Tam olarak bunu söylemek için gidiliyo ama sen bilirsin tabi
1
12 Yorumla
Soran
1 yıl
Ama ailem izin vermez söylememe bende söylemek istemiyorum diğer sorunlarım daha beter uyku, korku, halüsinasyon, takıntı dinsel anlamdaydi benim intihar dusuncem
Korkacak bişey yok. Yorumlarda bir arkadaş sorun psikolojik demiş. Bende ona katıldığımı haklı olduğunu söyledim. Ne sorabilirim sana bununla ilgili? Belli ki aile baskısı altındasın, belli ki dini konuda da bu baskıyı yaşıyorsun ve dinen aklına yatmayan şeyleri sorguladıkça daha çok tedirgin oluyorsun.
Şizofren değilsin o belli. Depresyon gibi. Kaygıların var ve depresyon seni yalnızlaştırdıkça içine kapandıkça kaygıların artıyor. Bence sakinleş. Kendinle de savaşma. Yukarıdakinin istediğini iddia ettikleri gibi biri olma şansımız yok
Sanirim haklisiniz depresyonda olduğumu düşünüyorum daha doğrusu hissediyorum stresten değişik seyler diyorum ağır depresyon geçiriyorum normalin üstünde inşaallah Allah şifa verir aklıma ve bedenime
Tabii bazen senaryo kurup olecegimi düşünüyorum aşırı fazla hayal kuruyorum kendimi başka karakterler yerine koyuyorum gerçek olmadığını biliyorum tabi sürekli korkuyorum halsizlik kafaya takma her uykusuzluk sabahlara kadar duruyorum bunlar var ve psikoz tehlikeli mi?
Peki annemden bana gecmis annem bunun yüzünden 2 bebegini kaybetti önce ablamda vardi oda değişik şeyler görüyordu ben senelerdir bu haldeymisim o hocaya gittikten sonra iyi oldum siyah bir sey gördüm ağzı yok gibiydi burnu var etek giymiş gibi o siralar daha değişik şeyler izleyip etkileniyordum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Tam olarak bunu söylemek için gidiliyo ama sen bilirsin tabi
Ama ailem izin vermez söylememe bende söylemek istemiyorum diğer sorunlarım daha beter uyku, korku, halüsinasyon, takıntı dinsel anlamdaydi benim intihar dusuncem
Ailenin izin verdiklerini söylemek için orada değilsin. Herkesin geçtiği bir dönemden geçiyorsun belli ki. Bunları içinde biriktirip daha da büyütme
Yukarıda ki beyefendi beni fena korkuttu
Yorumlaştığınız arkadaşı diyorsan, arkadaş haklı.
Nasıl yani
Psikiyatri tani koyacaktır ama korkuttu yorumunuz
Bana bir soru sorun cevaplayayim
Korkacak bişey yok. Yorumlarda bir arkadaş sorun psikolojik demiş. Bende ona katıldığımı haklı olduğunu söyledim. Ne sorabilirim sana bununla ilgili? Belli ki aile baskısı altındasın, belli ki dini konuda da bu baskıyı yaşıyorsun ve dinen aklına yatmayan şeyleri sorguladıkça daha çok tedirgin oluyorsun.
Deli olmadigimi anlayacak şekilde ben asosyallik depresyon ve kafama takiyorum izlediğim seylef etkiliyor
Ve açığa geçtim eskiden değildim böyle yukarıda ki arkadaş sayesinde kaygı yapıp kafada şizofren olduğum senaryosu kurdum
Şizofren değilsin o belli. Depresyon gibi. Kaygıların var ve depresyon seni yalnızlaştırdıkça içine kapandıkça kaygıların artıyor.
Bence sakinleş. Kendinle de savaşma. Yukarıdakinin istediğini iddia ettikleri gibi biri olma şansımız yok
Sanirim haklisiniz depresyonda olduğumu düşünüyorum daha doğrusu hissediyorum stresten değişik seyler diyorum ağır depresyon geçiriyorum normalin üstünde inşaallah Allah şifa verir aklıma ve bedenime
Bunu söylemen gerek sonuçta iyi olmak için gidiyorsun
Doğru
Ah be kardeşim psikyatriye çekirdek çıtlamaya mı gidiliyor
Telefon alinir diyor ondan yani koskoca insanım bence haklari yok
Neden öyle bir şey yapıyorsun
Musallat yuzundendi şu an düşüncem yok
Anladım efendim umarım kötü günleri geride bırakırsınız
Sagolun
Rica ederim efendim
Söyle bu çok önemli
Mutlaka söyle
Su an dusuncem yok ama, musallat yüzünden oluyordu ben napiyorum diyorum
Olsun. Genede söyliceksin
Musallat değil o
Psikoza girmişsin
Bilemiyorum daha olmadı sanirim soylicem ama söylemekte istemiyorum ailemde soyleme diyor
Psikoz ne
Ne yaşıyorsun anlat ben anlarım
Tabii bazen senaryo kurup olecegimi düşünüyorum aşırı fazla hayal kuruyorum kendimi başka karakterler yerine koyuyorum gerçek olmadığını biliyorum tabi sürekli korkuyorum halsizlik kafaya takma her uykusuzluk sabahlara kadar duruyorum bunlar var ve psikoz tehlikeli mi?
