Şahsen yanlış kullananlar yüzünden zararlı sayıldığını düşünüyorum, Nedenine gelirsek bildiğiniz gibi sigara bağımlıları hayattan daha az zevk alırlar ve dopamini sigaradan sağladıkları için abur cubur ve fazla yemek yeme bağımlılıklarını bırakıp kilo verirler çünkü iştahları kesilir ayrıca öksürmeler baş gösterir ancak bu böyle devam ederse evet sigara gerçekten sağlığa zararlı olur.

Peki bu süreç sadece 1 yıl sürse ve bıraksalar hayatları nasıl değişirdi hiç düşündünüz mü? İştahları açılırdı fazla yemek yeme alışkanlıkları bitmiş olurdu kendilerini yöneterek yemeği tadı için değil sadece doymak için yerlerdi ve bu iştahı sigara döneminden önce yapamadıkları şeyi yaparak sebzelerle bastırabilirlerdi, Dopamini yemekten ve sigaradan almayı bıraktıkları için yeni alternatiflere yönelirlerdi ayrıca akciğerler kendilerini 1 yıl gibi bir süreçte yenilerdi geriye ne öksürük kalırdı ne de nefes yetmezliği, Peki sizce şimdi sigara sağlığa zararlı mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
zararlı tabi ki de
Peki sor bakalım, kaç sigara içen kişi, icmeye basladiktan 1 yıl sonra bırakıyor?
Yanlış kullanıyorlar diyorum ya.
Doğrusunu kim yapıyor peki? Ya da bunun doğrusu var da insanlar mı bilmiyorum veya yapamıyor?
Doğrusunu şahsen kendim gördüm ve açıklamamda belirttim, Sana da mantıklı gelmiyor mu?
Her halükarda sigara sağlığa zararlı ve sigaranın nasıl bırakılacağıı konusu havada kalmış durumda.
Dünya üstündeki her şeyin doğru kullanımı yararlıdır, Spor yapmaya da faydalı gözüyle bakılır ancak her sporcu ilerleyen zamanlarda eklem ağrılarıyla veya sakatlıklarla uğraşır neden? çünkü abartırlar, Bu böyle olmasa sigara üreticisi winston 102 yaşına kadar yaşayamazdı ve basketbol sporunu bulan James Naismith 78 yaşında body builder şampiyonu Cedric McMillan 44 yaşında hayatını kaybetmezdi, İnsan bedeni güçlüdür ancak zihne sağlıklı kelimesi çok sokulursa bu güç bile yetersiz kalır.
Winston 102 değil 62 yaşında öldü. Bu bilgi yanlış yani.
Ve bahsetmiş olduğun diğer örnekte de steroid etkisi var. Her sporcu da eklem ağrısı çekmez. Eğer halterci değilsen.
Demem o ki, olumlu gözüken durumlara yanlış kullanım örneği verip, sigara içmek gibi olumsuz olan bir duruma pozitif yüklemeler yapmış olmanı tutarsız buluyorum.
Yazdıklarında doğru bulduğum tek şey, her seyin doğru kullanımının yararlı olacağı. Mesela sigarada kullanılan tütün maddesinden kolonya üretip kullanabilirsin. Tütsü yapabilirsin; bit, pire, böceklerden kurtulmak için kaynatabilirsin.. ama gidip de yüzlerce kimyasal ve bagimlilik iceren maddelerle birleştirip içtiğinde ondan yarar değil sadece zarar görürsün.
Evet Bowman Gray 102 yaşına kadar yaşamadı, Sizle haklı olma sendromu olduğu için açıklama yapmayı bırakıyorum.
Tam da kendinizi ifade ettiniz.
Detaylı arastirmanizi tavsiye ederim.
İyi geceler.
Hayatım hiç sigara içmedim bilmiyorum