Sağlık konusunda 432 cevap paylaştı. İğneyi kasten mi hissettirerek batırıyorlar? Son iğneyi hissetmedim ama öncesindekileri hissettiydimm... acaba son iğneyi vuran bizi mi beğendi anlayamadım djjdjd
112 Yorumla- 1 yıl
Nereden hangi iğneyi olduğuna bağlı.
- 1 yıl
😂
- 1 yıl
Kasa yapılan bir iğne ise daha çok acıtır. Damara yapılan farklı, deri altına yapılan farklı, yapılan bölgenin ağrı eşiği degisir vs. vs. Ben şimdi sana buradan ne diyim 😂
- 1 yıl
He kuduz aşısı mı oldun
- 1 yıl
Arka kas dediğin ne? Aşılar deltoid kasina yapılır
- 1 yıl
O zaman sana triceps kasından yapmış muhtemelen olsun o da olur ama orası daha çok acıtır hahah 😂
- 1 yıl
😂.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet var kbb hakkında
12 Yorumla- 1 yıl
Sorabilirsin
- 1 yıl
Burun orta deliği ameliyatı
- Sağlık konusunda 6,9b cevap paylaştı.
1 yılŞu an için yok gadası
10 Yorumla Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. hemşireler kendilerini yüksekten mi görüyorlar, sırf sağlık çalışanı diye? böyle kendini yüksek görenleri var mı
18 Yorumla- 1 yıl
Bu kişilikle alakalı bir durum.
- 1 yıl
Her meslekte öyle insanlar oluyor
- 1 yıl
@_karadam_ öff sen de tacizci misin nesin tanışmak istemiyorum dedim diye gelip burada boş yapıyorsun defol
- 1 yıl
Engelledim. Cidden şu 1 xperler yoruyor beni. Birileri takmış belli ki yeni hesap açıp açıp geliyorlar sorularıma. Bi bitmediler
- 1 yıl
Evet ben de engelleyip geçiyorum zaten yapacak başka bisey yok
Sağlık konusunda 636 cevap paylaştı. İlk yardım eğitimi verilmesi hakkında ne düşünüyorsun
ben aldim ama egitimli hissetmiyorum kendimi 😄
13 Yorumla- 1 yıl
İlk yardımı aslında herkesin bilmesi gerekiyor. Çünkü insanın ne zaman başına ne geleceğini bilemiyoruz. Hazırlıklı olmak gerekiyor. Eğitimler kısa süreli ve teorikte kaldığı için, yeterince pratiğe dökülmediği için çok çabuk unutuluyor. Ben bile eğer mesleğimi aktif olarak yapmasaydım benim teorik bilgiler de bir süre sonra uçup gidecekti
- 1 yıl
Evet
1 yılRuh sağlığı dersini aldıysanız birkaç sorum olacak da...
18 Yorumla- 1 yıl
Evet aldım. Sorabilirsin ama artık uyuyacağım. Yarin erken uyanmam gerek. Sen sor, müsait olduğumda cevaplayacagim
- 1 yıl
Etkileşim raporu için hayali birini yazman gerekse ne tür birini yazardın
- 1 yıl
Ama bu beni sorgulayıcı bir soru :) bir şeyi öğrenme amaçlı bir soru değil ki :)
- 1 yıl
Yaa ödevim var benim jdjdj
- 1 yıl
Hahaha djdjdjdj
- 1 yıl
Kanka onu sen kendin yapıcan
- 1 yıl
Jsjsj peki sağol yine de
- 1 yıl
Rica ederim :)
Sağlık konusunda 782 cevap paylaştı. Depresyon ve Demans hastalığı neden kıyaslanıyor?
12 Yorumla- 1 yıl
Depresyonun genetik olanı da var, çevresel veya içsel faktörler de var. Depresyon genellikle bir mesguliyeti olmayan, sosyal yaşantısı olmayan, hareket halinde olmayan, düzenli spor yapmayan insanlarda daha yaygın görülen bir şey. Dikkat et düzenli spor yapanların içinde depresyonda olan çok insan yoktur.
- 1 yıl
Demansa gelince bunun genetik etkisi daha çok ama daha ilerisi yaşlarda yaşliliga bağlı da oluşabiliyor
Gizli Üye(30-35)1 yılAlerji icin bağışıklık baskilayici kortizonu ilaçları sürekli kullanmak biryerden sonra zarar verirmi bana ne gibi bir zararı olur.
