Yani internet öyle diyo bende anlamadım bilen yardımcı olabilir mi? Belirtileri neler ve nasıl iyileşir? Mide guruldaması yapar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılAğrı, geğirme, boğaz ağrısı, midede yanma gibi problemler eşlik ediyor sa, doktorunda kontrolü ve tetkikleri dahili sonucunda mide fıtığı adı altında bir rahatsızlık öne sürülür. Tabii ki de hani her midede yanma veya midedeki ağrı, mide fıtığı diyemeyiz. Ancak tetkikler sonucunda doktor fıtık varsa midede bu şekilde evet mide fıtığı görüldü ve bu rahatsızlık benimle beraber şeklinde yorum yapabiliriz. Mide fıtığı belirtileri genel olarak bu şekildedir bu mide fıtığının önüne geçebilmek amacıyla da aslında biraz yeme standartımızı değiştirmemiz gerekir.
Birtakım diyetler uygulanır bu fıtığı arkaya atabilmek amacıyla belirli diyet dediğimde şu şekilde; asitli yiyecekler, çikolatalar, hazır gıdalar, fastfoodlar tüketimi ortadan kalkması gerekiyor ya da en aza indirgenmesi gerekir.
Çok daha sağlıklı ve düzenli bir beslenme uygulanması gerekiyor, doktorun belirli bir zaman dilimine kadar vereceği diyet ile ilerlenmesi çok uygundur. Ayrıca belirli tedaviler illaki uygulanır bir nebze ekarte edilebilir ama sonunda ilerleyen dönemlerde, kişinin de yaşı ile itibariyle mide fıtığında en son safha ameliyattır ancak ameliyat ile de ortadan kalkabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Mide fıtığı (hiatal herni), midenin bir kısmının, diyaframda bulunan yemek borusu açıklığından (hiatus) göğüs boşluğuna doğru kaymasıyla oluşan bir rahatsızlıktır. Normalde mide, karın boşluğunda kalmalıdır, ancak diyaframdaki bu açıklığın zayıflaması veya genişlemesi sonucu mide yukarı doğru kayabilir.
Mide Fıtığı Türleri
1. Kayma tipi (Sliding herni): En yaygın türdür. Midenin üst kısmı ve yemek borusu birleşim noktası diyaframdan yukarı kayar. Bu durum genellikle aralıklı olup, yatarken veya eğilince belirginleşir.
2. Paraözofageal fıtık (Paraesophageal herni): Daha nadirdir. Midenin bir kısmı diyaframın açıklığından göğüs boşluğuna geçer, ancak yemek borusu ile mide arasındaki bağlantı yerinde kalır. Bu tür fıtık, daha ciddi sorunlara yol açabilir çünkü mide sıkışabilir.
Belirtiler
• Mide yanması (reflü): Mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu yanma hissi.
• Göğüs ağrısı: Kalp kriziyle karıştırılabilecek türde göğüs bölgesinde rahatsızlık.
• Yemek borusunda yanma ve ekşime hissi.
• Geğirme, şişkinlik ve gaz.
• Yutma güçlüğü.
• Kronik öksürük veya boğazda takılma hissi: Reflü nedeniyle gelişebilir.
• Kusma veya mide bulantısı.
Bazı kişilerde mide fıtığı olmasına rağmen hiçbir belirti görülmeyebilir.
Nedenleri ve Risk Faktörleri
• Yaşlanma: Diyafram kaslarının zayıflaması.
• Obezite: Karın içi basıncının artması.
• Hamilelik: Geçici olarak mideyi yukarı itebilir.
• Ağır yük kaldırmak: Karın içi basıncı artıran hareketler.
• Kronik öksürük, kabızlık veya zorlanma.
• Genetik yatkınlık.
Tedavi Seçenekleri
1. Yaşam Tarzı Değişiklikleri:
• Yatmadan 2-3 saat önce yemek yemekten kaçınmak.
• Baş kısmı yüksek yastık kullanmak.
• Baharatlı, yağlı yiyeceklerden ve kafeinli içeceklerden uzak durmak.
• Kilo vermek ve sıkı kıyafetlerden kaçınmak.
