Hormonda prolaktin normal lh yüksek , hipofiz bezi tümörü olabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne kadar yüksek?
Adet döngünün kaçıncı günündesin? Östrojen progesteron kaç?
Progestreron 0.144
Estradiol 34.1
Prolaktin 15.4
Fsh 6.97
Lh 17.8
Adetin 2. Günü yapıldı ama tam olarak adet değildim yani çok kesik kesik geliyordu peçeteye geliyordu sadece pede hiç gelmiyordu. Tuvalet sonrası peçete ile temizlerken geliyordu azar azar. O zaman yapıldı bu test. Ve bende pcos var
Pcos varsa beklenen düzeyde olabilir. Hipofiz bezi tümörü olsa sadece lh yükselmez. Fsh da yükselir birlikte veya prolaktin, tsh, acth, gh yükselmesi bekleyebiliriz.
Yazdığım değerler normal mi prolaktin falan
Normal
Cushing sendromu diye bisey varmış , yazdığım kan değerlerinde çıkar mı bu hastalık
Cushing sendromu için başka şeylere bakılıyor bunlarla alakası yok
Acth ve kortizol değerlerine bakıldı mı
Bakılmadı. O hastalık neden olur ki? Bende olabilir mi bu değerlere göre lh yüksekliği ve pcos buna sebep olur mu
Hayır
Ya sen neden afedersin de g*tünden hastalık bulmaya çalışıyosun
Hastalık hastasiyim djdjdkd son bisey sorcam 2022 yılında prolaktin 25 ti ama şimdi 15 e düşmüş. Bide 2022 yılında lh 3 tü ama şimdi 17. Bu durum hipofiz tümörü olabilir mi
Böbrek üstü bezlerinden, hipofiz tümöründen veya vücuttaki herhangi bir kortizol salgılayan tümörden kaynaklı olur. Senin kortizolüne bakılmamış bile, büyük ihtimalle cushing kliniğine uymuyosun. Böyle şeylerle kafanı karıştırma hiç durduk yere
Ölürsün bu gidişle böyle hayat yaşanmaz
Bu kadar kafaya takma
Sadece iki değere bakarak tümör tanısı konulamıyor maalesef. Görüntüleme lazım, biyopsi lazım
Doktorun kraniyal mr/bt istemedikçe sorun yok
Yaklaşık 1 ay önce tüm batın usg çekildi , böbreklerim şükür temiz. Böbrek üstü bezi tümörü olsa ultrasonda çıkardı dimi
İlla tümör olmak zorunda değil, çok çalışan bi böbrek üstü bezi de olabilir. AMA SENİN CUSHING HASTALIĞINA UYGUN SEMPTOMLARIN YOK Kİ SEN NEDEN CUSHING OLMAK İSTİYOSUN MANYAK MISIN
Kortizol salgilayan tümör demissiniz. Ne yani o
Olmak istemiyorum tabi ki sadece bu değerlerde çıkıyor mu diye sordum
Konunun onunla hiçbir alakası yok. Cushing hastalığı için farklı parametrelere bakıyoruz, sizde bakılmamış
Demek ki şüphelenilmemiş
Cushing değilsiniz yani tebrikler
Standart bi pcos hastası gibi görünüyosunuz. Ekstra bi hastalık yok
Kortizol salgılayan tümör dediniz. Onları da söyler misiniz hangileri oluyor bunlar
Söyledim ya
Herhangi bi tümör bile salgılayabilir ne olduğu fark etmez, salgılaması önemli
Kortizolün yüksek mi senin niye bu kadar takıyosun?
Kortizol salgılayan tümörler böbrek üstü ve hipofiz bezi mi sadece
Kocaman göbeğin var ve kolların bacakların ipince mi, aşırı güçsüz müsün, yüzün yusyuvarlak ve kırmızı mı, göbeğinde kocaman mor renkli çatlakların mı var, dokunduğunda bile sanki çok sert çarpmışsın gibi kolun bacağın mı morarıyor ne olay
Kortizola bakılmadı ama tüm batın usg temiz demek ki tümör yok dimi 😄
Hayır vücudundaki herhangi bir tümör kendisini kortizol salgılayacak şekilde geliştirdiyse kortizol salgılayabilir
Benim kan tahlilimde ne var gibi peki
Belki akciğerlerinde var belki boynunda var belki kolunda bacağında beyninde var, tümör yok diyemem
Karındaki tüm tümörleri de ultrason %100 gösterir diye bi şey yok
Kan dümdüz pcos başka da bi b*k yok
Organ tümörlerini ve karın içini göstermiyor mu usg
Bütün tümörleri gösteren tek bir görüntüleme yöntemi yok maalesef
Gebeysen onu de gösterir mesela, safra kesesi taşını gösterir. Bunlar da mı tümör?
Peki benim 2022 de prolaktin 25 ti şimdi 15. İlaç falan kullanmadım ve prolaktine hipofiz bezi diyorlar. Kendiliginden böyle düşmesi normal mi
Lh yükselmiş o baskılar
Yani prolaktin hala yüksek midir
Hayır lh yüksek olduğu için prolaktini baskılamıştır
Prolaktin yüksekliği de östrojen progesteron düşüklüğünden kaynaklı
Yani şu an korkulcak bisey yok dimi? Sadece pcos var
Evet en başından beri bunu diyorum ya
Bide şunu anlamadım lh yükseklik olduğu için prolaktini bastırmıştır dediniz. Lh normale dönse , prolaktin yine mi yükselir yani
Östrojen progesteron düşük olduğu sürece yükselebilir. Ama zaten lh'ın yükselmesine sebep olan da östrojen ve progesteronun düşük olması
Benim östrojen ve progesteron normal değil mi
Çok düşük
Neden düşük olur
Östrojen düşük değil ki 30 olması lazım en az ama benim 34
Progesteronun çok düşük. Pcos yüzünden işte
Bu durum tehlikeli mi anlamadım? Progestron östrojen düşük diyorsunuz , lh yüksek ama normale dönse bu sefer prolaktin yüksek. Ya da şu an her ikiside yüksek bilmiyorum. Hipofiz bezinde sorun olabilir mi
?
Bu durum tehlikeli mi anlamadım? Progestron östrojen düşük diyorsunuz , lh yüksek ama normale dönse bu sefer prolaktin yüksek. Ya da şu an her ikiside yüksek bilmiyorum. Hipofiz bezinde sorun olabilir mi?
Daha kaç kere pcos olduğunuz için bu şekilde olduğunu söylemem gerek? Lütfen daha fazla yorum yazıp rahatsız etmeyin
Google nediyor sordunmu