Güncellemeler
1 yıl
Sadece kendi çocuğumuza söylediğimiz şeyler değil, başkalarının çocuklara söylediği şeyler de etkili bence. Hastane ortamında ciss diye korkutulan bir çocuğu kendi çocuğumuz görünce a demek ki can yakiyormus diye o da korkmaya başlıyor. Yani genel olarak korku kültürünün toplumda yeri olmaması lazım. Bebekken iğneden korkup 15 yaşına gelince artık o kadar da korkulacak bir şey değilmiş deyip, kendi çocuğumuzu korkutmak bana hiç mantıklı gelmiyor 🤣
Güncellemeler
1 yıl
Bu Zinciri bu yazıyı okuyanlar olarak bizler kıralım. Sadece iğneyle de alakası yok. Genel olarak toplumda korkutma kültürü olmamalı. Mesela otobüste gürültü yapan çocuğa sessiz ol abla/abi kızıyor denilmemeli. Evet kızıyorum, kızmadığımdan değil. 😅 Sessiz ol çünkü insanları rahatsız etmemeliyiz ki onlar da bizi rahatsız etmemeliler şeklinde öğretici olmak çok da zor olmamalı diye düşünüyorum. Abla kızar lafını anlbunu da anlar. En önemlisi de bu empati kültürü evde de devam etmeli.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Yok şimdi uçları o kadar inceyi farkına bile varamazsın kasları kasmadan farkına bile varmazsin
kendini sıknazsan iğnenin battığını bile hissetmezsin. bazıl ilaçlar 2-2 saniy. yakar ama dağılınca geçer.
kendini sıkmassan.
iğnenin adına türüne göre az ya da çok yakması değişir.
sen hangi iğne için sormuştun?
Genel
penicilin çok yakar.
anbiyotik daha az.
vitamin ler ve ağrı kesiciler az yakar.
Artık penisilin vuruyorlar mı ya 😄
neden vurmasınlar.
hap olanlarla iğne olanlar aynı etkide değil.
Hala penisilin kullanıldığını bilmiyordum. soruda bahsettiğim ne iğneler ne aşılar ne de ilaçlar. Eğer bir bebeğe korkutmak için sana iğne yapicam cis olur vb canım saçma şeyler söylersen o da korkar. Bu başka şeyler için de geçerlidir.
Bence aciyacagini söylediğin için acıyor. Yani beyin o beklentini gerçeğe dönüştürüyor.
kesinlikle.
koca koca kadınların , adamların korkusunun temelinde bu ve buna benzer travmalar var.
sende böyle bir korku var mı?
Bir de bu aileler çocuklarını sen yapamazsın basaramazsin vb diye yetiştiriyor. Hayır esas kendileri yapamamış ve başaramamış. Çocuklarını da kendi uzantıları olarak gördükleri için yapmayı ve başarmayı onlara yakistirmiyorlar. Annenin babanın karşısına geçip hayır sen yapamazsın ben değil diyebilmek lazımdı ama o zamanlar düşünmüyorsun işte bunları. Çünkü aileyle kurulan iletişim hayatındaki en önemli ilişki ve onların her söylediğini sorgulamadan kabul ediyorsun.
Bende öyle bir korku yok.
korkunu yendin mi? yoksa iğne olmadım ama korkmazdım mı diyorsun?
Korkmadım
uyuşturucu madde ile vuruluanişirsin hiç hissetmiyosun
İgne değil içindeki sıvı can yakar
En acısız olay aslinda
Az da olsa acıtıyor
Yakmaz ya ön yargı
Tombul kuş arabaya koş
Ay korkunç bir his
Acıtıyor biraz
Çok acıtmaz
İlaç yakıyor iğne acıtmıyor
İnsanlar kendini lastiği için canı yanıyor