Merhaba ben tüp mide ameliyatı oldum bugün 5. günüm sıvı dönemimdeyim dikişlerimin ağrısından daha çok mide bulantısı var bu ne zaman geçer? Ve doktorum günde 2lt su içmeye çalış dedi ama ben 2 bardak zor içiyorum :( kusmam olmadı 5 gün içinde ama bulantı çok
•Sıvı döneminde neler tüketebilirim?
• mide bulantısı nasıl geçer aşırı midem bulanıyor
Aranızda tüp mide olanlar sürecini anlatabilir mi?
•Sıvı döneminde neler tüketebilirim?
• mide bulantısı nasıl geçer aşırı midem bulanıyor
Aranızda tüp mide olanlar sürecini anlatabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Benim hiç bulantım olmadi. dort yil oldu olalı. yudum yudum icmen gerek pipetle icebilirsin. proteinli laktozsuz sut. tanesiz tavuk suyu kemik suyu meyve suları oluyormuydu tam hatırlamıyorum diyet listesi vermedilermi sana
Diyet listesi verdi listede meyve suyu var elma üzüm 2 si ama abartmadan için yazıyor bide ben az yağlı süt aldım zaten içemiyorum akşam sizin de dediğiniz gibi tavuk suyu içtim 3 kaşık anca içebildim siz ne kadar kilo vermiştiniz ilk ay hatırlıyor musunuz?
On kilo civarındaydi sanırım. ben geri aldım canım istediğim kiloya ulaşamadan. benim yemem içmem çok yerindeydi yarım kase yarım baardak icebiliyordum. seninki gayet normal.
Teşekkür ederim umarım herkesin bu süreci güzel geçer sağlıklı bir şekilde geçer 🙏🙏
Ömür boyu uygulaman gereken kurallar var. katiyla sıvıyı karistirmayacaksin. yemekten önce ve yarım saat sonra içeceksin suyunu çayını. alkol yasak. ve çok cigneyerek yavaş yiyeceksin. asitli yiyeceklerden uzak durucaksin. bjnlari uygularsan miden rahat eder kilo almazsın geri..
Teşekkür ederim evet sıvı ile katı ayrımı olmalıymış ya bu asitli yiyecekleri falan çok az tüketirim canım çok çekerse haftada 1 gün falan o da dışarıda falan yemeğe kafeye gidersin öyle yoksa tabiki de eski düzenime dönersem doktorum da dedi kilo alırsın diye :(
Alkol zaten tüketmediğim için o konuda sıkıntım olmaz
Tabiki miden ne kadar az alırsa alsın yediğin önemli. eski duzenime döndüm ben birdaha veremedim. cok dikkat etmelisin canım benim gibi olma
Çok üzüldüm sizin adınıza çünkü ameliyat süreci olsun hem de psikolojik olarak bu süreç çok zor :( gerçekten yaşayan bilir benim de karnım tok önüme koysalar yiyemem ama zihnim hâlâ aç :/
Tabi ki çok zor. biliyorum yemek istiyorsun karşında yiyorlar götürüyorlar kimse halinden anlamiyor. gürül gürül aç geziyorsun biliyorum o süreci hele ilk üç gün cehennem.
Evet çok zor yanlız kaldığımda hep ağlıyorum. İlk defa zaman hızlı geçsin istiyorum :((
Püre doneminde rahatlayacak sin. biraz daha yiyeceklerin cesitlenecek sabret az. gecicek
Protein tozu onerdilermi. Sana. icmen için bu surecte
İnşallah 🙏
Protein tozu vermemiş doktorum insülin iğne var 10 gün boyunca antibiyotik var ağrı kesici var bide mide için bi ilaç vardı birsürü ilaç vermiş şurup da var
İnsülin iğne değilde o kan sulandırıcı olabilir koldanmi vuruyorsun
Ay evet pardon kan sulandırıcı evet
Bunları doktor anlatmadıysa ciddi problem
Doktorum zamanla bulantın geçicek dedi yiyebiliceğim şeyleri de zaten söyledi Allah'a şükür doktorumdan yana sıkıntım yok sadece burada bu süreçten geçmiş olan insanlar daha tecrübeli olduğu için onların da yorumlarını merak ettim :)
Geçmiş olsun. Yazıdan tam anlamamıştım
Teşekkür ederim 🙏