Sabah haşlanmış yumurta, lor, domates, tam buğday ekmeği 1 dilim
Öğlen sadece 3 gün kurusu 1 adet muz kahve
Akşam enginar yoğurt ve salata
Sabah haşlanmış yumurta, lor, domates, tam buğday ekmeği 1 dilim
Öğlen sadece 3 gün kurusu 1 adet muz kahve
Akşam enginar yoğurt ve salata
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence çok az. Daha fazla kalori ve proteine ihtiyacın var hiç yeterli değil. İnternette boy ve kilona göre günlük gereken kalori miktarını hesaplayan siteler var. Bence oraya bir bak hem genellikle sağlıklı kilo verimi için ne kadarlık bi kalori kesmen gerektiğini de gösteriyorlar. Bir anda kalorileri çok ani kesersen vücudun çok hasar görür ve diyeti bıraktığın gibi kilon anında eski haline hatta daha fazlasına dönebilir. Sağlığına dikkat et ve daha sağlıklı bir diyet yap.
Haklısın 1800 kalori almam gerek hesapladım 1000 almışım ama insan korkuyor yemeye ya kilo alıcam diye
Tam tersi bi anda çok fazla kalori kesersen vücudun stres haline giriyor ve bu sefer daha çok depo toplamaya çalışır ileriki zamanlar için
Çok daha yavaş kilo verirsin çünkü vucüdün stres haline geliyor. Seviyesinde kalorileri kesmen gerek
Yoksa bu diyeti düzenli ilerletemezsin bir iki haftaya bu sefer uzun süreli açlıktan dolayı çok daha fazla yemeye de başlarsın
Asıl diyet denilen şey tamamen yemek ya da “kilo aldıracak şeyleri” kesmek değil de daha sağlıklı yaşama adım atmak gibi olmalı az da olsa spor alışkanlığı ya da daha sağlıklı beslenmek bu aynı şekilde arada canın çektiğinde “kilo aldıracak şeyleri” de yemek ama seviyesinde işte çünkü bunları tamamen kesmek seni psikolojik olarak da etkiler
Hesaplayarak gidicem peki bu menü nasıl?
Sabah 2 dilim tam buğday ekmeği 2 haşlanmış yumurta domates roka ve lor
Kahvaltıyı geç yaptığım ve akşam yemeğini 5 de yediğim için ara öğün muz veya mandalina akşam bulgur pilavı haşlanmış tavuk göğüsü ve yoğurt veya salata
Aynı şekilde yazmayı unutmuşum metabolizman için yakıt gerekiyor ki bu da besin eğer yeteri kadar yakıt olmazsa metabolizma da yavaşlar ondan ihtiyacın olan kadar kalori seviyesinde beslenmen gerek
Bence kalorileri karbonhidratlardan çok proteinle arttırmalısın. Karbonhidratlar da önemli onları kes demiyorum ama protein özellikle kilo vermeye çalışıyorsan çok önemli hem daha uzun süre de tok tutar
Haklısın Sağol
Sacma, oglen yediklerinin faydasi olmaz
Çok yiyorum diye korkuyorum bide kahvaltı saatim 11
Doymadan diyet yapilmaz ama bu sekilde de doymazsin. Oglen yediklerin gereksiz, direk cikar hepsini. Sabah tam bugday ekmegini cikar, yerine tika basa doyana kadar yumurta lor yiyip bir iki meyve yiyebilirsin. Aksama da herhangi bir et ekleyebilirsen guzel olur. Hem doyarsin hem yavas yavas kilo verirsin
Peki bişey sorucam
4 gündür diyetteyiö başta göbeğim gitmişti sanki çok mutlu olmuştum ama şimdi yine şişmiş moralim bozuldu bu neden
Ben 7 sene boyunca en uygun diyeti bulmaya basladim eger sen 4 gunde sonuc bekliyorsan yaptigin diyeti en fazla 1 aya bozarsin emeginin yarisi bosa gider bak buraya yaziyorum
Hayır ya😂🥹🥹önce inmişti ne güzel şimdi niye şişti🥹🥹
eninde sonunda bozacaksin diyorum inse nolur?
Bozmayacağım