Antibiyotik kullanmaya basladim agrilar falan gecti sayilir ama kasinma hala var biraz azaldi. Daha 1 kere kullandim antibiyotik dun. Gecer mi? Mantar falan yok
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
yapabilir evet
doktorun tavsiye ettiği kadar kullan. genelde 1 doz bitirmen lazım.
Doktorum dunden baslamami soyledi 7 gun gunde 1 defa kullanicam. Dun kullanmama ragmen baya etki etti
normal dozu 7 gün ile 10gündür ilaçların zaten. yanma yok diye bırakma. sistit bakterisi çok inatçıdır. içerilerde bir yerde 1 tane kalsa tekrar sistit yapar. yanma ve kaşıntı yapar
Haklisiniz gercekten de oyle. Son gune kadar kullanacagim
zaten dayanıklı bakteriler yaşadıkları ortam itibarı ile.. en güçlü antibiyotiklerden yazıyorlaar.. böbreklere kadar ilerliyebiliyor. kaç gün önce oldunuz. kaşıntı çoktandır varmıydı
Kasinti da yeni basladi. 2-3 gun once ve bu zaman icinde de iste belirtilerim cogalmaya basladi baya bi. O yuzden kasintiyi da sistit belirtisi olarak dusunuyorum. Cok agirlasmisti dun ve doktorum antibiyotik yazdi mecburen artik
işte antibiyotikte iki yüzü keskin bıçak. faydalı bakterileri de öldürüyor. ani ishal veya kabızlık yapabilir. artık vücut hangi tepkiyi verirse.. yanmayla mı başladı...
Kaşınma varsa mantar vardır sistit kaşıntı yapmaz
Doktorum tahlilime bakarak soyledi olsa soylerdi her ay doktora gorunuyorum sistit oldugunu soyledi ve gerçekten belirtilerde oyle
Mantar varsa şayet bu tetkiklerde gözüken bir şey değil gözle muayene de belli olur sistit genelde kadınlar da olur zaten onunda en yaygın belirtisi yanmadır kaşınma başka bir şey
Dediginiz gibi gozle de muayene oldum ve mantar belirtilerim hic yok. Sistitte zaten biraz bobrek tasi gibi belirtiler oluyor. Sanki icimde tas varmis gibiydi yanma degilde daha cok bir agri. Eger sistit olmasaudim o ilacla gecmezdi belirtiler diye dusunuyorum
Hangi ilaçları verdi tek kullanımlık bir şase toz kullandın mı?
Antibiyotik kullaniyorum toz degil tablet antibiyotik. Dun kullandigim gibi etkisini gordum gercekten
İlacın ismi nedir
Amoksiklav
Sen üroloji ye mi gittin?
Hayir kendi aile doktorumuza sordum. Zaten en son tahliller vermistim ordan bakarak ve belirtilerime
Bakarak sistit oldugumu soyledi
Anladım zaten hiç bir üroloji doktoru sistit tanısında amoksiklav yazmaz sistitin ilacı cipro tablet monurol şase ve purinol granüldür neyse iyi geldi diyorsan sorun yok geçmiş olsun 😃
Antibiyotiklerin daha cabuk etki ettigini dusunuyorum. Belki de olabilir oyledir dediginiz gibi. Ama yani yazdigi antibiyotikte sistit icin de kullaniliyor arastirmadan hic bir ilaci kullanmam. Tesekkur ederim🙏🏻
Yanlış anlama tedavi doğru değil demiyorum amoksiklav da sonuçta 2. kuşak bir antibiyotik bakteri ve enfeksiyon tedavilerinde kullanılır ama genelde üsye, sinüzit ve diş iltihapları için yazılır bu grup, sistit enfeksiyonunun organizması farklı üroloji doktorları o tanı da yazdığım ilaçları reçete eder amoksiklavda iyi gelir tabi bence geçer gibi olup tekrar edecek o zaman haklıymışsınız diye yorumunu okumak için sabırsızlanıyorum 😃
Sistit zaten tam bas belasi. Hep gidip geri geliyor. Belki de dediginiz ilaclar daha iyi etki ediyordur bilemem.
Yazmış olduğum ilaçlar kurutuyor işte cipro tablet idrar yolu enfeksiyonunda kullanılan antibiyotiktir monurol şase tek kullanımlık şase 1 günde yanma ve sık idrara çıkmayı ortadan kaldırır senin tedavi yanlış değil ama etki mekanizması zayıf neyse geçer inşallah çok çok geçmiş olsun bu arada yazdıklarımı uydurmuyorum eczacıyım 😉
Olabilir uyduruyorsunuz demiyorum ki zaten. Sadece doktorum bana ilaclari dikkat ederek yaziyor bazi durumlara gore. Hatta hic ilac kullanmamin taraftari degil ama mecburen iste. Tesekkurler ayrica bende eczacilik okudum ama calismiyorum.
Hiç güleceğim yoktu 😃 sen zaten biliyorsun o zaman iki saattir tedaviyi anlatmaya çalışıyorum
😄 sorun degil. Tesekkur ederim yorumlariniz icin🙏🏻
Rica ederim eczacı hanım bilgi tazeleme ihtiyacı hissettiğiniz zaman yazabilirsiniz iyi günler 😃
Alerjin var o zaman
Neye?
İlaca
Ilactan once de boyleydi sadece cok azaldi
İşte alerjiniz olduğu için kaşınma oluyor genelde yedigin içtiğini dikkat etmelisin
Bir alerji testi yaptır
Olabilir tesekkurler
Rica ederim