Örneğin yolda düşseniz veya alışverişte bir yeriniz kesilse kanada ayağınız burkulsa iş yerinde küçük bi kaza olsa böyle hastane gerektirmeyecek küçük pansuman gerektiren yardımı bir başkasının yapmasına izin verir misiniz?
Dışarıda küçük kaza geçirseniz bir yabancının yardım etmesine izin verir misiniz?
Tabii ki izin veririm, çok seviyorum merhametli insanları. Ah bir defasında yere düştüm, bir Hanımefendi yardım etti bana, ilgilendi, bir Beyefendi de bizi izliyordu, Hanımefendi yardımcı olmasaydı kendisi yardımcı olurdu lakin bana yardım edilinceye kadar o Beyefendi orada durdu, sonra rahatlayıp gitti, ah ne Beyefendi adam, yakışıklıydı da üstelik😅 Yakışıklı olmamış olsa bile yine hoşuma gider böylesi ince insanlar , ya ne tatlı bize baktı sonuna kadar, sonra benim güvende olduğumu görünce huzurla gitti, hiç tanımadığı bir yabancıya bile merhameti varsa ki zaten Hanımefendi benimle alakadar oluyor, sonuna dek bakmasına da lüzum yok, ah kim bilir bu Beyefendi kendi aile fertlerine nasıldır, kadın/erkek farketmeksizin beni etkiliyor böylesi güzel insanlar, tabii erkeklerden daha farklı etkilenebiliyorum, orası ayrı🤣 lakin bunlar hep yokluktan
Gerek duymadığım için izin vermem, canım katıdır bir şey olmaz elim kolum bacağım kesilse bir şeylerle tampon yapar devam ederim. Şayet durum kötüyse gerçekten yardımlık bir durum varsa yardımcı olabilirler neden izin vermeyeyim, ben milletin eline kıymık batsa koşuyorum.
Ülkemizde izin istenmez bu gibi durumda zaten. Gerçekten toplum olarak duyarlıyız ve yardım ederiz. Seviyorum ülkemi. Onca olumsuzluk olmasına rağmen insanlığımız ve zor günlerde dayanışma ruhumuz hala var.🙏
Yani genelde kendi kendime çözüm üretirim ama o anda yanımda biri yardım girişiminde bulunursa tabi ki seve seve kabul ederim ki bende öyle bir durumda yardım etmeye çalışırım.
İzin vermeme gerek kalmaz ben kendim yardım isterim çocuğumun ayağı bebek arabasına sıkıştıda napacagimi şaşırdım o an bağırdım yardım edin diye sağolsunlar hemen geldi
kızsa verir cogu erkek. erkekse ufak bi şey icin zaten teklif gelmez erkekten. olsada ona kedi popon görmüş yara zannetmiş denir yardım reddedilir. erkeklerden baslarının caresine bakması beklenir. kızlarda pek yardımsever olmazlar bana yan gozle bakar diye muhtemelen. ya yasını basını almıs bir olgun kadın cıkar ya da diyemicek bence sadece o ihtimal vardır:D nadiren gencte cıkabilir canım ne diyelim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Eğitimdeyken, kurma kolunu çektikten sonra baş parmağımın kurma koluna çarpmasıyla, işaret parmağım kurma kolu ve üst kısım arasında kaldı.
İyi kesmiştim ama kimseden yardım almamıştım.
Dikişlik değildi ama 1 hafta boyunca eğitimdeyken ekstira dikkat etmem gerekti. Bazen yara patlıyordu.
Bir kere çalışırken ayaklarimin hissiyati gitti ve yere kapaklandim. Ciddi ciddi hissetmiyordum, kalkamiyordum. Kaç kişi toplandı başıma tahmin ediyorsunuz dur. Peki ben ne yaptım? Kollarimla sürüne sürüne sandalyeye kendimi kaldırıp oturttum herkese de ben gelirim kendime eyvallah çektim. Öldugumu hissedersem ambulansı ararım herkes işine baksın
Hayır küçük kazalarda degil. Ölmek zorunda kalsam bile kimseden yardım istemem. Ben kendimden başka kimseye güvenmem. Beni kendim'den başka kimse güven'de tutamaz.
Kendim yapabiliyorsam yaparım. Başkalarına çok yardım etmişliğim oldu, ben de çok gerekliyse yardım kabul ederim. Yardım almakta pek iyi olmadığım için gelişme sürecindeyim bu konuda.
Ama ben karıysa aşk olurum ya ağğ ne romantiiğğk ADKSJAŞFKLJFKLHJASKLFS
Tanrım ben bundan istiyorum ADLAFADAFSDFAS
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
1 senedir Turkiyede yasiyorum. Ben kimseye yardim etmem ne kadina nede erkege. Mumkun oldugunca yardim istemem. Polisi ya da amculasi ararim. Turkiyede insanlarin buyuk bir kismi dengesiz. Basiniza hersey gelebilir
Kibar bir yaklaşımı saygılı bir tavrı geri çevirmem..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bu sene öyle bir şey yaşandı elim kapıda kaldı tırnak dibinden et sıyrıldı. Dükkan sahibinde band vardı Allahtan. Valla ona tekrardan Allah razı olsun onada yardım edenler olsun inşallah.