Galiba hasta olacağım.🥴 Birkaç gündür vardı ama bugün daha da fazlalaştı kırgınlık ve boğaz ağrısı. Daha da ilerlemeden nasıl geçiririm acaba? Hemen karışık bir bitki çayı yaptım ama o yetmez.🤌🏻🥹🫠🙂↕

Galiba hasta olacağım.🥴 Birkaç gündür vardı ama bugün daha da fazlalaştı kırgınlık ve boğaz ağrısı. Daha da ilerlemeden nasıl geçiririm acaba? Hemen karışık bir bitki çayı yaptım ama o yetmez.🤌🏻🥹🫠🙂↕

Vücut kırgınlığı ve boğaz ağrısı hissediyorsan, dinlenmek en önemli şey. Bol su içmek, vitamin C almak, boğaz için tuzlu su ile gargara yapmak ve sıcak içecekler (bal-limonlu su gibi) faydalı olabilir. Ayrıca, ateşin varsa ateş düşürücü kullanabilirsin. Eğer semptomların ilerlerse, bir doktora danışmak iyi olur.
Vücut kırgınlığını geçirmek için dinlenmek, sıvı tüketimini artırmak ve bağışıklık sistemini desteklemek önemlidir. İşte yapabilecekleriniz:
Bol bol dinlenin
Vücudunuzun iyileşmesi için yeterli uyku ve dinlenmeye ihtiyacı var. Yatıp uzanarak enerjinizi koruyun.
Sıvı tüketimini artırın
Su, bitki çayları (ıhlamur, zencefil, adaçayı) ve sıcak çorbalar tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan sıvıyı sağlayın.
Beslenmenize dikkat edin
Vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tüketin (C vitamini için portakal, mandalina; çinko için kuruyemişler ve et).
Sıcak tavuk suyu çorba, vücut direncini artırır.
Ilık bir duş alın
Kas ağrılarını hafifletmek ve vücudunuzu rahatlatmak için ılık duş etkili olabilir.
Bitki çayları ve doğal destekler
Zencefil ve bal karışımı bağışıklığınızı güçlendirir.
Ihlamur ve adaçayı içmek boğazı rahatlatır ve kırgınlığı hafifletir.
Hafif hareketler yapın
Tamamen hareketsiz kalmak yerine hafif esneme hareketleri yapmak kasların gevşemesine yardımcı olur.
Oda havasını temiz tutun
Evinizi sık sık havalandırarak temiz hava akışı sağlayın.
Ne zaman doktora gitmelisiniz?
Eğer vücut kırgınlığına yüksek ateş, şiddetli kas ağrıları, baş ağrısı veya uzun süren yorgunluk eşlik ediyorsa mutlaka bir doktora danışın. Bu durum enfeksiyon veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.
Benimde her şeyim iyileşti kuru öksürüğüm kaldı.. Ama ilaç içmek istemiyorum direniyorum. Her gün kozalak şuruplu propolisli ballı karışım içiyorum öksürüğümü kesiyor. Ama bir iki gün içinde tekrar başlıyor.. Ama eskiye göre daha iyiyim tabii.
Benim çorbayla geçer ikizim biliyon hsjsjjs yapıp geliyorum bugün 😀
Cevap
29Cevap
çok geçmiş olsun.. dinlenmek ve vitamin almak lazım..
Teşekkür ederimmmm
Bol c vitaminli meyveler
Bol bol dinlenmek ve su içmek
Iştahım yok diye yememezlik yok
İstahtan kesilmemek
Bunların yanında yaptığın her şey yanına kàr kalır
2 güne toparlarsın
Şimdi eczane ye git umca diye damla var suya 30 damla katıp günde uckere içiyorsun hızlı etki ediyor geçmiş olsun.
Tadı kötü değil icebilirsin
Bol bol mandalin ve vitaminli meyvalar tüket. Balli zencefil yap ic hergün bir kac bardak. Yarinda güzel bir tavuk corbasi ic.
Rica ederim. Gecmis olsun tekrar
Naptin zencefil icip tavuk corbasini ictinmi? Nasil oldun
Hmm daha kötü olmasinda 😂
Güzelce terlemek ve sıcak duş ayrıca bol sıvı tüketimi ve uyku geçmiş olsun
Teşekkür ederimmm🤍
Geçmiş olsun. Bende de var. Sanırım dinlenmeden ve ilaç almadan geçmeyecek. :-(
Nane limon zencefil ne varsa yapıştır bence iburamin cold
Sabahleyin ilk kalktığında bir kaşık dolusu bal varsa bal iç
Soğukalğınlığı vitaminler var onlarla biraz daha toparlarsın
İbucold c içtekten sonra uyumayı terlemeyi dene işe yarıyor bi kaç gün devam edersen toparlar
Rica ederim geçmiş olsun. İhmal etme içmeyi dene yoksa bu havalarda süründürür hastalık
Bal ile limonu ılık sıcak arası suda karıştırıp içebilirsin. Üzerine bol meyve ve sıvı tüketimi gerek.
Annem her hasta olduğumda biraz pekmeze veya bala zencefil zerdeçal ve birkaç damla limon koyup veriyor tadı güzel değil ama her zaman işe yarıyor geçmiş olsun 🌸
Rica ederim 💕
Geçmiş olsun.
Sıcak bir duş al öncelikle saçlarını kurut sıcak yeşil çaylardan birtane c vitamini meyveler tüket ve sıcak odada battaniye altına gir.
Ricalar kendine iyi bak iyi ol.
💐💐
Bu tarz durumlarda moralini yüksek tutmak ve hastalığı düşünmemek daha iyi olacaktır. Olumlu mesaj gönder beynine hormon salgılansın
Hastalıklar günahlara kefaret tır. savretmek lazım. Zerdeçal zencefil bunları hayatından eksik etme
Grip aşısı vurdurdum tavsiye ederim
Faydasını görürsün
D vitamini C vitamini kemik suyu uyku... Geçmiş olsun.
Bir besmele çek geçer
Ekinazya çayı iç. Çok iyi
Kime içirdin djdjdk
Yine iç jfgkff
duş arkasından terlemeniz lazım
Pastil ve tylot al. Terlemeye çalış.
Al barii
Daha çok çalışarak , çivi çiviyi söker 😂
Bitki çayı ve dinlenerek
Rica ederim
Aynı durumdayım boğazım berbat..
İşi gücü birakip sana tarif mi yazalım şimdi
tylot iç süper iyi geliyor
C vitamini 🖤
kim kırdı kalbini
Atom serum en iyisi
Özel hastaneye gidiyorum miss diyorum ki o vitamin bu vitamin bu ağrıkesici falan hepsinden koyuyorlar mis gibi oluyorum sonra 😅 ben zararını görmedim
İstersen y @ z bana konu uzayacak
Nane limon iç
Dinlenme, bol vitamn
Bitki çayımı limonlu su mu o
Limon suyu
Peki
Rica ederim geçmiş olsun
Limon portakal greyfurt
Ben de öyle
Spor
Kendine bakarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?