1.75 derece miyopum ve gözlük ya da lens kullanmak istemiyorum artık. Çok zorluk çıkararır mı bana? Çıkarırsa ne gibi zorluklar çıkarır?
Yaşım 18.
Yaşım 18.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1.75 miyop önemli bişey değil eğer ilerlemiyorsa..
ben 3.5 hipermetrop um üstelik bilgisayar öğrencisiyim, evet sorun çıkarıyor ama bununla yaşamayı öğrenmelisin, yaşın ilerleyip göz yapın tam oturmadan lazer vs. olma, zaten doktorlar yapmıyorlar ama özel hastahane falan gidersin para için yaparlar sonra geri kayar gözün..
üstelik gözlük çok güzel bir aksesuardır bence, kızlara çok yakışıyor
televizyonu falan çok bulanık görüyorum ama
bir de bununla yaşamayı öğrenmek derken napmam gerek?
aynen öyle
bak sana bir anımı anlatayım dinle,
geçen sene bir kızla tanıştım, çok tatlıydı, her neyse gözleri 4.5 derece miyopmuş, ama lens kullanıyormuş, gözlük kullanmaktan hoşlanmadığı için, oysaki eski gözlüklü resimlerinde o kadar yakışıyormuş ki anlatamam, ben bu kıza diyemedim çıkar şu lensleri gözlük sana yakışıyor diye, çünki kendisi o gözlükten hoşlanmıyordu, sanki gözlerinin miyop olması gözlüğün sucuymuş gibi bir psikoloji vardı üstünde,
ben 2 yaşımdan beri gözlük kullanırmışım, gözlerim daha da bozulmasın diye daha çocukken takmışlar gözlüğü gözüme, hatırlıyorum 18 yaşımdayken o gözlükten öyle nefret ederdim ki , mecbur kalmadıkça takmazdım bile, dünyaya bulanık bulanık bakardım..
ama o dönemi atlattım ve anladım ki çok salakmışım..
gözlük bir insana en çok yakışan aksesuardır, ondan hoşlanmamak yerine daha çok sevmeli ve bir aksesuar gibi görüp kendine yakıştırmalı sana apayrı bir hava katmasına fırsat tanımalısın,, bak göreceksin o gözlüğü çok seveceksin :D
Ayni numarayi bende kullaniyorum hem gozluk hem len 3 sene oldu haaa ilk zamanlar goruste zorlaniyodum ama okadar zor olmuyodu gozluksuz kullanmaya basladiktan sonra alistim simdi gozluksuz kesinlikle net goremiyorum cok kotu bir durum bunun lazer tedaviside olmuyomus boraz daha ilerlemisi lazim eger seni zorlamiyosa zorlayana kadar hic kullanma derim
lazer olabliyosun. 1.75 dereceye de lazer yapabiliyolar artık.
hatta derece düştükçe başarı oranı daha yüksek oluyomuş. derece ne kadar yüksekse başarı oranı o denli düşüyormuş ve bundan dolayı 8-9 derece miyoplar ameliyattan sonra bile 0.75-1.00 derece miyop olarak kalıyolarmış çoğu zaman.
bana da doktorum en az 0.75 olması gerek dedi.
assagida biraz yorumlari okudumda yavrum ne ona geliyon ne ona geliyon simdi. takmazsan klerleyecek ve ileride sise. dibi gibi camlari. takarsin gozune zorunda birakilirsin ayrica gozluk takmak cok hos dort numara uzagi. goremiyorum ve astigmat var daha kotuau. ablamda goz tansiyonu var taksa bile ilerliyor. sekiz bucuk numara lens ve gozluk kullaniyor haline sukret
geçmiş olsun
Ben bir ara takmıyordum en iyisi takayım dedim sakın tak çıkar yapma daha zararmış 7 yıl içinde düzelirmiş taktığım halde gittikçe büyüyor 1 metreden ilerisini görmem imkansız güzel gözlük modelleri var tabi birseye alışman zor olur ilk tak pişman değil mutlu olacaksın
şu an takıyorum lens. ama gece yatarken çıkarıyorum tabi. bir de 7 yıl sonra düzelir miymiş?
