Uyumaya çalışıyorum gayet de uykum var fakat 15 20 dakikadır gözüm kapanıyor ardından 2 saniye içinde açılıyor vucudumu bir his sarıyor o sırada ellerimi kollarımı oynatamıyorum sanki bir şey beni yönetiyor gibi oluyor o an vucudumun kontrolunu kaybediyorum korkum ağır basınca da kendime gelip ellerimi falan oynatabiliyorum.
korkmaya başladım, bir açıklaması olabilir mi bunun?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
stresten olabilir bence doktora git
Psikoloğa görün istersen. Çok önemli bir durum değildir muhtemelen ama uyuyamıyorsan profesyonel destek alman daha doğru olur
Bilmiyorum ilk kez olmuyor sadece bugün çok fazla oldu
Karabasan mi acaba
ya da farkinda olmadan astrala mi basladin uyusmalar falan
Karabasan değil çünkü karabasan bir kez olur ve biterdi dedim ya 2sn arayla vucudumun kontrolunu kaybettiğimi anlayıp o korkuyla gözüm açılıyor gözüm açıkken kollarımı ve elimi oynatamıyorum değişik sesler duyuyorum ve korkum ağır basınca kendime geliyorum sıçrayarak, ilkte bişey olmaz diyip tekrar uyudum ardından 3 4 kez oldu
Nasil sesler?
Çığlık gibi ne bileyim hani yolda giderken arabanın camından teker sesi falan gelir böyle uğultulu o gibi bi de değişik ve ince çığlık duyuyorum düz bir tonda
Hmmm o sesleri hadi uyumaya yakin kabus benzeri biseye tam gircekken cikmana baglasak yinedeel kol oynatamama kismi sikinti
Cok garip gerçekten korkmaya başladım dua ediyorum yine gitmiyor o anda tüm herşeyç okuyorum 5 snnin içinde resmen korkudan ama olmuyor fayde etmiyor kendi geçmesini bekliyorum
Yani sonuc belli galiba
Uyumamaya caliscan caliscan dayanamayip kendi kendine sizana kadad oyalancan
Vucut artik istesede korksa bile uyanamayip bole parca parca yorulcana 1 kerede yorulup kurtulcan
Doğru ama ya o zaman çok yorulduğumda hiçbirşeyin farkında olmadan zarar görürsem diye korkuyorum dua da okuyamazsam
Nasil bir zarar mesela aklindan gecenler neler
Ya bilmiyorum dua okuyamazsam ya cin min şu şeyler geliyor aklıma daha çok geriliyorum aslında da bunlara gram inanmam umursamam
Napmasindan korkuosun sana?
Ya bilmiyorum aklımdan ne geçiyor farkında bile değilim şu an sadece napcagimi dusunmeye calisiyorum
Yani kimisi korkutur diye korkar
Kimi birisi gondemisse diye korkar
Kimi musallat oldu diye korkar
Kimisi bana goz koyduysa diye korkar
Ya munasebet yaparsa diye korkan bile var
Bilmiyorum bunları düşünmek çok gerici gerçekten
Ozman buna benzer bi konusma yaptiydim eskiden onun bana verdigi yaniti solim 😅
Ya sey yapcaksa yapsinda kurtulim artik bole ha oldu ha olcak korkusundan biktim diye isyan sinirden gule gule 😅
Hdsksjsjsj admamın o durumdaki isyanı komikmiş
Aslinda ole demesinin de sucu bende biraz 😅 yuz ustu yatma ustune coker ondandir falan diye anlatiodum
En son konu artik ters donimde naparsa yapsina geldi 😅 baya ust uste bunlari saydirdi ona demedim ama okurken kahkayi bastiydim kiza 😂
Dhdksjslsjsjsjs
Benimde aklimda o meshur korku filmi sahnesi canlandi bole tavanlarda ucura ucura isi pisiren kiz figuru ona guldum zaten 🤣 bunu korkunc bir film serisi vardi tiye az almadilardi 😄
