Bu sabah gözümde kan toplanması oluşmuş peki ne zamana kadar geçer?

Bu sabah gözümde kan toplanması oluşmuş peki ne zamana kadar geçer?
Bilinen adıyla uçuk virüsü gözdeki sinire yerleşmiş olabilir.. bir süre sonra geçecek fakat bir hastalık stres halinde tekrar kendini gösterecek.. bu virüs böyle maalesef.. yaygın olarak dudakta çıkar.. nadir olarak da göz sinirine yerleşir ve bir hastalık sıkıntı halinde hortlar.
Hiç dudağım da çıkmadı 5 sene önce de çıkmıştı ben de
Diğer adıyla herpes virüsü zaten yaygın olarak dudağa. nadir olarak da göz sinirine yerleşir. Bunun bir çözümü yok zaten.. hastalık da sıkıntıda hortlayan bir virüstür.
Göz kanlanması tedavisi için genellikle göz damlaları önerilir. Doktor muayenesi sonrasında şişlikler için steroid içeren göz damlaları, bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotikli damlalar, ağrıların geçmesi için ağrı kesici içeren göz damlaları, viral enfeksiyonlar için ise antiviral göz damlaları verilir. Gözde basınç artışı oluşturan herhangi bir olay, örneğin güçlü bir hapşırma, öksürük veya şiddetli ıkınma gözde konjonkiva dokusunda kan damarlarından birinin yırtılmasına neden olabilir. Ancak göze kan oturmasının en sık ve en bilinen nedeni vücutta ani tansiyon yükselmesidir. Soğutma: Kan oturan bölgeyi soğuk su veya buzlu bir havlu altında tutun. Kan toplanan bölgenin soğutulması iyileşmeyi hızlandırmaz, ancak ağrıyı biraz hafifletir. Basınç: Kan kabarcığına basınç uygulamak şişliği azaltır. Kan artık damardan sızamaz ve kabarcığı besleyemez.
Bazen tansiyon, benim de birkaç kez nedensiz gözün beyaz kısmının tamamını kaplayacak şekilde kıpkırmızı olmuştu. Öyle ki evdekiler bile ürkmesin diye güneş gözlüğü taktım. Dr gittim hemen hiçbir neden bulamadılar. Tansiyon baktılar normal, stres dediler, streslik durumum yok, bilemedik dediler. Ve birer hafta kadar sonra ancak düzeldiler.
Bu normal bir kan toplaması olmayabilir. Uykusuz kalsaydın bile ondaki kızarıklık bu değil beyinle ilgili bir sorun olabilir. Doktora görürsen iyi olur.
Ben gayet iyiyim 5 sene önce de olmuştu bu ilk değil
O zaman doktora gittin mi peki 🤔
Hayır
Anladım
Cevap
25Cevap
uykusuzluktan olabilir bence
Merhabalar hanımefendi
Göz kanlanmasının yaygın nedenleri arasında uzun bir süre aynı yere bakmak, göz yaralanmaları, kontakt lensler, gözde alerji, göz kuruluğu, uykusuzluk ve yorgunluk yer alır. Göz kanlanması sorunu kendiliğinden ortadan kalkabildiği gibi tıbbi müdahaleye de ihtiyaç duyabilir.
Geçmiş olsun. Gözüne bi cisim battıysa olabilir ama durduk yere neden olur bilmiyorum. Bi göz doktoruna git bence
Hayır dün biraz ağlamıştım stresten oldu
Stres yapma o zaman iyi bişey değil zaten
Geçmiş olsun gözüne toz kaçmış olabilir belki ondan dir veya uykusuzluk düzelir Umarım
Tozdan değil
Kılcal damar çatlaması oluyor bazen. Sebebi nedir bilmem ama cok ince damarlardan birisi çatlayınca oluyor diye biliyorum.
Bi kere bende de olmuştu pcye 45 küsür saatçik bakmaktan, sonra kendisi geçti (gözler 25 derece miyop, görme engelliyim. 5 kilo gözlük takıyom ivit)
Ne zamana kadar geçer?
Ben huzur içinde yatıp uyuyup uyandığımda geçmişti diye hatırlıyom
ya gece farkına varmadan ateşiniz yükselmiş ya da yorgunluktan düzensiz uykudan
Üstüne yatmışsındır
Tansiyon
Şeker
İltihap
Kılcal damar patlaması
Gözünü fazla yormuşsundur bence… eğer 2 gün geçmezse doktora göster
Hersey degisik birssy soyluyor sen en iyisi doktora gozuk
Gözde kan yorgunluk ve uykusuzluktan olur. Geçmiş olsun
Geçmiş olsun ağlamaktan olmuş düzelir o üzülme sen.
Telefon , bilgisayar gibi ekranlara bakmaktan uykusuzluk gibi nedenler etkiler
Biliyorum bunu bu kan toplanması değil de bir hastalık sebebi idi belki normal bir şeydir ama sen yine de git dontoa göz şakaya gelmez
Hayır dün biraz ağlamıştım baya stres yaptım 5 sene önceden de ilk kez olmuştu daha sonra kendiliğinden iyileşti
Sen bilirsin gorme de sorun yaşamıyorum diyorsan itme
Gitme*
Doktora gitsene buraya sorulcak soru değil bu bilen bilmeyen atar tutar
Kılcal damar çatlamış olabilir. En iyisi doktora görün
Kötü bir şey mi
Doktor değilim bilmiyorum. Başıma benzeri bir şey gelmişti o yüzden söyledim
Dr gitmelisin göz sakaya gelmez güzelliğine yazık etme
Geçer o kendiliğinden
Göz tansiyonundan olur.
Uykusuzluk ve stresten olabilir geçer kısa sürede
Bi kaç günü buluyor genelde geçmiş olsun
Uyumadigindan ve gözlerini çok yoran şeylerden olur