Bir tanıd8ğım düzenli takmış ama baya bozukmis seninki çok fazla değil 1-2 yılda düzelebilir guatrın yoksa ne alakaysa diyeceksin ama göz dokularını etkiliyor benimki ondan kaynaklanıyor
guatrım yok çok şükür de ben hiç duymadım gözlük kullanarak gözü düzelen. öyle olsa gözlüklü insan kalmazdı dünyada?
Bilmiyorum artık ameliyat ol belli bir yere kadar süresi var mı merak ediyorum ameliyatı yine eskisine mi dönüyor
ameliyat iler sıfır derece oluyo da gözlük kullanarak derecenin iyileştiğine hiç rastlamadım.
Cevap
8Cevap
Ben iki sene önce okulda uzağı göremediğim için doktora gittik miyop olduğumu söyledi gözlük verdi ama ben fazla kullanamadım rahatsız oldum. Dün göz doktoruna yine gittik göz ölçümü yaptı ne ileri gitmiş nede gerilemiş biri 1.75 diğeri ise 1.25 doktor bana aynı gözlüğe devam edeceksin bunun tedavisi yok yaşın kurtarınca lazerle ameliyat olursun dedi. şu an 17 yaşındayım. sizce ne yapmalıyım
Biraz daha idare et sonra lazer ile çizdir. Miyop gözük ya da lens kullanamazsan yükselir ve senin için kolay olmamaya başlar. Birkaç yıl idare et göz gelişimini tamamlasın lazerle halledilir
Bende miyopum gozlugum var arada takiyorum. Ama arkadaslarla bulusucaksam mesela bir ortamda gozlerimi kisip mal gibi onlari ariyorum, ya da bir tanidik geliyor uzaktan ama onu gormuyorum sonra trip yapiyorlar.. Falan
siz kaç derece miyopsunuz?
2 benim. Cok az astigmatta var 0.25ti sanirim
He en onemli sorunuda goz numaran artiyor. Benim 1.50den 2ye cikti
hmm. peki otobüs yazılarını nasıl okuyosun?
Gozlerimi kisarak yine :) cok yakina gelince goruyorum
hmm. peki okulda?
Derslerde takiyorum sadece. Normalde takinca rahatsiz hissediyorum yakisiyor aslinda
ya bırak ne zorluk çıkarıcak çok uzağı göremezsin dert ettiğin şeye bak
otobüs yazıları?
aynen yaa ya da lens tak :D :D
eğer otobüs yazılarını göremiyosan ve hayatını zorlaştırıyorsa bu durum çıkarmıycaksın başka çaresi yok, sana lazer de yapmazlar sanırım numaran ileri değil çünkü
düşük numaranın düzeltilmesi daha kolaydır ama?
internetten baktım da yapılabiliyomuş 23 yaşından sonrayı öneriyolarmış kaç yaşındasın
18 yaşındayım.
siz kaç yaşındasınız?
20 yaşındayım
:)
.
düşük numaralar da başarı oranı daha yüksek diye biliyorum
^.^
öyle bir şey duymadım ama haklı olabilirsin
yani numara düştükçe başarı oranı o kadar artıyo diye duymuştum internetteki bir videoda. hatta 8-9 derece miyop olanlarda 0.75-1.00 derece kaldığı bile oluyormuş çoğu zaman.
bana mantıklı geldi düşük numaralar da başarı oranının daha yüksek olması. sizce?
evet doğru olabilir ama yüksek numaralarda da 0.5 ya da daha aşağısına inme ihtimali de varmış. Ben de lens kullanıyorum 23ü bekliyorum lazer için göz numaram 3. seninki yine iyi
sizinki kaç numara?
3 ikisi de
hmm. durdu mu ilerlemesi yoksa hala ilerliyo mu?
yani şimdilik durdu gibi uzun bir süredir göz doktoruna gitme ihtiyacı hissetmedim, en son 18 yaşımda gitmiştim ve o zaman yine 3tü kadın dedi ki çok az bir gerileme olabilir demişti.
ben ise 5,45 biraz yüksek ,1 dahi olsa tak daha sağlıklı olur
Benim de 1.75, maalesef gözlük ya da lens olmadan zor oluyor. 1.25 ve altı olsa kullanılmasa da olur ama 1.75 sınırın dışında kalıyor.
