti bana da saçma geliyor. Az beslenmek olabilir. Ama, bunun da bir ölçüsünün olması gerekir. Az karbonhidrat, bol protein ve yağ takviyesi ile, spor yapmak, aralıklı oruç daha mantıklı.
Cevap
11Cevap
Su ve kas kaybina neden olabilir
Bobrek fonksiyonlarina zarar verebiliir
Pek tavsiye etmiyorum
Aralikli oruc daha dogru tercih ben 2 aydir uyguluyorum gunun 18 saatini hic bisey yemeden sadece icecek iciyorum geri kalan 6 saat icinde normal besleniyorum istedigim hersey yiyorum bu surec icinde 5 kg verdim Şu an kg vermeye ihtiyqcim olmadigina ragmen hala uyguluyorum hic bir zarari yok
Besin yetersizliği kas kaybı ve metabolizmayı yavaşlattığı için asla önermiyorum. Sağlıklı diyet sadece ve sadece metabolizmayı hızlandırarak ve doğru beslenimle yapılandır. Ben bizzat ekmek yedirerek babama 20 kilo verdirdim
Bir doktorun sonunda ağlamaktan şeref duyarım Cerrahpaşa tıp fakültesi 1 sınıf öğrencisiyim güzel yorumunuz için teşekkür ederim
Rica ediyorum başarıların daim olsun. Şansın açık olsun. Mutlu ol.
Teşekkürler aşkta pek şanslı olmadım ama mesleğimde başarılı olacağımı düşünüyorum rahmetli annem de hemşireydi hep ona senden daha güçlü olacağım senden daha güçlü olacağım derdim oldum da iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim benim motive ettiniz
Allah rahmet eylesin. Annen seni mutlaka görüyor ve iftihar ediyordur inanıyorum. Ölüm bir son değil yeni bir hayatın başlangıcıdır. Birgün sevdiklerimize mutlaka kavuşacağız. Yaşın daha çok genç sevecek sevileceksin ve mesleğinde de kariyer sahibi olacaksın tüm kalbimle inanıyorum.
🌹🌹🌹
Müsadenle seni takip etmek istiyorum
Sadece su içerek yapılan diyet tabiki tehlikelidir bunun yerine sıvı diyeti daha uygun bunda çorba tarzı şeyler tüketilir kabak çorbası mercimek çorbası tarhana çorbası v. b. ama bunun için sana uygun olması gerekir ve uzun süreli değil muhtemelen 3 en fazla 7 gün uygulanabilmeye uygundur daha fazla bilgi için bir diyetisyene danışabilirsin
Sadece su ile olmaz bence vücudun mineraller dışında vitamine de ihtiyacı var. Protein vs yeterli miktarda vücuda alınmalı.
Yorumun için teşekkür ederim soruma gelerek beni onurlandırdın başka sorularıma cevap verirsen onlardan süper soru seçilirse
Memnun olurum
Teşekkür ederim
Bende zararlı, çünkü vücudun gerekli vitamin ve protein ihtiyacı var. Bu yüzden zararlı bence
Kesinlikle katılıyorum
Ben tasvip etmiyorum kesinlikle de uygulamam sadece su diyeti olarak.
Kontrolsüz ve bilgi dışında başına buyruk yapılırsa tehlikeli
Kastan veriyorsun ve kastan verdiğin için hemen de geri alıyorsun o kiloyu
Olmaz en azından et suyu çorba ya da sadece çorba olmalı ayran tavuk ve et şu olarak
Her şeyin azı karar çoğu zarardır. Anatomi böyle işliyor.
Çok uzun bir zamandır popüler aslında ama kas kütlenin içine ediyor gözlemledim
An itibarıyla bende başladım:)) annemle iddaya girdik
Sadece su elbette zarar verebilir. İran kızlarına benziyorsun, nerelisin?
İran mı?
Türk'üm İstanbul
Anladım
hareketli bir hayatın varsa tavsiye etmem
Zararlı ölüme kadar yolu var
Sağlıklı ama her şeyin fazlasını zarar
Yav üç günlük dünyada ne diyeti mk yiyin gitsin
tehlikeli
Başka sorularıma da yorum yazar mısın Asya ayrıca yorumun için teşekkür ederim
Tıp öğrencisisin ve bu soruyu mu soruyorsun knk
Tehlikeli gibi
su diyeto ne
Saçmalık bence
Sağlıklı
Tehlikeli
3 günden sonrası tehlikeli ve zararlıdır.
Böbreklerinizi yorabilirsiniz
Tehlikeli
Azı çoğu zarar
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?