2. İlaç Tedavisi:
• Antasitler: Mide asidini nötralize eder.
• Proton pompa inhibitörleri (PPİ) veya H2 reseptör antagonistleri: Asit üretimini azaltır.
3. Cerrahi Müdahale:
• Nissen fundoplikasyonu gibi operasyonlar, mideyi eski yerine sabitlemek için yapılır. Paraözofageal fıtık gibi ciddi durumlarda cerrahi daha sık tercih edilir.
Sonuç
Mide fıtığı, özellikle kayma tipi olanlar, yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ancak paraözofageal fıtık gibi daha ciddi durumlarda cerrahi gerekebilir. Uzun süreli reflüye bağlı olarak yemek borusunda hasar oluşabileceği için belirtiler görüldüğünde bir doktora başvurmak önemlidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende de var bir şeyler ama daha teşhis koyulmadı. Sadece kronik gastrit olduğumu biliyorum. Midenin kalp gibi atması zayıflıktan da olur. Ayrıca karın guruldaması hassas bağırsak sendromu ve ülser gibi rahatsızlıklardan da olur ama mide fıtığı da yapar bunları. Baktırmak lazım ben de daha baktırmadım mide fıtığına
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılevet yapar babamda da vardı onun ameliyatını olmalısın fıtık büyüdükçe diğer organlarına baskı yapıyor çünkü sıkıntı çıkıyor bağırsaklarda filan korkulacak hiçbir şey yok babam 6 ay önce oldu korkusundan gitmemişti şu an diyo ki boşuna korkmuşum keşke daha önceden yaptırsaymışım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
- Sağlık konusunda 6,9b cevap paylaştı.
1 yılDoktora gitsen daha iyi değil mi gadası
00 Yorumla
1 yılMide guruldaması aşırı bulantı halsiz lik yapıyor göbek düşmesi veya göbek kaçması diyoruz Daha çok ağır kaldırınca veya çok uzanınca zorlayınca oluyor genelde
00 Yorumla
1 yılMide fıtığı midenin bir kısmının diyafram adı verilen kas tabakası yoluyla göğse doğru çıkıntı yapmasıdır.
00 YorumlaMidede aşırı hassasiyet olur ablamda var oruç tutmakta zorlanıyor. Zor bir hastalık üzüntü , stres de tetikliyor.
00 YorumlaElbette yapar midenin yiyecekleri sindirmesinde eksikliltir gerektiği gibi görevi yapamaz
08 Yorumla
Soran1 yılÇok rahatsızım bu durumdan nasıl önlem alabilirim dahiliye daha önce gittim birtakım ilaçlarda kullandım fayda etmedi kimse bu teşhisi koymadı tabi bana benim araştırmalarım sonucu buldum..
Soran1 yıl:((.
Soran1 yılDerdimi okadar iyi anlatıyorum kii ama bana iyi dinleyici bi doktor denk gelmiyo maalesef 2 kere dahiliyeye gittim ilki bi ilaç yazdı dediğin gibi asit azaltıcı 2. Side gidip aynısını yazmış? Sistemde her şey gözüküyor diye biliyorum..