19 Yorumla- 1 yıl
Neye karşı bir alerjin var öncelikle onu sorayım
- 1 yıl
Kortizon ilaçlar ciddi rahatsızlıklar dışında sürekli olarak kullanılmazlar
- 1 yıl
Uzun sürekli kortizon kullanımı gereken durumlarda da mutlaka bir süre ara verilip sonra tekrar başlanır
Cevap sahibi1 yılAlerjik astım var bende toz polen bitki yön birsuru şeye arejim var aslında. Sivilce tarzı Egzamayada yol açıyor. bu ilaclar sadece iyi geliyor bana.
- 1 yıl
Kortizon kullanmanı doktor mu söyledi?
Cevap sahibi1 yılÖnceleri doktor veriyordu şimdi ise ismini bildiğim bir ilaç kendim almak istiyorum eczaneden. Biraz pskolojik sorunlarada yol açıyor napicam bilmiyorum
- 1 yıl
Bence önce tekrar bir doktora görün ona göre davran. Kendin ilaç alma
Cevap sahibi1 yılTamam teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılBoğazımdaki balgam tabakasını kısa yoldan nasıl keserim bir de reflü var nasıl hafifletirim
124 Yorumla- 1 yıl
Hastalık sebebiyle balgam var ise normal yani iyileşince geçecek ama yumuşatmak istiyorsan bal yiyebilirsin veya hafif sıcak içecekler içebilirsin
- 1 yıl
Reflü için ise olabildiğince stresten uzak durman ve geç saatlerde yemek yememen gerek
- 1 yıl
Stresten uzak tutmaya çalışıyorum genelde
- 1 yıl
Bal yiyorum ama hala devam ediyor gerci sigarayı bırakalı 5 ay oldu
- 1 yıl
Hasta olduğun için mi yoksa genel olarak mı böyle bir sorunun var
- 1 yıl
Hasta degilde genel galiba spora baslamam gerek yine en iyi o temizliyor
- 1 yıl
Evet o da olumlu etkiler
- 1 yıl
Bir de bol su tüket
- 1 yıl
Onu yapıyorum
- 1 yıl
👍🏻
- 1 yıl
Teşekkürler doktor hanım
- 1 yıl
Doktor değilim hemşireyim
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Fark etmiyor :)
- 1 yıl
Eder. Yapılan iş farklı. Dr tanı koyar tedaviye karar verir, ben sağlık sürecini, sağlığa nelerin etki ettiğini, nelerin zararı olduğunu, hastalıkların sebeplerini ve bunlara yönelik iyileşme sürecini yönetirim
- 1 yıl
Sonuçta bilginiz var
- 1 yıl
:)
- 1 yıl
Yani evet sonuçta 4 senelik bilgi birikimi var o ayrı konu
- 1 yıl
Bakma çoğu doktor bir cacık bilmez
- 1 yıl
Kişiden kişiye değişir şimdi genelleme yapmamak lazım. Sonuçta doktorun da iyisi kötüsü var, hemşirenin de iyisi kötüsü var
- 1 yıl
İşte bazıları var doktordan daha çok bilir
- 1 yıl
Ya daha çok daha az bilme meselesi hani sağlık ile ilgili belli konularda ortak yanlar var onlar olabilir ama dediğim gibi yapılan iş ve yönelinen alana göre bilgi düzeyi değişir. Sağlık çok geniş bir alan. Tanı ve tanıya yönelik gerekli tedavileri doktorlar daha iyi bilir çünkü onların asıl yaptiği şey o ama iyileşmeye yönelik öneri ve süreç konusunda bizim daha iyi bildiğimiz şeyler oluyor. O konuya göre değişir
- 1 yıl
Tamamdır yardımınız için teşekkür ederim iyi akşamlar :)
- 1 yıl
Rica ederim. İyi akşamlar :)
Akne ve sivilce lekeleri nasıl kısa sürede geçer?
