Daha yeni Lustral ve redepra kullanıyorum. Derealizasypn durumu yaşıyorum Ama ataklarım bir tık sakinleştikten sonra mı oldu ilaçlardan sonra mı oldu bilmiyorum ama böyle bi olay yaşamaya başladım. Korkuyorum geçmez diye. Sosyalleşemiyorum sırf bu yüzden çünkü ayaktayken dışarıdayken rüyada gibi hissediyorum. İlaçlardan önce hep atak yaşıyordum şimdi ise ilaca mı denk geldi bilmiyorum bu sorunum var. Bir de gece ilaçları çok sık değişti onlardan olabilir mi. 4-5 gün laroxyl 2 gün rexapin sonra tekrar laroxyl 2 gün kullandım ama en son redepraya geçtim. Doktor değiştirdim kafam allak bullak oldu. Diğer başka doktorun dediği Sulinexe başlamak istemedim daha lustral 50 ye yeni geçtim diye. Ama akşam ilacını onun dediğini almaya başladım bugün Redepta 15. İlaçlar derealizasypn yapıyor olabilir mi yoksa ağır anksiyete yaşadığım için mi oluyor olabilir. Gece ilaçlarım da dediğim gibi deneme tahtası oldum etkisi var mıdır bu durumda. Lütfen bilenler yaşayanlar anlar beni yazsın
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
anksiyeteniz düzeldi mi ben de redepra kullandım
mesaj atabilirsiniz
ağır anksiyete. Lustral kullan alır götürür hepsini diğer ilaçlar ne bilmiyorum ama ssrı grubundan değiller sanırım
Ağır anksiyete dedi doktor da bana. Ben kafayı yiyorum sandım artık son 10 gündür böyleyim. 12 gündür kullanıyorum ilaçları
Hiç yaşadınız mı dediğimi. Daha önce de çok panik atak yaşamıştım ama bunu böyle korkutucu bişey ilk kez yaşıyorum gibi bir şey. Kısa anlık olurdu ama gün boyu sürmezdi
Redepraya gece için başladım. Uyku için. Mirtazapim grubu. Zestatın muadiliymiş
Siz kullandınız mı lustral lütfen cevap verin bana da
sanki bir an kontrolümü kaybediyorum kendimin dışına çıkıyorum bayılıyor gibi bir his geliyor düştüm düşücem sanırım napmalıyım diyorum sonra ya yine aynı şey olursa ya yine bayılacak gibi olursam diye korku geliyor dışarı çıkmak istemiyorum falan. Sonra aşırı stresten olduğunu anladım bunun da temelinde kendimize itiraf edemediğimiz duygular yatıyor bastırıyoruz yüzleşmiyoruz sonra patlama noktasına geliyor olur olmadık yerde panik başlıyor
ben lustral kullandığımda çok mutlu olmuştum amaan diyordum umursamıyordum hiç öyle şeyler yaşamıyordum
Aynılarını yaşadım Çok haklısınız ve benim gibi sizin de haksızlıklar karşısında susmanız iyi bir insan olmaya çalışmanız bu duruma sürüklemiş belli ki. rüyada gibi hissetme olayını hiç yaşadınız mı hiç hani böyle ayaktasın ama heryeri 2 boyutlu görüyorsun falan. Sanki havada yürüyormuş gibi saçma sapan bişey. Adı derealizasyonmuş. Ama doktor sadece aşırı anksiyete bozukluğu dedi. Zaten bizim sülalede beyinsel bir sıkıntı yok ama korkuyorum bu his ilaçla mı alakalıdır yoksa anksiyeteden mi diye geçer mi diye
evet rüyada hissi yaşıyordum sanki her şey televizyon izliyormuşum gibi geliyordu dokunsam bile dokunamıyormuşum gibi uçuyormuşum gibi hissediyordum tat almıyordum hiçbir şeyden ve hiç mutlu olmadığımı fark ettim. eskiden mutluydum içimde yaşam enerjisi vardı. Hepsi depresyondan. Depresyon ilerledikçe anksiyeteye çeviriyor ve işin içinden çıkılmaz bir noktaya geliniyor. Beni üzen bir durum vardı hatta travma bıraktı sonra kendimi toparlayamadım yıllarca. Sürekli geride kaldığını hatırlatıyorum kendime. Kendimi meşgul edicek güzel şeylerle oyalanıyorum ama bazen çok zor oluyor bir atak geliyor huzursuz oluyorum yine hayattan kopuyormuşum gibi hissediyorum sonra sesli sesli kendime iyi olucam falan diyorum. Geçmişimle yüzleşiyorum şimdi daha iyiyim.
Ben de çıkamıycam diye çok korkuyorum ama her gün yaşamak çok korkuttu filmdeymişim gibi hissizleşmiş gibi anlık olarak değil de. Lıstral iyi geldi mi bu duruma peki. Yani lustral yapmıyordur demi bunu bende. İlaçlara denk geldi benim bu hissi yaşamam. Ve çok korkuyorum bidaha eskisi gibi neşeli olamayacak diye çok çıkmazdayım umut arıyorum
Bu olay geçecek mi yani rüyada gibi hissetme olayı :( çok korkuyorum her gün uyanıyorum gerçeklikle başlıyorum sonra bu saçma şey yüzünden yürürken havada yürüyormuşum ben değilmişim gibi oluyo bi perde arkasından :(
lustral kullan geçer bence
Teşekkür ederim bu kadar anlattığınız için.. 😔 ben de bir umut bu rüyadan sanki gözümü açayım da uyanayım gibi hissediyorum.. sizi yorduysam kusura bakmayın😔
rica ederim bu kadar kibar olmayın üzülürsünüz sonra :D
Çok üzgünüm umudum kalmamış gibi hissediyorum eski halime dönemiycem diye korkuyorum doğru ilacı bulamadım diye korkuyorum 😔 Lustral bunu geçirir mi hafif mi kalır yoksa bunu o mu yapıyor bilmiyorum :( bırakmaya da korkuyorum şuna anlayabilmek için. Gece ilaçlarım 10 gün içerisinde 2-3 kere değişti onlar mı yaptı anlayamıyorum :( önceden yoktu sadece 24 saat boyunca çok atak vardı sizin yaşadığınız gibi ama şu an 24 saat atak yok ama bu derealizasyon denem şeyi yaşıyorum :(
Peki son olarak sizde o rüyada olmuş gibi hissetme olayo sadece atak anımda mı oluyordu sonrasında sürüyor muydu yani gün içinde gündüz ayaktayekn yürürken dışardayken falan normal zamanda da yaşamış mıydınız 😔
Değiştirip durma ilaclari
Lustral devam ediyorum 10 gün 25 içtim bugün 50 ye çıktım. Ama gece ilaçları yukarıda anlattığım aralıklarda toplam 10 gün içerisinde şekilde değişti. İlaçlar hakkında bildikleriniz var mıdır
Rexapin i biliyorum ama sürekli ilac değişikliği yapmak daha kötü olursun
Bunu önceden bende çok yaşadım
Nasıl atlattınız nolur bana da yardımcı olun. Ben neyden olduğunu da anlamadım zaten ilaçlara denk mi geldi yoksa ataklarım bir tık gün içinde azaldı sonradan mı hissetmeye başladım anlamadım
İlaç kullandınız mı nolur söyleyin bana da
Çok stresli olduğum dönemlerde yaşadım o zamanlar ilaç kullanıyordum duxet diye sonra kalıcı değildi benimkisi arada oluyordu
Sizin şikayetiniz neydi peki. Lustral hafif mi kalır bana. Çünkü ben farklı doktora gittim biri bana inanmayınca. Dediklerin kafamı allak bullak etti. Sulinex yazdı o diğer doktor da. Ama Lıstrale başlamıştım bi kere diye devam ettim tekrar değiştirmeyeyim diye. Hafif mi kalır acaba..
Kalıcı mı? Korkuyorum öyle demeyin nolur. Ben de yeni yaşıyorum daha. İlaçlar yapmıyordur dimi. Çünkü ilaçlardan sonraya denk gelince korktum çok
bizde yok