Soran1 yılAynen öyle. Teşekkür ederim yardımların için en kısa sürede tekrar farklı doktora danışacağımm
- 1 yıl
mide fitigi iyilesiyor cerrahi ile
Gizli Üye(36-45)1 yılMide buzulup ust kismi yemek borusuna yapisiyor bende var gumus suyu icerek iyiledtirdim
012 Yorumla
Soran1 yılGümüş suyu mu? Anlayamadım nereden alabilirimmmm
Cevap sahibi1 yılSirtta agri yapar cok
- 1 yıl
Amca kimya tek. Okuyorum en son gümüş suyu içtiğimde ölümlerden döndüm :D
Soran1 yılYa ösöswçşwwşğw
Soran1 yılTamam komikti dalga geçtin falan da gerçekten yardıma ihtiyacım var:(
- 1 yıl
Yardim ediyorum zaten qlfhakdhksj
Cevap sahibi1 yıl@Kaptanpilot36 ben 4 yildir kendim yapip iciyorum birsey olmadi o kadarda tahlil oldum ayrica gumus olduren bir metal degil.. Kiz belki sifa bulacakti ama geldin kotuluk yaptin simdi
Soran1 yılKötülük yapmadım dediklerini anlamaya çalışıyorum sadece:/
Soran1 yılHa evet pardon ben yanlış anladım
- 1 yıl
Kötülük yaptigim için özür dilerim amca
Soran1 yılYa noluyo
Cevap sahibi1 yılNeyse takilin siz
Gizli Üye(18-24)1 yılNenem olmuştu benim fazla hamile kalmaktan kajsbdb bunu biliyorum sadece
06 Yorumla
Soran1 yılYok artık ösöwşweğğeşeie
Cevap sahibi1 yılSnshsbdbbd
- 1 yıl
Bu nasil olabilir lan
Cevap sahibi1 yıl@Kaptanpilot36 ney
- 1 yıl
Kac kez hamile kalmis ki
Cevap sahibi1 yıl@Kaptanpilot36 13
1 yılİnternetteki bilgiler doğruyu yansıtmıyorlar maalesef
00 Yorumla- Sağlık konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılMidende yara varsa ülser
00 Yorumla Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı. Endoskopi olmalısın kesin teşhis için
00 YorumlaSağlık konusunda 302 cevap paylaştı. Bu konuda hiç bilgim yok maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNeyin var söyle ben yardimci olayim
0125 Yorumla
Soran1 yılSürekli midem gurulduyo aç olmadığım halde midem genelde kalp gibi atıyo daha Bununla ilgili 2 kere doktora gittim bir şey olmadığını söylediler birtakım ilaçlar kullandım rahatlatması için ama fayda etmedi ekstra endoskopide oldum hiçbir şey çıkmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum çok rahatsız oluyorum artık
Cevap sahibi1 yılMidende yanma ya da ekşime oluyor mu? Gurultudan önce ya da sonra
Soran1 yılHayır ama midem bulanıyo sanki bi rahatsızlık hissi oluyo
Cevap sahibi1 yılHazımsızlık gibi mi?
Soran1 yılEvet evet
Cevap sahibi1 yılAntiasit kullaninca geçiyor mu ve yemekten sonra kullaninca artiyor ya da azaliyor mu
Soran1 yılColidur adında bir ilaç kullanıyorum şuanda ve evet yemekten sonra artıyor
Soran1 yılİlaç bi fayda etmiyo sadece hazımsızlık hissi azalıyo gibi hissediyorum ya da psikolojik olabilir ilacı içtikten sonra
Cevap sahibi1 yılEğildiğinde uzandığında nasıl hissediyorsun ve neler yiyince aci artiyor ya da azaliyor hiç dikkat ettin mi?
Soran1 yılAçıkcası etmedim ama doktorlar bana bu kadar mantıklı sorular sormadı inanırmısın
Cevap sahibi1 yılİnanmaz miyim. d
Rica etsem varsa domates ve ekmek dener misin? İkisini ayri ayrı küçük bir parça olsa da olur
Soran1 yılAnlayamadım şimdi mi
Cevap sahibi1 yılDoktora gittim bi ara anlattim ciğerlerim falan ağiriyor diye sohbette 2 kez falan astımım dedim buna rağmen bana şey dedi "sende astimdan şüpheleniyorum" dalga geçiyor gibisi cogunlukla ya
Cevap sahibi1 yılValla şimdide olur sadece domateste olur domates yoksa mandalina falanda olur asitli bisey olsunda
Soran1 yılTuhaflar cidden bize iyileri denk gelmemişbu arada bendede astım başlangıcı vardı gereksiz bilgi oldu:)
Soran1 yılMandalina yedim ya bu akşam ben 😅
Cevap sahibi1 yılGecmis olsun inşallah hocam
Soran1 yılAma dikkat etmedim yedikten sonra ne olduğuna dur bekle yine yicem midem bulanıyo biraz ama domatesden iyidir şuanda benim için
Cevap sahibi1 yılBende ek bilgi vereyim mandalina çok severim. d aldbksh
Varsa bi tane daha ye hocam bi bak midende bisey oluyor mu
Soran1 yılSanada geçmiş olsunnnn çok hemde
Cevap sahibi1 yılTesekkur ederim
Soran1 yılBekle beni lütfen yiyip geliyorum mesajlarımı yanıtsız bırakma😮💨
Cevap sahibi1 yılBurdayim ben
Soran1 yılMeraktan soruyorum yanıtlamayabilirsin doktor musun ya 😅 ya da böyle bir rahatsızlık geçirdin miiiii
Cevap sahibi1 yılBen sessiz kalma hakkimi kullaniyorum bu seferlik :d
Soran1 yılPeki saygı duyarım
Soran1 yılBu arada ya benim miden çok dolu bu gece ya da şu an yine hazımsızlık yaşıyorum bide midem kurulduyor bak gene bide bide çok afedersin söylerken utanmaktayım ama geğirme hissi geliyoooo
Soran1 yılMandalinayı yedim sonuçları budur hocam
Soran1 yılDaha çok rahatsız oldum şu an geceleri nedense daha da rahatsız ediyo bu durum beni
Cevap sahibi1 yılGöğüs kafesinle boşluğun ve mide çizgisinde ağrılar oluyor mu?