110 metre otendeki adami taniyamayacaksin... bundan daha mi kotu gozluk takmak? cok zahmet cikarir
sarkazm detected.
1.00 olmaısna rağmen evde gözlük dışarıda lens kullanıyorum
1 az ama
Sigara içerken 15 metre uzağından baban ve annenin geldiğini göremez yakalanır ve 2 ay harçlık alamayabilirsin :)
sigara kullanmıyorum.
neyi unutayım :D
anladım. yok canım sigara içmem ben :)
şu an lens kullanıyorum.
ama zahmetli iş.
4-5 yıl sonra lazerle çizdiririm o zaman.
Benimfr astigmat benum gozlugumun derecesi 1.75 aynu sikayetler bende de var
Numaran ilerleyebilir
ya doktor dedi ki takarsan da takmazsan da büyümen durana dek ilerler. yani o nedenle takıp takmamanın etkileyeceğini düşünmüyorum?
evet dogru demis fakat takmazsan daha cok ilerler. boyle bir fark var.
taka taka düzelir mi peki?
numaran azalmaz ama ilerlemesi durabilir. numaran da az degil ki, takmadan nasil duruyorsun? benimki de aynı seffaf lens kullaniyorum disarda evde gozluklerimi kullaniyorum. tak dunya varmis diceksin
zaten lens kullanıyorum şu anda. ama zahmetli.
evet lens zahmetli. o yuzden surekli kullanmamak gerek
fiziksel gelişimim durunca lazer olucam
Çıkarır ama o kadar fazla değil ya
ne gibi zorluklar çıkarır peki?
Çokmuş kullanmazsan daha da ilerler kullanmalısın
Şimdilik kullan 25ten sonra çizdirirsin
22 olayım çizdiricem.
ama 4 yıl boyunca takmasam gözüm zaman içinde bulanık görmeye alışır mı?
yok ya insanın fiziksel gelişimi 22 yaşına dek durmuş olur.
doktorlar diyo 25 yaşına dek vücut gelişmi olur diye ama minimal düzeyde o.
neden takmak istemiyosun
lens zahmetli, gözlük ile de yüzümde bir ağırlık varmış gibi hissediyorum.
başka yolu yok mu?
artık fiziksel gelişimim durunca, lazer olucam o zaman.
işte 22 yaşına gelince lazer olurum o zaman?
binde birden bile düşük diyolar riskine
neen güvenmiyorsun?
zaten doktor yapmıyo ameliyatı. makine kendisi yapıyo.
her şey otomatik yani.
gözüne bıçak bile değmiyo yani. sadece lazer.
şu an için gözünü kaybeden sayısı 0 ama. onca kişinin içinde.
hmm. ama onların taktığı yakın gözlüğü.
ok. doktorlardaki de yakın gözlüğü oluyo genelde.
bir süre kullan kurtul
lazer mi?
olabilir
Bir süre kullan kurtulun mantığı nedir? Miyop gözlük kullanmak ile düzelmez.
lazer tedavisinden bahsediyodum yanlışım varsa adam gibi düzeltin
dolmuşu otobsü okymzsn
çizdir rahatla pehh
henüz fiziksel olarak gelişimim tamamlanmadığı için çizdiremiyorum ne yazık ki.
Çıkarır
peki ne gibi zorluklar ortaya çıkarır?
Rahatlıkla görebileceğin yazıları okuyamazsın moralin bozulur. bir ara bende öyleydim zamanla geçti
miyop mu geçti?
bir de ne gibi yazılar?
Hatırlamıyorum neydi. Ama ben normalde uzagı çok iyi görürdüm doktorlar ender oldugunu söyemişti. Mesela metrobüsteki ekran , tvdeki kücük yazılar filan
ender mi?
Yani normalin üstünde bir uzagı görme kapasitem varmıs bir gün doktora artık eskisi gibi göremiyorum dedim. En kücügünü actı harflerin hepsini hızlı okuyunca eğer bu senin bozuk halinse senin gözler normalin üzerinde iyi demisti.
hmm. iyiymiş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar