Güncellemeler
1 yıl
birileri bir şeyler söylesinn 😅
Sagital planda SE T1, aksiyal planda SE T1, FSE T2, FLAIR, koronal planda T2, IV. Gd-DTPA sonrasi aksiyal ve koronal planda SE T1 agirlikli kesitler degerlendirilmistir. ölecek miyim hcoaxlj işin şakası unutka lık ve baş dönmesi ile gittim ama psikolojik sorunlarım da var depresyon gibi bir şeyler bulma umuduyla. böyle hayat çekilmiyor 🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba! Geçmiş olsun öncelikle. Rapor da yazanları paylaşırsan yardımcı olurum, dilim döndükçe
yazmıştım aslında alt kısma. bazı şeyleri yazmadım ama şu an raporu açamıyorum oradan bakar mısınız
açtım şu an. Solda serebellopontin aci sisterna lokalizasyonunda yaklasik 5 mm capinda T2 ve FLAIR-A sekanslarda hiperintens karakterde lezyon izlenmekte olup klinik gereklilik halinde kontrastli inceleme uygun olacaktir. daha açıklayıcı yazmış burada da
Serebellopontin açı (CPA) beyin sapı ile beyinciğin kesişim yerinde bulunan bir bölgedir ve bu bölgede sık görülen lezyonlar genellikle tümörler, kistler veya damar anomalileri olabilir. Hiperintens karakterde olması, bu lezyonun içerdiği sıvı, iltihap, demiyelinizasyon (miyelin kaybı) gibi bir durumu gösterebilir. Ancak, kesin bir teşhis koymak için kontrastlı inceleme önerilmektedir, bu da damarların ve lezyonun özelliklerinin daha iyi incelenmesine olanak tanır.
Unutkanlık ve baş dönmesi şikayetleri ile başvurmuş olmanız, beyinle ilgili bir sorunun işareti olabilir. Serebellopontin açı bölgesinde tespit edilen lezyon, bu belirtilerle ilişkili olabilir. Bu bölge, denge, koordinasyon ve bazı sinir fonksiyonlarıyla ilişkilidir. Lezyonun boyutu küçük (5 mm) olsa da, bu bölgedeki yapıların hassasiyeti nedeniyle baş dönmesi gibi belirtilere neden olabilir.
Unutkanlık ise genellikle beynin hafızayla ilgili alanlarıyla ilişkilidir. Eğer bu lezyon doğrudan bu bölgeleri etkilemiyorsa, unutkanlık şikayeti başka nedenlerle de ortaya çıkmış olabilir. Yine de, lezyonun tam olarak ne olduğunun anlaşılması ve şikayetlerinizin kaynağının belirlenmesi için kontrastlı MR ve nörolojik muayene önerilebilir.
tedavi edilmezse büyüme olup kötüye gitme ihtimali var mı, normal bir şey değil lezyon olması değil mi
Serebellopontin açı bölgesinde bir lezyonun varlığı genellikle "normal" olarak değerlendirilmez; bu tür lezyonlar çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve tedavi edilmezse bazı durumlarda büyüme veya kötüye gitme ihtimali olabilir. Ancak, her lezyonun kötü huylu (malign) ya da tehlikeli olduğu anlamına gelmez.
belirtilerin ciddiyetinden yola çıkarak:
Baş dönmesi, unutkanlık gibi belirtiler lezyonun beyin sapı veya sinirler üzerinde baskı oluşturmasından kaynaklanabilir. Eğer tedavi edilmezse bu belirtiler ilerleyebilir ve denge, işitme, görme veya yutma güçlüğü gibi daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.
Lezyonların çoğu küçük ve iyi huylu olsa bile, ne tür bir lezyon olduğunun belirlenmesi önemlidir. Tedavi edilmezse bazı lezyonlar büyüyebilir ve daha ciddi nörolojik sorunlara yol açabilir. Sizin için en uygun tedavi ve takip planı, kontrastlı MR sonuçlarına ve doktorunuzun yapacağı detaylı incelemelere bağlı olacaktır. Lezyonun durumu ve büyüme potansiyeli hakkında kesin bir bilgi için bir nörolog veya beyin cerrahına başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır.
teşekkür ederim biraz yerine oturdu
Beyin bulunamamis haci
pğsvşzi
Yas kaç daha be ne ölcsn
yorum yapan yok randevu alıp ölecek miyim doktor bey diyesim var