Soran1 yılBazen evet ağrıyo ama genelde göğsüm daralıyo gibi hissediyorum
Cevap sahibi1 yılAz yemek yiyince bi doymuşluk hissi çöküyor mu
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılBasit bir özofagus spazmına yakalanmışsın dahiliyeye gitmen gerekiyor sadece Colidur bunu çözmez reflüyede colidur veriyorlar yani sira biraz muz yemek rahatlatabilir mideni
Soran1 yılDahiliyeye gittim 2 kere:( bana sorduğun sorular varya onlar sormadan taramalı tüfek gibi ben anlattım ama beni bi ilaç yazıp gönderiyolar sadece
Soran1 yılBu dediğin şey endoskopi olsam gözükür mü
Soran1 yılBide ilaçla tedavi olunur dimi geçer yani geçsin yani lütfen geçsin artık ya sessiz ortamlara girmekten çekiniyorum artık
Cevap sahibi1 yılMuz ye kanka cok seviyom ben bence her seye iyi geliyor
Dahiliye işine yaramaz zaten muayene edip gönderiyorlar
Özele git gidebiliyorsan ya da varsa bir üniversite hastanesine git dahiliyeye yine girişini al ilaç tedavisinin kendi başina işe yaramadiğini anlat gastroenterolojiye yönlendirsinler
Soran1 yılÖzele gittim gastroenteroloji bölümüne. Endoskopi de oldum ama yok her şey temizmiş psikolojik yapıyomuşum dendi ortalama 5 ay önce öyle dendii
Cevap sahibi1 yılNormal endoskopide gözükmez üst sistem özofagogastroduodenoskopisinde gözükür
Cevap sahibi1 yılBurdan bile teşhisini koydum bu doktorlar esek mi aqm
Soran1 yılOha türkçesi ne bunun
Soran1 yılSen doktor değilsen ya da bunu okuyo olabilirsin kesin tıp yani ben başka bişey demiyorum
Cevap sahibi1 yılTürkçesi sey kardeşim کیرنکی یمیحی
Soran1 yılAllah razı olsunn derlerime şifa olduğun için valla billaa
Soran1 yılşu an çok iyi anladım tükçesinii 😅
Cevap sahibi1 yılÜst gis endoskopisi deniyor kanka buna normal endoskopi midenle anüsünenkadar bakiyor buda mideyle boğazina kadar
Cevap sahibi1 yılKesin Doktorumdur ben
Cevap sahibi1 yılEcmain bi dua etsen yeter bana biraz özel istek olacak ama sevgilimle evlenmem ve hiç aldatilmamam için dua etsen mutlu olurum Allah senden de razi olsun inşallah
Soran1 yılDalga geçmesene benleee ösöwşwğwğwğ
Soran1 yılOff çok zor okuması bile nası yazıyosun adlarını ya
Cevap sahibi1 yılMerak ediyorsan doktor değilim Kimya Teknolojisi okuyorum ancak tıp fakültesi istiyorum daha sonra da inşallah gelirse fizik bölümünde akademik kariyer yapmayı planlıyorum ve hayır böyle bir rahatsızlık geçirmedim :)
Azcik anatomi hastalik bilgim ve kimya bilgimle birlikte seni yönlendirip muhtemel hastaliğini tahmin edip tedavin için nasil bir yol izlemen gerektiğini sana öneriyorum
Gercek bir tıpçıyla konuşman daha iyi olacaktır
Cevap sahibi1 yılAlfbakdhskhfkshf
