Güncellemeler
1 yıl
Radyolojı sonucundan anlayabilen var mı kimse yok herhalde bu sitede
Karaciğerimde 55 mm nodüler lezyon göründü ve bagırsaklarda sigmoid kolon duzeyınde lüminal yapıda darlıklar mevcut yazıyor doktora sorduğumda kalın bagırsaklarda genişleme daralma var dedi detay bilen yazabilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kanser olsan söylerdi
Kolonoskopi yapalım öyle demişti genel cerrahi ürolojıde tesadüfen ortaya çıktı karaciğer için randevu cuma günü aldım daha gidemedim
En ufak bir şüphe duysa onu da söylerdi korkma
Karaciğer için ultrason çekilecek onu anladım kolon için hicbirsey anlayamadım
Genişleme daralma var demiş anladığım kadarıyla
Sorunu bilen çözümü de biliyordur
Dert etme doktora teslim et kendini yeter
Eğer tedavisinden şüphe ediyorsan başka doktora git kesinlikle
Aynen aynısını dedi tam olarak ne oluyor neyden kaynaklanabilir kanser dışında
Onu bilemiyorum maalesef
55 milimetre değildir. 5,5 olabilir.
Sügmoid kolon da fokal dilataston izlenmiştir bu düzeyde sigmoid kolon transvers çapı 56 mm ölçülmüştür. Dilara segment proksimalinde sigmoid kolon duzeyinde ve distalinde redrosigmoid bileşke bölgesi seviyesinde lüminal yapılarda fokal darlıklar ( kontraksiyona sekonder fokal stenoza sekonder mevcuttur ) klinik gereklilik varsa kolonoskopi önerilir yazmış anlar mısın
6 mm çaplı nödüler lezyon izlenmiştir solid-kistik iç natürin usg ile teyidi önerilir yazmış?
Anlarım tabi sağlıkçıyım da uzaktan öneri vermem veya yorumlamam doğru değil. Ki bahsettiğin nodül bende de var hatta iki tane. Bence endoskopi falan yapma
Endoskopi değil ultrason yardımcı olursan sevinirim detaylı bilgi verir misin rica etsem
Ultrason ile belli olur ama pek olacak bir şey de yok. Yani o sonuca bakarak söyleyecekleri bir şey de yok. O sonuçlara bakılır 6 ay sonra kontrol denir. Eğer çektirdikten 6 sonraki ikinci çekimde bir büyüme varsa bir sıkıntı olduğu anlaşılır ve bir üst tetkik yapılır eğer büyüme yoksa da 1 yıl sonra kontrol denir
Büyürse kanser mi oluyor?
Lezyon alınmaz mı oradan biyopsi için?
Kanser olmuyor kanser şüphesi olur en fazla. Sen de ne heveslisini kendine kanser teşhisi konuşmasına
Teşekkür ederim söylediklerin için kısaca şunu demek istedim sadece takip yapılarak mı yoksa biyopsi yaparak mı netlestırıyorlar
Kardeşim sen şaka mısın az önce kolonoskopi yok demedin mi. Biyopsi dediğin şey zaten kolonoskopi. Buna da kolonoskopi biyopsi denir. Ben de sana diyorum ki usg sonrasında 6 ay sonra kontrol denir , sonraki usg de büyüme varsa biyopsi yapılır. Neyini anlamıyorsun
Tamam dedi de Sonrasında ne dedi
Kolonoskopi yapılacak yarın işte şuanlık bir şey görünmüyor dedi radyolojı sonucundan anlıyor musun?
Karaciğer içinde randevu aldım
Soru detayındakiler zaten radyoloji sonucu değil mi
Bağırsakta daralma bağırsak duvarının kalınlaşmasından kaynaklanır Bu bir kanser de olabilir lezyon da olabilir yani yara da olabilir enfeksiyon da olabilir bu yapılacak tetkiklerden sonra bilinebilir
Karaciğerinizdeki gözüken lezyon da yine iyi huylu bir kisti olabilir enfeksiyon dolu bir torbacık da olabilir.
Bu tür şeyleri ufak operasyonlarla hallediyorlar.
Yani kesin kanserdir diye moralini bozma.
Bir hastanenin koyduğu sonuç diğer hastanede yalan çıkabiliyor.
Daha önce de benim aksesuar dalağımı kanser zannetmişlerdi Çünkü çok karın ağrısı yapıyordu.
Sonradan ilaç kullandım geçti ağrı falan kalmadı
Bagırsakta daralma bagırsak düğümlenmesi mi oluyor? Ve korktuğum karaciğere metastaz yapmış kolon kanseri olabilir mi
Düğümlenme ayrı bir şey.. tetkikler yapılmadan kesin bir şey söylenmez.
Ablacığım bak bu dünyada en çok korkulacak hastalık felç Allah korusun.. kanserden korkma O bir şekilde hallediliyor Tıp çok ilerledi artık..
Ayrıca ciddi bir şey olsa bir büyüğün Ailen var mı yanında kimse var mı diye sorarlardı veya bir daha tetkiklerde ailen de gelsin derlerdi.
Ciddi bir şey olsa bile direkt sana Yüzüne söylemezler.
Hem söylemiş olsalar bile kesinlikle korkma.
Geçmiş oldun ucuz atlatmışsın
Kolonoskopi istedi neye bakılacak anlamadım neyden kaynaklı olabilir kanserden başka
Sen de atlatırsın iyi olucaksın..
Enfeksiyon olabilir kist olabilir onları görmek için polip olabilir.. röntgen MR gibi tetkikler kesin sonuç vermez kamera ile bakması gerekir. O yüzden istemiştir.
Ayrıca karaciğeri etkileyecek kadar bir şey olsaydı ellerinde titreme başlardı bir kalbinde çarpma başlardı kusmalar başlardı gözlerinin beyaz kısımları sararma yapardı.
Yani böyle şeylerden Bahsetmedin.
Bence enfeksiyon veya kist var sadece
İnşallah öyledir… yoksa durum vahim