- Sigara ve alkol kullanma - Düzenli spor yap - Mevsiminde sebze meyve ağırlıklı beslen - Yağlı ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden uzak dur - kilonu dengede tut - Vitamin ve mineral eksikliklerini gider - Radyasyonlu işlerden uzak dur - Sitres ve üzüntüden kaçın - Rutin sağlık kontrollerini ihmal etme
Şu radyoloji bölümünde çalışanlar var, onlar radyasyona maruz kalıyor az ya da çok. Rutin derken bazı hastanelerde kanser taraması yapılıyor. Özel hastanelerde de check up yaptırabilirsin. Yılda 2 ya da en az 1 defa.
genetigimde hic kanser yok aksine hep 90 yaşlarına kadar yaşıyorlar cok yasiyorlar yani babaanem yaşarken onun kayinvalidesi bile yaşıyordu ama korkuyorum yine de
kan tahlillerimi 1 hafta arayla verdim bu ay icinde hepsi normal sadece bilirubin degerim referans disi onun disinda basim agridi dun sag gözümle beraber direkt sag gözüm diyim göz tansiyonundan supheleniyor herkes ama ben beyin kanaması ya da beyin tümöründen supheleniyorum bazen brain zaps denilen ingilizcede o hissten oluyor anlık bir acı oluyor bu stresten kaynaklıymıs ama bunlara inanmiyorum stres neden beynimde zaps yagsin ters giden biseyler vardir illaki gibi dusunuyorum.
ve bunun yaninda vucudumun heryeri bu hep vardi onemsemiyordum saglıklıyken en azından saglık anksiyetem yokken. ama bu vucudumdaki segirmeler vitamin eksiklikliginden olurmus magnezyum gibi benim o degerlerimde iyi bunu neye baglanicak bilmiyorum buda mi stees yani bakıldığında vucudumun heryerinde segirme beyin zapslari bas agrilari sag göz agrısı bunlari taktıgım icin uyku duzenim ruyalarimda etkilendi sabahlari migde bulantim oluyor yani uykudan uyanınca direkt gun boyu olmuyor unutuyorum cunku bir sekilde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Genellikle genetik oluyor ama dış etkenler de kanserde etkili olabiliyor. Korunmak için
Mesela
Yazmıştım da gelmemiş. Tekrar yazıyıö
tamam bekliyorum
- Sigara ve alkol kullanma
- Düzenli spor yap
- Mevsiminde sebze meyve ağırlıklı beslen
- Yağlı ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden uzak dur
- kilonu dengede tut
- Vitamin ve mineral eksikliklerini gider
- Radyasyonlu işlerden uzak dur
- Sitres ve üzüntüden kaçın
- Rutin sağlık kontrollerini ihmal etme
rutin saglik kontrolünden kastın nedir ve radyasyondna kastın telefon gibi degil demi nelerdir
Şu radyoloji bölümünde çalışanlar var, onlar radyasyona maruz kalıyor az ya da çok.
Rutin derken bazı hastanelerde kanser taraması yapılıyor.
Özel hastanelerde de check up yaptırabilirsin. Yılda 2 ya da en az 1 defa.
şundan korkuyorum check up icin girilen cihazlar kanser riskini daha fazla mi yukseltir
Öyle bir şey duymadım.
genetigimde hic kanser yok aksine hep 90 yaşlarına kadar yaşıyorlar cok yasiyorlar yani babaanem yaşarken onun kayinvalidesi bile yaşıyordu ama korkuyorum yine de
Niye kormuyorsun? Şüphelendiğin bir şey mi var?
kan tahlillerimi 1 hafta arayla verdim bu ay icinde hepsi normal sadece bilirubin degerim referans disi onun disinda basim agridi dun sag gözümle beraber direkt sag gözüm diyim göz tansiyonundan supheleniyor herkes ama ben beyin kanaması ya da beyin tümöründen supheleniyorum bazen brain zaps denilen ingilizcede o hissten oluyor anlık bir acı oluyor bu stresten kaynaklıymıs ama bunlara inanmiyorum stres neden beynimde zaps yagsin ters giden biseyler vardir illaki gibi dusunuyorum.
Sanmıyorum ama sen yine de nörolojiye git. Tomografide beya MR'da çıkar sonuç
ve bunun yaninda vucudumun heryeri bu hep vardi onemsemiyordum saglıklıyken en azından saglık anksiyetem yokken. ama bu vucudumdaki segirmeler vitamin eksiklikliginden olurmus magnezyum gibi benim o degerlerimde iyi bunu neye baglanicak bilmiyorum buda mi stees yani bakıldığında vucudumun heryerinde segirme beyin zapslari bas agrilari sag göz agrısı bunlari taktıgım icin uyku duzenim ruyalarimda etkilendi sabahlari migde bulantim oluyor yani uykudan uyanınca direkt gun boyu olmuyor unutuyorum cunku bir sekilde
Dediğim gibi ilgili alan doktorlarına görün
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!