Soran1 yılALLAHIM LÜTFEN ADINI BİLMİYORUM AMA BANA ÇOK YARDIMCI OLAN ŞAHIS SEVGİLİSİYLE HİÇ AYRILMASIN SEVGİLİSİ ONU ALDATMASIN VE GÜZEL Bİ YUVA KURSUNLAR. BİR ÖMÜR BİRLİKTE OLSUN SEVGİLİSİYLE AMİİİİİNNNN
Soran1 yılOhaaa başarıların devamını dilemekteyimm🙏🏼🙏🏼
Cevap sahibi1 yılTıp mezunu olmayınca böyle kolonoskopi ve endoskopi türlerini karistiriyorsun iste
normal endoskopi Özofagogastroduodenoskopi benim senin incelenmen gereken yer gastrokopi o yüzden gastroenteroloji gitmen gerek
Varsa üniversite hastanesine git
Soran1 yılBu arada bende ameliyathane 1. Sınıfım senin gibi mühendislik ya da tıplık bi durumum yok ama olsun azcık sağlık sektöründeyim hi hiiii
Cevap sahibi1 yılBasit tanimla spazm geçiriyorsun kanka iste
Benim gibi adamlar terimleri karistiriyor sana gastrokopik uzman lazım
Cevap sahibi1 yılDua için teşekkür ederim
Soran1 yılAnlaşıldı hocam🫡
Cevap sahibi1 yılAmeliyathane asistanliği okuyorsan sağlikçisindir memnun değilsen çalış hemşire ya da tıpa geç
Soran1 yılGerçekten bende teşekkür ederim zaman ayırıp sorularımı cevaplapladığın için
Soran1 yılDaha 3. Haftadır gidiyorum okula yeni başladım ama memnunum ama ama ama hemşirelik istemiyor değilim tıp yapamamda o ayrı
Cevap sahibi1 yılİyi geceler kanka miden uzandığında geçiyorsa çok germeyerek uzan çok rahatsiz ederse küçük parca ekmek ye
Cevap sahibi1 yılTıp niye yapamayasin
Soran1 yılTamamdırr iyi geceler
Soran1 yılBende o zeka yok
Cevap sahibi1 yılGece uyumuyorum kurdum ben auuuu🇹🇷🇹🇷🐺🐺🐺
Soran1 yılSenden pek farkım yok
Soran1 yıl6 da kalkmam lazım bide
Cevap sahibi1 yılNe demek o zeka yok lan 1 sene maksimum 2 sene düzenli calis girersin gencsin daha bir sene tyt bitirsen aytnin %20-30u bitiyor bir 9-10 ayda ayt sayisal bitir son aylarda da çak kendine bi 15-20 deneme hic degilse kafkasta tıp gelir
Soran1 yıl2 sene yks çalıştım gına geldi valla o süre zarfında 2 sene dershaneyede gittim kusmak brn yks yok yani
Soran1 yılBen salağım galiba özel okuldayım %50 yani parayla okuyorum ayy ben galiba gerçekten salağım
Cevap sahibi1 yılBende sevmiyorum ama yapacak bisey yok sistem sistemdir
Olmadi MHP Kadin kollarina gir
Auuu🇹🇷🐺🇹🇷🐺🇹🇷🐺🐺
Soran1 yılBu bölüm ilgimi çekiyo ama hayattan birşeyler hastalık cart curt zor ama iyi gibi ya da ilk haftalar düşüncem bu
Soran1 yılYaa çaçwçwşwşwşwğğwğeğeğeğe
Cevap sahibi1 yılKanka %50 ücretli ameliyathane hizmetlerini pkk kamplarinda mi buldun nerde buldun öyle bisey zaten 2 yillik bölüm degil mi
Soran1 yılYa güldürme gece gece
Soran1 yılHer okulda var hemen hemen yüzde 50 ile sağlık bölümşerii 2 senelik
Soran1 yılBu sene öyleydi yani
