İğne gerçekten de can acıtır mı?

Gerçekten can yakar mı yoksa can yakacağı söylendiği için mi beynimiz bu acıyı gerçekleştirir?

Güncellemeler
1 yıl
Sadece kendi çocuğumuza söylediğimiz şeyler değil, başkalarının çocuklara söylediği şeyler de etkili bence. Hastane ortamında ciss diye korkutulan bir çocuğu kendi çocuğumuz görünce a demek ki can yakiyormus diye o da korkmaya başlıyor. Yani genel olarak korku kültürünün toplumda yeri olmaması lazım. Bebekken iğneden korkup 15 yaşına gelince artık o kadar da korkulacak bir şey değilmiş deyip, kendi çocuğumuzu korkutmak bana hiç mantıklı gelmiyor 🤣
Güncellemeler
1 yıl
Bu Zinciri bu yazıyı okuyanlar olarak bizler kıralım. Sadece iğneyle de alakası yok. Genel olarak toplumda korkutma kültürü olmamalı. Mesela otobüste gürültü yapan çocuğa sessiz ol abla/abi kızıyor denilmemeli. Evet kızıyorum, kızmadığımdan değil. 😅 Sessiz ol çünkü insanları rahatsız etmemeliyiz ki onlar da bizi rahatsız etmemeliler şeklinde öğretici olmak çok da zor olmamalı diye düşünüyorum. Abla kızar lafını anlbunu da anlar. En önemlisi de bu empati kültürü evde de devam etmeli.
İğne gerçekten de can acıtır mı?