Kulaklarım ve psikolojim?

Merhaba,

Kulaklarımın kepçe olmasından dolayı gerçekten psikolojim çok bozuldu. Çevremde hiç kimsenin bu duruma dair dalga geçmemesine rağmen, kendi kendime dert ediyorum. Sürekli olarak saçlarımı kulaklarımı kapatacak şekilde kestiriyorum ve en ufak bir rüzgarda bile büyük bir kaygı yaşıyorum. Her akşam saçımı yıkamak zorunda kalıyorum, çünkü saçım yağlanıyor ve hacmini kaybediyor, bu da kulaklarımın gözükmesine neden oluyor. Ertesi gün saçımın hacimlenmesi için sürekli yıkama gerekliliği oluşuyor.

İnternetten "earlap" isminde bir kepçe kulak bandı satın aldım, ancak o da çözüm olmadı. Sol kulağımı tam yapıştırmıyor ve bu durum beni iyice zorladı. Kısacası, bu durum gerçekten psikolojimi etkiledi.

Bu sene Şubat ayında ilk olarak bir kulak burun boğaz doktoruna gittim (araştırma devlet hastanesinde). Doktor, fotoğrafımı çekti, sonra telefon numaramı ve bazı bilgileri bir kağıda yazıp mousepad’in altına koydu. Sıraya aldığını ve arayacaklarını söyledi. Birkaç hafta geçtikten sonra tekrar hastaneye gittik. Doktor yeniden isim ve soy isim aldı ve yine aynı şekilde bir kağıda not alıp mousepad’in altına koydu. Zaman geçti ve Haziran ayında tekrar gittik. Bu kez estetik cerrahiye sıra aldım. Estetik cerrah da beni muayene etti, ameliyat olabileceğimi söyledi ve sıraya yazdı. Ancak, ne zaman sıra geleceğini sorduğumuzda, cerrahın 6 aylık listesi doluydu. Kasım-Aralık gibi tekrar gitmeyi planlıyorum ama gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bu süreç beni çok yıprattı.

Özel kliniklere de sordum ama 50 bin TL istiyorlar, bu da beni maddi olarak zorluyor.

Bu durum benim için çok zorlayıcı ve psikolojimi ciddi şekilde etkiliyor.

Kulaklarım ve psikolojim?