Gerçeklikten koptugun zamanlar oluyo mu ailen tarafından gözlemlenen
Hayır sanırım
Yani hayali şeyler
Daha doğrusu ne yaptığımı hatırlamıyorum bazen
Hayal görme ses duyma vesaire tarzı
birden fazla kişiliğin var mı
Onlar arasınfa geçiş yapar mısın?
Ben hayal gördüğümü düşünmüyorum ciddi manada dinsel bir şey var gördüm ailemde rahatsız oldu bu durumdan uyuyamafilae
Kişiliğim yok duygu değişimi var
Nasıl bi duygu değişimi mesrla
Bir anda moralim bozukken aşırı sevinirim geleceği düşünüp
Daha önce gittin mi psikiyatri
Tanı konuldumu
Hayir
Senin acilen pskytri yatış yapman lazım
Anlamadım
Korkutuyorsunuz bazen hayal kurarım elbette
Psikiyatri hstanesine yatman lazım acil
Halüsünasyon görüyorum diyosun
Ve doğru düşünüyorum çoğu insan gibi yaşadığım seylerden sonra oldu
İzlediğim fimlerdeb dolayı
Sizin bilmediğiniz tarafıda var insanlar birbirini kesiyor ben izliyordum bunu ailemde yaşayan oldu dini bir seydi şu an daha iyiyim
Kardrşim dini bişey değil bu psikolojik rahatsızlık
Hayir ciddiyim hayal kursamda gercek olmadığını biliyorum
Kardeşim sen ne görüyorsun gördüklerini anlat musallat dediğin şeyleri
Peki annemden bana gecmis annem bunun yüzünden 2 bebegini kaybetti önce ablamda vardi oda değişik şeyler görüyordu ben senelerdir bu haldeymisim o hocaya gittikten sonra iyi oldum siyah bir sey gördüm ağzı yok gibiydi burnu var etek giymiş gibi o siralar daha değişik şeyler izleyip etkileniyordum
Ablam ceset gördü gülmeye başladı aglamayla
Bu ne zamanlar oluyodu ve durdukyere mi
Nadir zamanlarda sürekli yaşamam en son 5-6 sene önce yaşadım ama korktuğum zamanlar siyah bir şey görüyordum
Bence ben depresyondayim travmalarimla birlesince yikanmak bile istemiyorum bazi zamanlar eski arkadaşlarımdan dolayi
Ne travmaan var mesela bişey mi yaşadın çoccukken
Evet yüzüm yayıldı hakaret edildi en büyük korkumdu tehdit edildi tek başıma başa ciktim kaldıramadim fazlasını
Cevap verecek misiniz
psikiyatriye gidin çok acil bişi yok ama halüsünasyon diyince psikoz dan şüphelendim
Ay cidden korkuttubuz az önce korktuğum için stres yapip doktorun bana şizofreni tanisi koyduğunu düşündüm 🙂🥺
Herşeyinizi yaşadığınız herşeyi söyleyin intihar girişiminizi falan devlet hastanesi olmazsa iyi olur
şizofreni değil bu
Devlete gideceğim benden beter sehler yaşayan kişiler olmuş çok sağolun korkutssnizda iyi olduğumu düşünüyorum
Deli miyim😓
Ben çözerim yardımcı olurdum da şu an vaktim kısıtlı detaylı incrlemek lazım bu vakayı
Deli olsanız deli oldugunuzu düşğnmezsiniz korkmayın
Çok sağolun 🙏🏻 psikiyatrise gidip gelip yazicam sizs vaktinizi benimle harcamayin
O nasıl laf estğfrlh
😅 he
Ben gizliden cıkayım yazın bana yardımcı olurum gene ama bi uzman tarafından incelenmesi lazım
Tamamdir sağolun 🙏🏻 yazarım su an uyumam gerek
İyi geceler
Sizede
Bakarsaniz psikiyatriye gittim anksiyete bozuklukları tanisi konuldu.