16 gü
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(30-35)16 gü
Yangın sırasında ilk yardım, öncelikle güvenliği sağlamak ve yaralılara yardım etmek için hızlı ve etkili olmalıdır. İşte yangında ilk yardım için temel adımlar:
1. Güvenliği Sağlayın: Öncelikle kendi güvenliğinizi ve diğerlerinin güvenliğini sağlayın. Yangın bölgesinden uzaklaşın ve mümkünse yangın söndürme ekipmanlarını kullanın (örneğin, yangın söndürücü, su).
2. Acil Durum Numaralarını Arayın: Yangın söndürme ekiplerine (itfaiye) haber verin ve olay yerine acil yardım çağrısı yapın.
3. Dumanla Mücadele: Dumanın yoğun olduğu alanlarda alçaklara inerek nefes almaya çalışın. Eğer dumanla temas ettiyseniz, ağzınızı ve burnunuzu temiz bir bezle kapatın.
4. Yanıklar İçin İlk Yardım:
• Sıcak veya ıslak bölgelerde yanık varsa, en hızlı şekilde soğuk su ile yanık bölgesini 10-20 dakika boyunca su altında tutun. (Buz kullanmayın, bu daha fazla hasara neden olabilir.)
• Yanık bölgesini temiz, steril bir bandajla örtün.
• Yanık çok genişse ya da ciddi bir yanık varsa, acil sağlık ekiplerini bekleyin.
5. Solunum ve Bilinç Durumu:
• Yaralı kişi nefes almıyorsa ve kalbi atıyorsa, ilk yardım için CPR (kardiyopulmoner resüsitasyon) uygulayın.
• Eğer kişi bilincini kaybetmişse, sırtüstü yatırarak başını hafifçe geriye doğru eğin ve hava yolunun açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer tıkanmışsa, hava yolunu açmaya çalışın.
6. Sıcaklık Şoku ve Zehirlenme: Yangın sırasında duman, gaz ve zehirli maddelerle maruz kalma, zehirlenmelere veya sıcaklık şokuna neden olabilir. Bu durumda, kişiyi temiz hava alabileceği güvenli bir alana taşıyın ve gerektiğinde tıbbi yardım isteyin.
Yangın sırasında hızlı ve doğru hareket etmek hayati önem taşır. Bu tür acil durumlar için ilk yardım bilgisi edinmek, gerektiğinde doğru adımları atmanıza yardımcı olabilir.
Chatgpt böyle diyor10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 15 gü
Yangında öncelikli olarak kişinin güvenli bir alana taşınması gerekli Yanıkları soğuk suyla hafiflet, ciddi yanıklar için mutlaka profesyonel yardım almak lazım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
- 16 gü
Çok büyük eksikliğimiz ilk yardım bilincinin olmaması. İlk yardımcı belgesinin zorunlu olması gerek sıkı denetiminin olması şart
10 Yorumla - 16 gü
İnanın ilk yardım bilgisi bilinmesi gereken en önemli şey bununla ilgili eğitim almak istiyorum
10 Yorumla İlk önce tepki vermek insanımızın yaptığı aaaa ay ay
00 Yorumla- 14 gü
Sadece yangın konusunda değil her konuda ilk yardım eğitimi verilmeli ilkokul 3 sınıftan beri.
00 Yorumla Her ne kadar anlatımı duysam da uygulamalı olarak bilmiyorum maalesef
00 Yorumla- 16 gü
Şu ağızdan hava verme mı 😃
Bırakın öleyim ulan 😂00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 684 cevap paylaştı. Bizim ülkedeye has bişi zaten ne zaman başa gelir sonra ne yapilmasi gerekenler konusulur
00 Yorumla- 16 gü
Maalesef bu konuda bir bilgim yok 🤦♀️
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1b cevap paylaştı. Biliyorum ilk yardım belgem var
00 YorumlaTekme tokat girişerek
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi