Hpv virüsü temas dışında bir şey ile bulaşabilir mi? Mesela klozet havlu vs. Abimde hpv virüsü var kullandığı havluları yıkadım şimdi biz kullanabilir miyiz bu havluları yıkadıktan sonra. Yani vücut dışında canlı kalabiliyor mu bu virüs? Hakkında hiçbirsey bilmiyorum tedirgin oluyorum cevaplarsanız sevinirim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ulke benim olsaydi herkesin saglik bilgilerini kaydederdim ve herkesi de aşılardım.
Yakinda coluk cocukta da yayilcak bu hpv. Tuvalletten sonra ellerini yikamayanlarin ulkesinde bugune gelebilmek bile mucize resmen.
Git aşıya başla.
Abinle ayni tuvaleti banyoyu kullaniyosaniz ben kafayi yerdim walla
Hpv genital siğil hiv le karıştırmadınız değil mi
Karistirsam bisey olmaz demem gerekirdi
Aynı evde yaşayan bireyler arasında genital HPV'nin bulaşması çok düşük bir ihtimaldir. Virüs genellikle doğrudan cilt temasıyla, özellikle de genital bölgeler arasındaki temasla bulaşır. Ancak dolaylı yollardan bulaşma tamamen imkânsız değildir. Bu nedenle bazı hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemlidir.
Havlu veya Ortak Eşya Kullanımıyla Bulaşma
Havluların paylaşımı: Eğer enfekte bir kişi havlusunu genital bölgesine temas ettirdiyse ve aynı havlu başkası tarafından hemen kullanılırsa bulaşma riski teorik olarak vardır. Ancak, bu risk çok düşüktür.
Yıkama sıcaklığı: Havluların 60°C ve üzeri sıcaklıkta yıkanması virüsü etkisiz hale getirir. Bu nedenle, düzenli olarak yüksek sıcaklıkta yıkanan havlular bulaşma riskini neredeyse sıfıra indirir.
Aynı Evde Yaşayan Bireyler Arasında Bulaşma Riski
1. Doğrudan temas yoksa:
HPV'nin bulaşması için genellikle ciltteki mikro yırtıklarla doğrudan temas gerekir. Bu nedenle, ev içindeki gündelik temaslarla (el sıkışma, yan yana oturma vb.) bulaşma beklenmez.
2. Ortak kullanılan eşyalar:
Havlular, tıraş bıçakları, iç çamaşırı gibi kişisel eşyalar paylaşılmamalıdır. Bu, sadece HPV değil, diğer enfeksiyonların da bulaşma riskini azaltır.
Hijyen Önlemleri
1. Havlu ve kişisel eşyalar:
Her birey kendi havlu ve iç çamaşırını kullanmalıdır. Havlular yüksek sıcaklıkta yıkanmalıdır.
2. Ellerin yıkanması:
Enfekte bölgelere dokunduktan sonra ellerin yıkanması önemlidir.
3. Tıraş bıçağı veya epilasyon aletleri:
Bunların paylaşılmaması çok önemlidir, çünkü virüs ciltteki mikro yırtıklardan geçebilir.
Sonuç
Eğer kişisel hijyen kurallarına dikkat edilirse, aynı evde yaşayan kardeşler arasında genital HPV'nin bulaşma riski neredeyse yoktur. Havluların 60°C'de yıkanması virüsü etkisiz hale getirir, bu nedenle bu konuda endişelenmenize gerek yok. Ancak daha fazla endişeniz varsa veya riskli bir durum olduğunu düşünüyorsanız, bir doktora danışmanız faydalı olacaktır.
Eğer biri tuvaletten sonra ellerini yıkamadan, bardakla su verirken bu bardakla ağzına değecek kısımdan tutarsa, HPV'nin bulaşma riski yine çok düşüktür, çünkü HPV'nin bulaşması için genital bölge veya ağız mukozasıyla doğrudan temas gerekir.
Bulaşma Olasılığı
1. HPV'nin Cansız Yüzeylerde Hayatta Kalma Süresi: HPV, cansız yüzeylerde (örneğin bardak gibi eşyalar) genellikle çok kısa süre hayatta kalır. Yani, birinin tuvaletten sonra elleriyle dokunduğu bardakta HPV'nin bulaşma olasılığı hala çok düşüktür, çünkü virüs cansız yüzeylerde uzun süre canlı kalmaz. Ayrıca, bardakla ağız teması genellikle doğrudan bir temas değildir, yani virüsün ağız içine geçme olasılığı da çok düşer.
2. Ellerin Temas Edip Virüs Taşıması: HPV, genital bölge veya ağız içi mukozaları gibi hassas bölgelerle doğrudan temasta daha kolay bulaşır. Ancak, elin sadece bardak gibi bir eşyaya temas etmesi, virüsün o eşyadan ağza geçmesine yol açmaz. HPV'nin bulaşması için doğrudan genital bölge veya ağızla temas gerekir.
Sonuç
Eğer biri, tuvaletten sonra ellerini yıkamadan bir bardakla ağzına değecek kısımdan tutarsa, HPV'nin bulaşma riski çok düşük olacaktır. HPV'nin bulaşabilmesi için, mukoza teması (genital bölge veya ağız gibi) gereklidir. Bu nedenle, sadece bardak gibi bir nesne üzerinden bulaşma olasılığı oldukça düşer.
Ancak, genel hijyen açısından, ellerin yıkanması ve temizliğe dikkat edilmesi her zaman önemlidir.
Gpt bulas riski son derece dusuk diyo ama bence riskli hem kendini korumak adina da aşı yaptirsan zararı olmaz.
Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Benim anksiyetem var ve virüs hakkında fazla bilgi edinemedim örneğin tuvaletten çıkıp bilgisayara otursa elini yıkadımı klavyeye dokunursam elime geçer mi gibi birçok kuruntu yaptım, incitmemek için soramadım da o yüzden bu yazı için minnettarım abimi öpemiyordum bile kaygılarım yüzünden , aşı konusunda haklısınız
Gecmis olsun ama yine de cok temas etme bence😬 telefona chatgpt indir ona her seyi sorabilirsin, ben ordan kopyaladim bunlari
hayır bulaşmaz doktorlar bile yalanlıyo
Teşekkür ederim
Kondomds fayda etmiyor diyorlar