Örneğin yolda düşseniz veya alışverişte bir yeriniz kesilse kanada ayağınız burkulsa iş yerinde küçük bi kaza olsa böyle hastane gerektirmeyecek küçük pansuman gerektiren yardımı bir başkasının yapmasına izin verir misiniz?
1 ay
Tabii ki izin veririm, çok seviyorum merhametli insanları.
Ah bir defasında yere düştüm, bir Hanımefendi yardım etti bana, ilgilendi, bir Beyefendi de bizi izliyordu, Hanımefendi yardımcı olmasaydı kendisi yardımcı olurdu lakin bana yardım edilinceye kadar o Beyefendi orada durdu, sonra rahatlayıp gitti, ah ne Beyefendi adam, yakışıklıydı da üstelik😅 Yakışıklı olmamış olsa bile yine hoşuma gider böylesi ince insanlar , ya ne tatlı bize baktı sonuna kadar, sonra benim güvende olduğumu görünce huzurla gitti, hiç tanımadığı bir yabancıya bile merhameti varsa ki zaten Hanımefendi benimle alakadar oluyor, sonuna dek bakmasına da lüzum yok, ah kim bilir bu Beyefendi kendi aile fertlerine nasıldır, kadın/erkek farketmeksizin beni etkiliyor böylesi güzel insanlar, tabii erkeklerden daha farklı etkilenebiliyorum, orası ayrı🤣 lakin bunlar hep yokluktan
Gerek duymadığım için izin vermem, canım katıdır bir şey olmaz elim kolum bacağım kesilse bir şeylerle tampon yapar devam ederim. Şayet durum kötüyse gerçekten yardımlık bir durum varsa yardımcı olabilirler neden izin vermeyeyim, ben milletin eline kıymık batsa koşuyorum.
Ülkemizde izin istenmez bu gibi durumda zaten. Gerçekten toplum olarak duyarlıyız ve yardım ederiz. Seviyorum ülkemi. Onca olumsuzluk olmasına rağmen insanlığımız ve zor günlerde dayanışma ruhumuz hala var.🙏
Yani genelde kendi kendime çözüm üretirim ama o anda yanımda biri yardım girişiminde bulunursa tabi ki seve seve kabul ederim ki bende öyle bir durumda yardım etmeye çalışırım.
Cevap
36Cevap
İzin vermeme gerek kalmaz ben kendim yardım isterim çocuğumun ayağı bebek arabasına sıkıştıda napacagimi şaşırdım o an bağırdım yardım edin diye sağolsunlar hemen geldi
kızsa verir cogu erkek. erkekse ufak bi şey icin zaten teklif gelmez erkekten. olsada ona kedi popon görmüş yara zannetmiş denir yardım reddedilir. erkeklerden baslarının caresine bakması beklenir. kızlarda pek yardımsever olmazlar bana yan gozle bakar diye muhtemelen. ya yasını basını almıs bir olgun kadın cıkar ya da diyemicek bence sadece o ihtimal vardır:D nadiren gencte cıkabilir canım ne diyelim.
Eğitimdeyken, kurma kolunu çektikten sonra baş parmağımın kurma koluna çarpmasıyla, işaret parmağım kurma kolu ve üst kısım arasında kaldı.
İyi kesmiştim ama kimseden yardım almamıştım.
Dikişlik değildi ama 1 hafta boyunca eğitimdeyken ekstira dikkat etmem gerekti. Bazen yara patlıyordu.
Bir kere çalışırken ayaklarimin hissiyati gitti ve yere kapaklandim. Ciddi ciddi hissetmiyordum, kalkamiyordum. Kaç kişi toplandı başıma tahmin ediyorsunuz dur. Peki ben ne yaptım? Kollarimla sürüne sürüne sandalyeye kendimi kaldırıp oturttum herkese de ben gelirim kendime eyvallah çektim. Öldugumu hissedersem ambulansı ararım herkes işine baksın
Kendim yapabiliyorsam yaparım. Başkalarına çok yardım etmişliğim oldu, ben de çok gerekliyse yardım kabul ederim. Yardım almakta pek iyi olmadığım için gelişme sürecindeyim bu konuda.
Niye vermeyeyim sorun değil.
Ama ben karıysa aşk olurum ya ağğ ne romantiiğğk ADKSJAŞFKLJFKLHJASKLFS
Tanrım ben bundan istiyorum ADLAFADAFSDFAS
1 senedir Turkiyede yasiyorum. Ben kimseye yardim etmem ne kadina nede erkege. Mumkun oldugunca yardim istemem. Polisi ya da amculasi ararim. Turkiyede insanlarin buyuk bir kismi dengesiz. Basiniza hersey gelebilir
Nezaketi için teşekkür ederim ama kendim halledebilirim yine de iletişim kurmak için atılan bir adımsa yardımı kabul ederdim
Evet o an yardıma ihtiyacım varsa insanlık görevini yerine getirmek isteyen bir yabancıdan rahatsız olmam
Böyle bir durum yaşamıştım yardım etmek isteyene teşekkür edip reddetmiştim. Kendi başımın çaresine bakarım.
Kimseye minnet etmeden kendi derdime kendim derman olurum
İzin veririm yapan olursa da kimseye kalmadan kendi başımın çaresine bakarım hep
Can havliyle umrumda olmaz yardım etsinde jdlddjdjdk
yani tesekkur eder ve kendim halledebilecegimi soylerim
Kendimi nasıl hissettiğime bağlı, canım kıymetlidir benim
Yardıma alışkın olmadığım için herhalde önce bir şoku atlatmam gerekir😄
Ben öyle anlarda biraz ters olduğum için teşekkür edip gönderiyorum ya 😂
Bir başkasının yardımına ihtiyaç duysam zaten hastaneye giderim
Ben dışarda yabancıya yardım etmeye çalışıyorum. Art niyet olmaz yani izin veririm
Yardım ediyor bunda kötü bir durum yok bence
Başkasının yapmasına gerek yok, ben kendim yaparım. Sadece yanımda malzeme olması gerekiyor.
Ama başkası yapmayı isterse neden olmasın. İnsanları severim.
Kendim yaparım sanirim keşke baskasina yaptiracak kadar prenses olsam sksjks
Yardım edecek kişinin boyu ve endamı önemli.
Genelde kendi yaramı kendim sararım. Teşekkürler shdh
Kibar bir yaklaşımı saygılı bir tavrı geri çevirmem..
Bu sene öyle bir şey yaşandı elim kapıda kaldı tırnak dibinden et sıyrıldı. Dükkan sahibinde band vardı Allahtan. Valla ona tekrardan Allah razı olsun onada yardım edenler olsun inşallah.
Her zaman yardım edenler oluyor bazen kaldırımlara çıkamadığım da oluyor
neden ki
hayatın kolay ve güzel geçer umarım sonradan mı oldu
geçmezmi bi yolu yokmu
kaza mı geçirdin nasıl oldu
Allahım dermansız gözüken derdine şifa versin bu aziz mübarek günün yüzü suyu hürmetine
Hayır ciddi bir şey olmadığı sürece kimseden yardım istemem
Hayır küçük kazalarda degil. Ölmek zorunda kalsam bile kimseden yardım istemem. Ben kendimden başka kimseye güvenmem. Beni kendim'den başka kimse güven'de tutamaz.
Veririm nolcak sonuçta yardım ediyor bana kötü bişey ykki bunda
Herkese verilmez ama
Konu sağlıksa, yabancı tanıdık yoktur gerekli yardım yapılır
Yardım ettiğim gibi yardımda kabul ederim ne
Keşke kaza geçirsen de yardımcı olsam sana aaah ah
Kırık çıkık ya da ölüm tehlikesi yaşatacak bir kesik olmadığı sürece hayır
Yabancının tavrına bağlı. Güven verici olduğunu düşünürsem izin veririm.
Yakışıklı ve aşık olacaksam evet🤪
Yani gerek yok.. küçük şeylerde..
Yakışıklıysa elimden tutup kaldirabilir.😃🤣🤪
Yok ya kendi işimi kendim hallederim
Olabilir neden olmasın
izin veririm tabi güzel bişey bu
Hayır kim yardım eder ki? Hayatta yalnıziz
Yabancıların iyiliğine inanmıyorum
Küçük ise kendim halledebilirim.
Durumuma göre değişir
Vermem herhalde kendim hallederim.
Müsaade edebilirim ama net bişey söyleyemem
İki gün önce başıma geldi izin verdim
Ne kadar yabancı?
Olabilir, kimseyi iyi niyeti için terslemem.
Yardım edecek kişiye ve duruma bağlı
Evet isterim çünkü o sıra yardıma muhtacım
O anki duruma bağlı
Olabilir izin veririm
Kendim yapmaya çalışırım
Doktora gitmek isterdim
O anki duruma bağlı ve cinsiyetine 😃
Kendi işimi kendim yapıyorum. İzin vermem
İzin veririm tabi ki de.
Kendi düşen ağlamaz kendim hallederim