İbs mi çölyak mı kanser mi detayları okuyun lütfen?

Çocukluğumdan beri kabızlık sorunu yaşıyorum ve buna bağlı olarak çatlak oluştu çünkü tuvaletimi yaparken cam parçası çıkarıyor gibi yanıyor acıyor ve kan geliyor ama çok şükür ki uzun zamandan beri bunu yaşamıyorum fakat makat kısmında şişlik var ara ara peçetede kan görüyorum basurdur diye düşündüm. En büyük sorunum ise karın ağrısı ama sürekli olan bir şey değil bu mesela 1 hafta ağrıyor sonrada haftalarca aylarca ağrımıyor ama daha sonra tekrar ağrı başlıyor. Döngü halinde devam ediyor ve bu 2 3 seneden beri böyle. Dışkımda bazen mukus görüyorum ve dışkım hep kötü kokulu oluyor ayrıca rengi bazen normal bazen de sarılı yeşilli tuhaf bir şey. Ve ağrım olduğu zaman tuvalete girince , o anlık rahatlıyorum ama hemen ağrı geri başlıyor ve tuvalete çıksam bile sanki hala tuvaletim var gibi hissediyorum. Ama ağrım olmadığı zaman rahatlıkla tuvalete çıkıyorum ve tuvalet hissi falan kalmıyor rahatlıyorum , sorun olmuyor o zamanlar. Allah korusun kanser olsa sürekli olarak belirtileri yaşardım diye düşündüm ama ara ara ağrım geçiyor ve tuvalete rahatlıkla çıkabiliyorum mesela kanser olsa bu şekilde rahatlamam aksine giderek belirtim artardı 2 3 sene içinde diye düşündüm. Çölyak olsa yediğim şeyler sürekli olarak dokunurdu arada bir dokunmamazlik yapmazdı diye düşündüm ama aklım baya karıştı. Doktora gitcem ama yasayan bilen vardır diye sormak istedim size nedir bu

İbs mi çölyak mı kanser mi detayları okuyun lütfen?