Ellerim sürekli buz gibi neredeyse sebebi ne olabilir? Böyle bir rahatsızlığı olup bir şekilde düzelen birileri varmıdır?
Cevabın nedir?
İlk akla gelen kansızlık tabi.
Eğer kansızlık problemin yoksa küçük damarlarında daralma olabilir. Ellerin üşüdüğünde kontrol et, el üstünde benekleşme, tırnak diplerinde morarma vs. varsa büyük ihtimal damar darlığıdır. Yağ tüketimini dengeye sokman, spor yapman ve kan sulandırıcı şeyler yemen yapacağın başlıca şeylerdir. Yine de doktora gitmeni öneririm.514 Yorumla
Soran+1 yılAradığım detaydı cevap teşekkür ederim :))
Soran+1 yılTeşekkür ederim tekrar :))
- +1 yıl
Ben doktora gittim, adını bilmediğim ama doktor steteskopunun mini haline benzer bir aletle parmak aralarım dahil elimin üstünde gezdirdi. Yanında da bir cihaz vardı, üstüne geldiği damara göre cihazdaki atışlar artıp hızlanıyor ya da azalıp yavaşlıyordu. Atışın hızlandığı yerler özellikle parmak aralarımdı ve damar darlığı olduğunu söyledi. (damar tıkanıklığı değil) Damar küçük ve dar olduğu için kan akışı zor oluyormuş. Bu yüzden cevapta yazdığım şeyleri yapmamı önerdi. Ama hala geçmiyor kesin bir tedavisi var mı bilmiyorum. Bir de benim PLT değerim düşük, o yüzden de geçmiyor olabilir.
- +1 yıl
Veteriner misiniz? :D
- +1 yıl
@pınar8906 ...
- +1 yıl
Ben bana söyleneni yazdım sadece. Siz yine de gidin muhakkak, yanlış yönlendirmek istemem. Geçmiş olsun @pınar8906
- +1 yıl
@-mia- tamam alaka yok)) bu arada benim kasiklarim agriyo doktor hanim?(((
- +1 yıl
@-mia- gül o zaman)
En İyi Cevaplar
sadece eller öyle olsa iyi benim ellerimle birlikte ayaklarımda buz gibi -99 derece ya bunun nedeni kansızlık çoğu zaman ve bunu önlemek içinde pekmez yemelisin ben sevmiyorum yiyemiyorum ama tavsiye ederim bunun yanında kabuklu yemişlerde yemelisin (ceviz, badem, fıstık, fındık)
01 Yorumla
Soran+1 yılAyaklarımda aynı şekilde ısınınmıyor. Yazmadım sadece :) Peki teşekkür ederim dediklerinizi uyguyacam.
+1 yılKardeş sende bizdensiz buz gibi suda yıkanıyorsundur afffedersin soğuk işlemiyordur hasta olmuyorsundur. dd Sıcağa alışırsan eline eldiven falan takarsan olurda :D dengen bozulur söyliyim dedim bende sıcağa alışmaya çalıştım :D keşke denemez olaydım alışamadım. dd başım haylen ağrıyor denemicem bida öyle şeyler. d
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende de bu hastalığın tam tersi var. Millet soğuktan donuyo benim elim sıcak. Herkese kalorifer vazifesi görmeye başladım :) Ama yazında bu avantaj dezavantaja dönüyo ve sıcakta ençok ben terliyorum. Ama bence bendeki bu şeyde normal değil. Umarım ilerki yaşlarda aniden bir hastalık olarak geri dönmez bana.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
103
Cevap
41Cevap
Ellerdeki soğukluk genellikle vücudun ısısını düzenlemek için verdiği doğal tepkinin bir parçasıdır. Fakat ellerde sueekli devam eden soguklukla birlikte renk degisimide varsa bazi hastaliklarin haberciside olabilir. Soğuk eller kan dolasimindaki bozuklugun düzensizliğin ya da ellerde olusan doku hasarinida belli edebilir bunun disinda anemi, buerger, diyabet, donma deri veremi, dolaşim bozukluğu, romatizma gibi hastalıklara da yol acabilir
20 Yorumlasu içmemekte kaynaklı olabilir belki yazan olmuştur okumadım ama,
kanın koyulaşmasını yani yavaş akmasına sebep olur bu da dolaşım sisteminin yavaşlaması ve el ayaklarda soğuklukla sonuçlanır.. aynısı bende de var hiç ısınanam..11 Yorumla
Soran+1 yılÇok az su tüketiyorum etkileyen sebeplerden biride bu olabilir. Bu aklıma gelmemişti çok teşekkür ederim :)
+1 yılBenimki demir eksikliği çıkmıştı. Demir depolarını sayıyorlar eksik varsa destek olarak demir hapları veriyorlar. Düzeliyor.
Tabii seninki başka bir şey de olabilir. Doktora gidip genel bir tahlil yaptırmakta fayda var.10 Yorumla
+1 yılKansizlik, uyusturucu, esrar (kullanmiyor olabilirsin ama seni tanimiyorum) gibi seyler de yapiyor diye biliyorum. ama sasirdigim konu bunu cok az erkekte duydum genelde ben ailenij erkeklerine ellerimi isitin diye yapisirim...
10 YorumlaBende ayni durumdayim :/ ellerim ölü gibi soguk napcaz bir hal caresi yok mudur doktor bey :DD
113 Yorumla
Soran+1 yılDaktır daktır :D Valla pekmez yiyecekmişiz yapacak bişey yok :))
Soran+1 yılValla kaçacak yer arıyorum ben de fişne suyu mu içsek :D :D
Soran+1 yılhahaha:D Bayılırım kız ben :D İçelim karşılıklı ya da :D
Soran+1 yıloha:DD Valla bana da uyar senin bilirsin :D Kadeh tokuştururuz :D
Soran+1 yılhahahah :D valla bende anlamadım :DD
Soran+1 yılAklıma gelmedi değil aslında :DD Güldürdün beni sağolasın :))
Soran+1 yılBeğenmemişler bizi eksilemişler :) Teşekkürler sipirwimin :DD
Kansızlık , ama benımde ellerım soğuktur.
Ve kansızlığım yok , fakat ellerım terlıyr sadece bununda bı etkısı10 YorumlaBenımkıde oleymıs tokalastıgım ınsnalar ole dıo kanks
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım kardeşim sağol :)
reyno sendromu olabılır soguk havalarda daha fazla etkıler bndede war tek cozumu kan sulandıurıcı hap lakın sen bı kalp doktoruna gozuk ;)
10 Yorumla
+1 yılDolasim bozuklugu bendede var. Tirnaklarim mosmor oluyo bazen. Ellerim hissizlesiyo. vitamin falan verdi su tuketimini artir bide stres topu al kan dolasimini hizlandirir. sinirleein uyusmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki bu dediklerinizi yapacağım :) Geçmiş olsun size de
benimde surekli soguk, kan degerlerim normal cikti sebebini bende hebuz bulamadim
10 Yorumla
+1 yılsürekli üşümek ellerinin soğuk olması kansızlığa işaret olabilir.
10 Yorumlahep kansızlıktan diyolar da bu aralar havalar soğuk ondandır.
10 Yorumla
+1 yılBenimde oyle sadece el olsa iyi ayaklarimda buzz.. kan degerlerim iyi , dolaşim bozuklugundan olabildigini duymustum bende bir hekime gidicim bu sebepten
04 Yorumla
Soran+1 yılBöyle giderse ben de gidecem. Üşümek gibi değil ki rahatsız edici tamamen :)
- +1 yıl
Yazın bile ben cekiyorum bu mereti. Can sıkar. anlayabiliyorum
Soran+1 yılBen de aynı sizin gibi. Doktora gitmeyide sevmiyorum ama mecburum artık :)
- +1 yıl
Kesinlikle. cozum onlarda cunku
+1 yılAynen benimde yaaa artık sıcakken başkasının eliymiş gibi geliyo sürekli buz gibi.
10 Yorumla
+1 yılAynen benimde oyle ellerim ayaklarim isinmiyo hic. Demir eksikligindenmis
10 Yorumlakansızlık görülüyor , öncelikle dopler çekimi yaptır kalbine sonra böbreklerine baktır nefrolojide bunlar en temel sebepleri olabiliyor.
