Güncellemeler
1 yıl
Açlık kan şekeri bu arada 97 çıktı
Polikistik over rahatsızlığım var çok korkuyorum ilerde şeker hastalığı olmasından önceden insülin direnci vardı ilerlemiş gizli şekere çevirmiş hareketsizlikten sanırım ne yapabilirim sağlığımı korumak icin aynı durumda olanlar var mı prediyabet dendi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Diyabet sınırı
Hba1c aylık şeker oranı 6 üstü diyabet
açlık kan şekeri 97 çıktı ama sanirim sadece ona bakarak tanı konmuyor açlık tokluk şeker seviyesi önemli ama bende pko var riskli gruptayim ilerde şeker hastalığına yakalanmak istemiyorum yani bunu sporla falan onleyemez miyim hayatima dahil etsem beslenme düzenine dikkat etsem vs
Benimde de Hba1c 10.5 şeker 230 du lik diyabet tehşiş konuldu 3 ay insülin kullandık Hba1c düşürdük. 6. Doktor hap kulancan dedi son ölçüm de 5.6 ilk gitimde göze vurmuştu ödem yapmışıtı gözdeki ödem geçti
Bana da ilaç verdiler de ben kullanmadım ya
Tıp 1 misiniz
Bana doktor tip 2 diyabet sin bu ilaçları ömür boyu kulancan dedi benim şeker 100 110 gidiyor
Tip 2 haplı diyabet
5.7 normal değil mi?
Normalin bir üstü prediyabet sayılıyor yani
Benimde en son 5.5ti doktor normal demişti buna
Aclik kan şekeriniz kaçtı
Glukoz değerim en son bakıldığında 89 çıkmış hep bu civarlar çıkıyo
Benimde 97 yani sizin icin korkacak bişey yok yani benimde kendimj korumam gerekiyor çevremde yasli bir adam gözlerini kaybetti şeker hastalığından Allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey kanserden bile kötüdür yani
Prediyabet değeri çıktı tahlilde tüylerim diken diken oldu ya korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok yakalandin mi çözümü yok oyuzden bakmamız gerekiyor kendimize hiç bir sorunu olmayan kisilerde de çıkabiliyor sonradan
Sana diyeceğim şeyleri dikkatli şekilde uygula 1 ay sonra git tekrar test ver
Beyaz undan, şekerden uzak dur, yemekten hemen sonra meyve yeme en az 2 saat geçsin, sofradan doymadan kalk ve acıkmadan asla yemeğe oturma.. birde suyu ihmal etme eğer yeterli gelmediyse Facebook'ta Dr aidin Salih ile gerçek tıp sayfasına sorabilirsin çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim ya bu bitkisel şeyleri de öneriyor musunuz faydası olur mu ya ben biraz tereddütte kaldım
Zaten bunları yapıyorum
Ben bitkisel şeyler hakkında pek bilgi sahibi değilim dediğim sayfaya sorarsanız zaten genelde ilaç karşıtı bitkisel tedavi sunan bir sayfa muhakkak aynı durumu yaşayıp da soru soran olmuştur o yüzden bir bakın derim