113 Yorumla- 1 yıl
Çok fazla mı var yoksa seyrek mi
- 1 yıl
Bunun için dermatolojiye görünsen daha doğru bir yanıt alırsın. Çok fazla sorun yaşıyorsan eğer ona göre sivilce ilaçları verilebiliyor onlar için de kan testi gerekebiliyor karaciğerin vs. zarar görmesin diye. Bunlar ağır ilaçlar için tabi. Sende gerek olmayabilir. Ya da başka alternatifler de olabilir o yüzden dermatolojiye görünmelisin
- 1 yıl
Tamam öyleyse sorun yok
- 1 yıl
Doktor verdiyse faydası olur illa ki. Onun çok ayrıntısını bilmuyorum
- 1 yıl
Bence sen Türkiyede yasamiyorsun
1 yılPsikolojinin bozulduğunu gösteren işaretler nelerdir?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl20 yas dis cekuldi dun prednol yapilfdi dun ödem olmasin diye ama hala daah sis ve inmedi cok agriyor agri kesici iciyorum etkisi gidince yine basliyor dikisler cok zorluyor agiz acamiyorum
00 Yorumla
1 yılPsikologlar da deprasyona giriyor mu acaba
110 Yorumla- 1 yıl
Hahaha giren vardır illa ki
- 1 yıl
Çok güzel soru sordun 😂
- 1 yıl
Zeki çocuk 😂
- 1 yıl
John Katzenbach'ın psikoanalist kitabından esinlenilmiş bir sorudur efem saygılar
- 1 yıl
Saygılar 😂
- 1 yıl
Cevabını da orada vermiş mi bari
- 1 yıl
Evet. Aşırı stres ve tehtid altında net olarak vermese de psikolojik baskı hissediliyor ")
- 1 yıl
:)
- 1 yıl
Beni aydınlattığın için teşekkür ederim :)
- 1 yıl
Rica ederim, cevaplamaktan memnun oldum 😂😂
İlk yardım nereden ve nasıl öğrenebilirim?
115 Yorumla- 1 yıl
İlk yardım kursları oluyor. Eğer teorik olarak öğrenmek istersen youtube'da da vardır oradan bakabilirsin
- 1 yıl
Hastanede öyle öğretici bir bölüm yok maalesef
- 1 yıl
İlk yardim kursalari oluyor ama onlara bakabilirsin
- 1 yıl
Hangisi sehirdesin ki
- 1 yıl
Hmm orayı ben de hiç bilmiyorum
- 1 yıl
Başarılar dilerim :)
- 1 yıl
Rica ederim :) 🌸🌸
- 1 yıl
🥰🥰🌸🌸🌸
1 yılHemşireliğin en zor yanı nedir
18 Yorumla- 1 yıl
Problem çıkaran hasta ve yakınlarıyla muhatap olmak
- 1 yıl
Peki öyle haberlerdeki gibi hastane basan gerginlik çıkartan hasta yakınları oluyor mu
- 1 yıl
Bu acil servislerde olur daha çok. Bölüme göre değişir
- 1 yıl
Her bölümün çalışma koşulları farklı. Çalışma düzeni farklı. Mesela ben yoğun bakımdayım. Benim olduğum alanı hasta yakını basamaz. Hasta yakını hastasını görmek için bile bizden güvenlik eşliğinde arayıp izin istiyorlar. Ziyaret saatleri dışında sadece biz izin verirsek gelip hastayı görebiliyorlar
- 1 yıl
Haa anladım
- 1 yıl
Bide ameliyathane neden buz gibi olur.