Bu astral dediğine baktım da baya uyuşuyor acaba yine aynısı olduğunda gözüm açık oluyor ya başka biryerde olduğumu falan düşünsem nolur
ya da vazgeçtim ayarlarla oynamıyım şimdi
Kiz ole bisi olursa bize gel
Benide etkiledin en azindan tek yatmamis olurum az biraz guven verirsin 😅
Hadi ordan yjsldjsks ağlancak halime güldürdün resmen
Aaaa hadi ordan mi 😅
Kiz gel iste nolcak sanki ten tene degcek ruhani gelcen 🤣 sey dermisim bugunde ruh gibisi ya falan 🤣
Haaa yok ust bas olmadan gelcem diye dusunursende ben seni goremicem zaten utanmana gerek yok yani 🤣 hos gorunuosada arkamizi doneriz insanlik olmedi 😄
eeeyyy mmedoosss geldiysen 3 kez ahoy de 😄
E streslisin ya da takıntılı bide sırt üstü yatma geçeer
Özellikle dikkat ediyorum kalbimin üzerine yatmamak için sağ koluma dönüm yatıyorum değişmiyor bir şey
Kalp üzeri yüzüstü oluyor ama her pozisyonda yaşanabilir uyku felci Birazda senin korku duyguların tetikler güzel bi hayal kur uykuya odaklan rahatla bence.
Deneyeceğim fakat yine aynısının olması korkusu varbbu sefer hiç durmayacakmıl gibi
Doğru demeyş unutmuşum uykun düzenlimi?
Değil bazen geç yatıyorum bazen erken ama bu sefer çok uykum vardı bir anda uyku basmıştı zaten
En çok uyku düzensizliği tetikliyor diycektim hergun aynı saatte yat ve stres yapma bence Sağlıklı beslenmekte önemli uyku için.
Uyumak düşüncesi geriyor fakat boyle olmasindansa duzene sokucam bundan sonra
Psikolojik tarafı vardır bunun profesyonel yardım al kesinlikle
Psikologum. Yardimci olabilirsem haber verebilirsin
Gerçekten ne olduğunu bilmek istiyorum açıklaması var mı acaba yoksa kafayı yiyeceğim korkmays başlıyorum
Konusmamiz lazim
Bu soruyu sormak için mi üye oldun siteye
Yok daha onceleri derslerle alakalı falan şeyler soruyordum
Uyku felci.
O olduğunda uzun süreli oluyordu bu gerçekten 4 5 defa art arda kendime gelmeme rağmen oluyor
Bi halay çek yorul uyursun veya zevk al
Gerçekten komik değil bu durum kötü hissettiriyor
Bende gerçekten söylüyorum komiklik olsun diye değil yorul uyursun. Geçen gün yatağın içinde 3 saat kıvranıp uyuyamadım
Ne hissi
Bilmiyorum vucudum aniden uyuşuyor
Sırt üstü mü yatırıyorsun
Hayır onuda denedim diğerlerinide ama yine aynısı oluyor da sırt üstünde tamamen kontrolu kaybettim diğerlerine göre hiç kınıldayamadım ve daha çok korku bastı
Karabasan diyicem de o olmaz ya
Bilemşyorum.
Felak bi de nas surelerılini oku
Yemin ederim okudum heosini olkuyor
O zaman psikolojik bir sıkıntı bu stres mi yapıyorsun
Hayır hiç yaptığım bir şey yok
Panikleme
1 den 10 kadar say 3 ya da 4 defa tekrarla
Yaparken uyuya kalıyorum
Uyumak istemiyor muydun saten
Zaten
Zaten öyle de bu dediğim o sayıyı sayarken uyuya kalınca da oluyor onuda denedim yani olmuyor
O zaman konuş benle biraz için rahatlasın öyle yat
Hiç böyle bir şey sizin de başınıza geldi mi
Evet geldi
Aynısı gibi mi oldu yoksa daha mı farklı
Burdan konuş masak şikayet ediyorlar