Arkadaşlar influenza a oldum, 1 hafta oldu hala iğilrşemedim halsizlik, nefes darlığı öksürük, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı falan devam ediyor sizce bir daha doktora gideyim mi? Herkes aynı mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ege üni. Tıp fakültesi okuyorum 3. senem istersen eskiden beri İbn-i sina’nın yazdığı kitaplardaki bitkilerle mesela Kitabuşşifa eserindeki tariflerle ve bitkileri listeleyip birleştirerek yazdığım tariflerim var istersen yardımcı olabilirim
15 yaşımdan beri İbn-i Sina’yı araştırır eserlerini okurum ve tariflerindeki şifalı bitkileri yeni tarifler için kullanırım 12. defter bitmek üzere
burada bir kaç tane verirsen iyi olur ama kalp çarpıntısı yapmasın kalp sorunum var çünkü
tabi elimden geleni yapmaya çalışırım zaten ben uzun olmasın diye ayrıntı vermedim ama yan etkisi olmayacak şekilde birleştiriyorum bu bitkileri
Olur neler mesela
en basitinden 1 yemek kaşığı çörek otunu ballı su ile çiğnemeden yutmak
fazla kişi bilmez ama senelerdir bitkiler üstünde araştırma yapıp çalışıyorum ama çörek otu kadar faydalı başka bir bitki daha görmedim ben
ama eğer bi 10 dakika beklerim dersen defterlerden tariflere bakıp geleyim
3 gün boyunca tekrarlayın bu tarifi
bir su bardağına 1 yemek kaşığı bal 1.5 yemek kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 tutam kuru nane bir tutam kuru kekik tırnak ucu kadar kara biber 1 adet kuru defne yaprağı yarım tatlı kaşığı sirke
yarım tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tutam ıhlamuru atıp üstüne bardak dolana kadar kaynar su koyup karıştırın hem tadı kötü olmayacaktır hem de çok faydasını göreceksin ama kalp çarpıntın olduğu için bu kadar fazla baharat kullanmaktansa tarçın kekik ve çörek otu haricindekileri isteğe bağlı koymayabilirsin
Bu çörekotu dediğini sanki duymuştum birinden daha, ben normalde çok öksürük tutunca bala karabiber ve toz zencefil karıştırıyorum macun oluyor yiyiyorum üstüne de sıcak su içiyorum ama bunu da deneyeceğim
çörekotu ile ballı su ikisi de çok faydalıdır öksürüğe ve boğaz ağrısına çok iyi gelir hatta bir hadis-i şerifte çörek otunun ölümden başka her derde bir faydası vardır buyurulmuştur kesinlikle denemelisin çörek otu ve ballı suyu Allah şifa versin
Teşekkür ederim amin cümlemize
İnfluenza ne influencer hastalığı mı
Kötü bir espriydi kabul ediyorum ahahaha
Sjjsmsksnsxkmd
Oseflu kullanmalisin, en geç 3 güne tamamen gecer.
Enfluvır kullandım 5 gün
Antibiyotik tedavisi gerekebilir, sen yarın aile hakimine ya da hastaneye mutlaka git
Antibiyotik kullandım zaten 1 haftadır hala iyileşemiyorum boğazım çok ağrıyor küçük dilim falan şişti niyeyese
Anladım, çok geçmiş olsun. Yani ilaçların etkisi en fazla 4 ya da 5 güne etki eder ama senin durumun pek iyi değil.
Bence doktora tekrar bir git
1 hafta antibiyotik kullandım enfluvir kullandım iyileşmenin hala sanıırm artık antibiyotikler direnç geliştirdim 2.5 ayda 4 kutu antibiyotik kullandım 6 kutu da antibiyotik iğnesi oldum gene güzel kardeşim gibi gözüküyor işim
Evet, antibiyotiklere karşı direnç geliştiği için doktorlar mümkün olduğu kadar reçete etmek istemiyor fakat bazen mecbur kalınıyor
Vallahi bana hep yazdılar ben romatizmaymışım bulunana kadar 2 sene uğraştım 2 senenin 1 senesi doktorların hepsi bana geçer geçer diye 12 ayda 11 kutu antibiyotik yazdılar hepsini de içtim geçmedi en sonunda birkaç doktor romatizmaya yönlendirdi romatizma doktorum da çok iyi bir insan çıktı baya uğraştım o da öyle yoksa bana bir 10 kutu daha antibiyotik içttiriceklerdi
Yazık değil mi ya? Bak onların yüzünden vücudum direnci kazanmış işte, belli
Hem direnç kazandım hem midem ve bağırsaklarım mahvoldu mide yanması yaşıyorum sürekli, 2 ay önce bağısaklarım bozuldu 2.5 aydır her gün mide bulantısından et, salça, domates yağ tuz falan hiç yiyemiyorum, mideme aşırı dokunuyor 2 aydır mide bulantısı yaşıyorum
Çok üzüldüm gerçekten, çok geçmiş olsun. Üstüne bir de bu mesele çıktı ve geçmiyor da; çünkü bağışıklık sistemin çok zayıfladı
Evet maalesef teşekkür ederim
İboculd c al ask
Kalbimde sıkıntı var kalp çarpıntısı yapıyor maalesef
Çarpıntı korkulcak bisey degilki Yarım al en kötü
Damar yolundan antibiyotik başlat
Bu gidişle antibiyotik iğnesi olunamaz sanırım zaten hep öyle oluyor artık 1 kutu antibiyotikler iyilrşemiyorum direnç mi kazandım acaba
Korona olabilir.
serum yap