- 1 yıl
O açıdan ben daha avantajlı yerdeyim. Ama acil yol geçen hanı olduğu için o açıdan sıkıntı. Her bölümün avantajları da dezavantajları da değişkenlik gösterir
- 1 yıl
Ameliyathaneler de yoğun bakım ortamı da soğuk olur bunun sebebi soğuk ortam enfeksiyon yayılımını minimuma indirir. Sıcak ortamlarda bakteriler daha hızlı yayilim gösterir. O yüzden sağlığı koruma açısından bu ortamlar daha serin tutulur
- Sağlık konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılÖzele yazdım ben🤣🤣🤣🤣🤣
12 Yorumla- 1 yıl
Buradan yaz ki bilmeyenler de görmüş olur
- 1 yıl
Okey 😇
Gizli Üye(30-35)1 yılVar hemde çok merak ediyorum bilginiz varsa mutlu olurum
146 Yorumla- 1 yıl
Sorabilirsin
Cevap sahibi1 yıl1 kaç sorum var rica etsem yzar msnız valla kötü niyetim yok yardımcı olursanız çok mutlu olurum
- 1 yıl
Hayir özelden cevaplamiyorum. Buradan sorabilirsiniz
Cevap sahibi1 yılO zaman bi kaç tanesini sorayım Bel fıtığım var sizce bu fıtık geçer mi napabilirim
- 1 yıl
O bel fıtığının yerine ve ne kadar ileri boyutta olup olmadığına göre değişir. Uzmana görünmelisin
Cevap sahibi1 yılBaşlangıç seviyesi işte detaylar var biliyor musun size anlatmak istedim
- 1 yıl
O konuda çok detay bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılDoktorlar ilgilenmiyor ya 😏 gidiyorum yüzüme bile bakmıyorlar sizce neden böyle
- 1 yıl
Başka doktora git
Cevap sahibi1 yılAynı hastanede farklı doktara gittim oda ilgilenmedi napacam bilmiyorum bir şey yok diyor gönderiyor
- 1 yıl
Film çekildi mi
Cevap sahibi1 yılEvet çekildi ilk bi doktora gittim doktor dedi 2 fıtık var biri başlangıç seviyesi o doktor ilgiliydi sonra o doktor o hastaneden gitti şansa diğerlerine göründüm sonra sende fıtık yok diyorlar kestirip atıyorlar ama var diyorum öyle diyince ya işte biraz kireçlenme felan var ama ileride nolur bilmiyorum diyor
Cevap sahibi1 yılYa biz insanız ya neden ilgilenmiyorlar
- 1 yıl
O doktorun kişiliğiyle alakalı demek ki bilemiyorum. İçin rahat etmiyorsa başka hastanede başka doktora daha görün. Ben buradan bişey diyemiyorum maalesef
Cevap sahibi1 yılİlçedeyim ilde uzak imkanlar kısıtlı yoksa gitmek istiyorum peki sizin en azından fıtık için vereceğiniz bir tavsiye yokmu
- 1 yıl
Fıtığın durumuna göre doktorun vereceği ilac tedavisi olabilir, onun dışında fizik tedavinin faydası olabilir. Belini çok zorlama. Hele ağır şeyler sakın kaldırma. Kaldıracaksan da beline değil bacağına ağırlık vermen gerekir. Onun tekniklerini internetten bulabilirsin. Belini dinlendir çok zorlama. Uzun süre ayakta kalmak da ağrıya sebep olabilir.
- 1 yıl
Bel ağrın çok oluyorsa eğer sıcak veya soğuk uygulamalar yapabilirsin bel bölgesine. Ağrını hafifletir. Eğer korse kullanacak olursan da korseyi uzun süre değil kısa aralıklarla kullanmanı tavsiye ederim çünkü uzun süreli korse kullanımında bel kaslari daha da zayıflar ve sonrasında daha ciddi şikayetler yaşayabilirsin bunu istemeyiz.
Cevap sahibi1 yılPeki bu fıtık tamamen geçer mi bitirebilir miyim
Cevap sahibi1 yıl?
- 1 yıl
İşte onu ben bilemem. Dediğim gibi bu fıtığın yerine göre değişir. Kimi fıtıklar vardır ameliyat gerekir, kimi fıtıklar vardır ameliyat edilmesi riskli bölgede olduğu için ameliyat yapılmaz, kimisi ilaç ile tedavi edilir vs. fitigin yerine, boyutuna, durumuna göre tedavisi ve iyileşme durumu da değişkenlik gösterir. Buradan ne desem yalan olur o yüzden
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim 1 sorum daha var ama evliyim sorum özel sağlıkla ilgili ama onu burada yazamam istemezsenizde saygı duyarım
- 1 yıl