Cevap sahibi1 yılyok doktor olacam ben kizlar soruyordaki kizlari tedavi edecem
Soran1 yılOf ya kırıcısın niye öyle dedin kiii
Cevap sahibi1 yılNe dedim ki🥺
Soran1 yılAynen sen doktor ol valla
Soran1 yıl%50 ameliyathane okunmazmı yani şimdi
Cevap sahibi1 yıl%50ye verecegin ucretle bi tane özel hoca tutsan tyt ayt matematigi halletmistin
Soran1 yılDeme öyle şeyler hayır hayır birşeyyokbirşeyyokbirşeyyok
Cevap sahibi1 yılAma okunur ya ilerde ise baslayinca denk geliriz her bölüm kutsaldir sonucta araba carpsa elli parca olsam yine beni toparlayana sen yardim edeceksin
Cevap sahibi1 yılbiseyokbiseyokbiseyok olmadiolmadiolmadi susyoksusususus
Soran1 yılTövbe estağfurullah abi o nası örnek
Cevap sahibi1 yılHayatin icinden örnek veriyorum yoksa niye öyle bir örnek vereyimki onun disinda insallah üstüme helikopter düser
Soran1 yılAaaa felaket üstüne felaket ya bunlar nasıl hayattan örnek kendi adına konuşma bari
Cevap sahibi1 yılYapacak bisey yok hayat boyle
Saygisizlik olmazsa... Saygisizlik olmazsa HULKA DÖNÜSEBİLİR MİYİM ya
Soran1 yılYok allah böyle hayatını planlamış öğrenmeye açık ve bilgili insanlara çok uzun ömür versin. Böyle insanlar lazım ya ülkeye ama nerde. Onun yerine kadınları öldüren pislikler gebersin!
Soran1 yılHayat çok üzücü beni çok üzüyo
Cevap sahibi1 yılBenim içim ölmüs zaten
Cevap sahibi1 yılNeye üzülüyorsun ki
Soran1 yılHulka yaşım yetmiyo abi
Soran1 yılÇok dertlisin sanki sen
Cevap sahibi1 yılNiye kacsin ki sen
Soran1 yıl2005
Cevap sahibi1 yılBen direkt derdin kendisiyim qeqe
Soran1 yılÇok küçüğüm ben daha 19 yaşındayım
Cevap sahibi1 yıl18im bende abla
Soran1 yılSen kaç yaşındasın saygı değer dertli abim
Soran1 yılOff gerçeği söylesen nolcak
Cevap sahibi1 yıl18🥺
Soran1 yılYarabbiii
Soran1 yılYalan söylemek çok günah bak
Soran1 yılLsşsşwlwiwçwiwi
Cevap sahibi1 yılSen suriye kürdü müsün olm niye yalan söyleyim
Cevap sahibi1 yılAkgfakvfksb
Soran1 yılHasbinallaaahhhhh
Soran1 yılÜni 2. Sınıfsın ozaman
Cevap sahibi1 yılYoo degilim
Soran1 yılErken yazıldın okula erken bitti erken girdin yks ye erken evet evet ondan 18 evet bence aynen
Soran1 yılLan nası
Cevap sahibi1 yıl118. cevap olarak 18e yeni girdim meslek lisesi son sinifim (cok garip ilerliyor)
Soran1 yıl🫨🫨🫨🫨🫨
Soran1 yılBen iptal hocam ben yoğum
Cevap sahibi1 yılKshdkdhfkakfh
Soran1 yılİçimden çok dua ettim sana öyle içinden çok dua edesim geldi ondam
Soran1 yılİyi geceler gerçekten iyi geceler 2 saat sonra kalkmam lazım ben ablasının gülü hajahahah
Cevap sahibi1 yılÇok tesekkür ederim
Cevap sahibi1 yılİyi geceler ablam allah sifa versin
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem