Sorunun cevabı için şu videomuzu izleyebilirsiniz: 👇
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sorunun cevabı için şu videomuzu izleyebilirsiniz: 👇
Biliyorum. Psikologlar psikoloji mezunudur ve ilaç yazma yetkileri yoktur. Doktor değillerdir yani. Psikiyatristler ise tıp fakültesi mezunu doktordur ve ilaç yazma yetkileri vardır. Ama bana kalırsa ülkemizde ruh sağlığının tedavisi konusunda ciddi eksiklik var. Özellikle devlet hastanelerinde psikiyatriste gittiğinizde şikayetlerinizi kısaca dinleyip ilaç yazıp gönderiyor. Açıkçası şikayetinizi söyleseniz de söylemeseniz de o ilacı yazıcak zaten ama hadi adet yerini bulsun diye soruyor şikayetinizi. Özele gitmeye herkesin durumu el vermiyor. Bu konuda devlet hastanelerine bir yenilik yapmak lazım ama zor gibi.
Psikologlar telkinle çözülebilecek noktada yardımcı olurken, psikiyatristler daha beyin odaklı konularda yardımcı oluyorlar. Bu yüzden reçete yetkisine sahipler 🙃
Cevap
8Cevap
İkisi de boş, gereksiz meslekler. İlaç firmalarının adeta mümessilleri gibi her gelene uyuşturucu ilaç yazıp yıllarca kullanmalarını sağlıyorlar. Tedavi filan etmiyorlar. O yüzden tüm tanıdıklarıma bu sözde doktorlardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum
Şahane bir açıklama olmuş. Gerçekten de çok karıştırılan bir konuydu, benim de kafamda netleşmiş oldu. Çok teşekkürler bu bilgilendirme için, gerçekten de @Gelecek Bilimde 🙌🏻.👏🏻
Psikiyatrist ilaç yazıp tıbbi müdahale yapabilirken psikolog bu yetkiye sahip değil bildiğim kadarıyla
amerikada bazı eyaletlerde psikologlar reçete yazıyor hocam 💅🏻
Biri hekim (psikiyatrist) biri danışman (psikolog).
Psikolog özel kliniği olan psikiyatri devlet hastanesinde olur
Yanlış. İkisi de hem devlet hem özelde olur
Psikiyatrist ilaçlı tedavi. Psikolog konuşarak çözüm yolları sunar.
Evet biliyorum psikolog ilaç yazamaz uzun uzun dinler.. psikiyatrist ise ilaç yazabilir.
Psikiyatrist bilim insanıdır, doktor-hasta ilişkisi kurar. Psikolog ise takma kafana geçer, gez toz diye zırvalar.
Günümüzde psikologlar bi boka yaramamaktadır
birine az para diğerine çok para veriyoruz
psikiyatrist ilaç yazar ama psikolog yazmaz
Psikiyatri ilaç tedavisi uyguluyor.
Yeapps
Tabii ki biliyorum
Hayır neymiş
Aynı bokun laciverti
😂
🤣😂