Özel sağlıkla ilgili konuşmayı sevmiyorum ama tahmin ettiğim üzere tavsiyem ürolojiye veya hastanelerde Psikolog veya psikiatristlerin terapileri oluyor özel konuyla ilgili
Cevap sahibi1 yılHastaneler ilaç yazıp yolluyor ya hastane çözüm olmuyor
- 1 yıl
Eğer imkanınız varsa özel hastaneye gidebilirsiniz. Yoksa dediğim gibi devlet hastanelerinin Psikolog ve psikiatristleri oluyor. Onlardan yardım alabilirsiniz. Psikolog ilaç yazamaz zaten ona terapi için gidilir
Cevap sahibi1 yılAnladınız az çok sorunu bilginiz varsa iyi olurdu yoksa sağlık olsun
Cevap sahibi1 yılİmkan maalesef yok gücüm yetmez oralara
- 1 yıl
Bu kadar yardımcı olabilirim ancak
- 1 yıl
Tavsiyem bu
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim. Özellikle o konuda bir şey sormak istiyorsanız hemcinsim eşinizle konuşabilirim ama sizinle konuşamam üzgünüm
Cevap sahibi1 yılEşim sizinle nasıl konuşacak ki size uygun bir dille sorunu söylerdim detay a girmeden
- 1 yıl
Dediğim gibi ben bu konuyu sizinle konuşamam
Cevap sahibi1 yılEşimle nasıl konuşacaksınız
- 1 yıl
Demek istediğim bu konuyu konuşursam hemcinsimle konuşurum yani sizinle konuşamam
- 1 yıl
Neyse tavsiyede bulundum zaten. Diyeceklerim bu kadar
- 1 yıl
İyi akşamlar
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim iyi akşamlar
Cevap sahibi1 yılMerhaba bir şey sorabilirmiyim fıtık için olan görüntüleri sizlere atsam bir şekilde bana yardımcı olur musunuz son durumu Hakkında
- 1 yıl
Film görüntüsünü en iyi radyoloji uzmanı yorumlar. Bu benim alanım değil maalesef
Cevap sahibi1 yılBelki anlayan tanıdığınız vardır diye düşündüm en kötü ihtimalle
- 1 yıl
Babam doktor ama o dahi pek anlamaz öyle diyim sana. En iyi yorumu radyoloji uzmanı yapar. Zaten raporu çıkmıştır cekildiyse direkt e nabizdan raporu okusana
- 1 yıl
Ya da yazan raporu at
Cevap sahibi1 yılburada mı atayım
- 1 yıl
Benim mesaj kutum kapalı
- 1 yıl
Takip et göreyim at
Cevap sahibi1 yılTakip ediyorum şu an sonu 02
Sağlık konusunda 808 cevap paylaştı. Kortizonlu iğneyi yapmakta ne tür tehlike var, herkes yapmak istemiyor.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılOlsa bile kendim çözmeye çalışırım
10 Yorumla - Sağlık konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılVar.
26 Yorumla- 1 yıl
Var diyene kadar sorsaydın daha kolay olurdu ikimiz için de
- 1 yıl
Tabiki
- 1 yıl
Sırf Xper kasmak için yorum yapılmış
- 1 yıl
@Hakan3487 :)
1 yılHemşiremisiniz
119 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
@_karadam_ açık adres de vereyim ister misin
- 1 yıl
@_karadam_ sen kimsin ya hayirdir
- 1 yıl
@_karadam_ atanmadım özelde çalışıyorum. Daha atama yapılmadı ki
- 1 yıl
@_karadam_ kardeşim sen hangi ülkede yaşıyon?
- 1 yıl
@_karadam_ aynen belli
- 1 yıl
@_karadam_ o zaman evden çıkmıyosun, haber izlemiyorsun falan filan
- 1 yıl
@_karadam_ bunu bilmek için sağlıkçı olmaya gerek yok ki. Özel sektörde iş bulmak için kpss ye gerek olmadığını bütün Türk vatandaşları bilir. Sen bi değişiksin anlamadım
- 1 yıl
@_karadam_ tamam da onlar çok çok nadir yani sen sanki illa gerekiyormuş gibi falan konuşuyorsun. Her neyse iyi günler
Gizli Üye(25-29)1 yılLeke ve kararmalar için en iyi krem hangisi
11 Yorumla- 1 yıl
Bunun önerisini dermatologlar daha iyi verir. Bununla ilgili pek bir bilgim yok maalesef
1 yılCovid asisi ile vucudumuza ne enjekte ettiler?
011 Yorumla- 1 yıl
Onu bilmiyorum. Aşıyı ben üretmedim 😂
- 1 yıl
Tersleme beni, soru sor dedin sorduk 😂
- 1 yıl
Tersleseydim emoji atmazdım ki
- 1 yıl
Tersledigini dusunsem emoji atmazdim ki 😅 kiyamam alindin miiii 😊
- 1 yıl
Yoo alinacagim bir durum yok
- 1 yıl
Ciddilesmesen