10 Yorumla
+1 yılBenimde öyle. Kansızlık dedi dr. bide önceki hafta trafik kazası geçirdim cok kan kaybettim. Ellerim sürekli Buzun içinde gbi isinmiyo
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun daha büyük dert vermesin yaradan cümlemize :)
- +1 yıl
Sağol. Amin inşallah
+1 yılBenimde öyle düzelmiyor boşver böylesi daha iyi. Vücut sıcaklığım 34 ellerimin sıcak olmasını beklemiyorum (:
01 Yorumla
Soran+1 yılMemnunsan sıkıntı yok :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılacun abi meraba ben almanyadan geliyom biraz romantik yapçam => bir kız eline degp ısıtmamıştır belki o elini.😄
10 YorumlaBenimde öyle büyük ihtimal kansızlık ya da düzgün beslenmiyosun
10 YorumlaKansızlık vardır bende de var sadece eller değil ayaklarda buz gibi olur bazen de vücudun
10 YorumlaYıllardır başımda olup anlayamadığım tek şey yaz kış farketmeden ellerim usuyo kansizlikta yok anlamadım ben bu işi :-(
10 YorumlaKan falan demicem ben bile üşüyorum.
Kan değerim 17 ciddi bir rakam cidden. Önemli olan git KOMBİYİ kısmışlardır :))))10 Yorumla
+1 yılKansızlıktir bugunde bir arkadaşım eldivenlerimi taktı yinede isinmadi hafif tombis git doktora ama fayda etmez verdiği ilaçlar kilo yapıyormuş :D
10 YorumlaKis ayindayiz butun ulkede kar yagiyo hava buz gibi buyuk ihtimal o yuzden ama kansiz falan da olabilirsin demir eksikligi de olabilir tehlikeli bir sey olsa belli ederdi kendini merak etme
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki sağoln :)
Bende de var da düzelmedi ne zamandır. Eller ve ayaklar ama. Kansızlık var ondan herhalde
10 Yorumla
+1 yılBenimkiler de hep buz gibi şu an bile buz gibi soğuk 😔😔 çok üşüyorum bide 😔😔
10 Yorumla
+1 yılBu konuda hic kuskusuz en fenasini yasayan benimdir. :) hic isindiklarini hatirlamiyorum zaten :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de olabilirim en fenasını yaşayan :))
+1 yılAni sinir var mı? Ondan oluyomuş morarma soğuma falan
01 Yorumla
Soran+1 yılO da yok aslına. Ani değildir yani sinirim.
+1 yılKansizlik. Kan degerlerim düşük ve ellerim asla isinmaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gittiniz mi acaba ne önerdi eğer gittiyseniz?
- +1 yıl
Kan hapı iciyorum ferro sanol'du sanırım adı. bir ara şurup da icmistim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ilginize. Geçmişolsun size de :)
- +1 yıl
Sagol sana da geçmiş olsun :)
+1 yılkansızlık diyolar bende de var donuyo ellerim ayaklarım
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun :)
- +1 yıl
sizede :))
Anemi (kansızlık) kardesım , demir ve b12 lazım , Ispanak , kuzu ciğeri veya eti falan filan..
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılZayıf ve muhtemel kan değerleri düşük birisin. Hematolojiye randevu alıp çözümü arayabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılKansızlık diye düşünüyorum. Aynı durum bende de var.
10 Yorumla
+1 yılBenim de ellerim hep buz gibi hatta öğretmenimle tokalaşırken bana dediki ellerin buz gibi.
10 Yorumla
+1 yılKansızlıktır muhtemelen kan yapıcı yiyecekler tuketmelisin pekmez şarap domates ilaç takviyeside kullanabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılDomateside çok tüketirim aslında. Pekmezi deniyecem artık son çare :) sağolasın
+1 yılMorarma da oluyor mu sürekli? Muhtemelen kansızlık ama reynaud fenomeni dedigimiz belirti de olabilir damarsal hastaliklarda ortaya cikar.
08 Yorumla
Soran+1 yılMorarma yok :)
Soran+1 yılötede oyna froze
- +1 yıl
Ne alaka :P
@FROZE_
Soran+1 yılUlan yaşından utan 25 yaşının üstüne gelmişsin ettiğin lafa bak. Direkt bana gelip yazsan güler geçerdim. Ki altta var örneği. İnsanlarının üzerinden prim yapmak seninki. Şimdi kaybol. @FROZE_
- +1 yıl
Soran senle ilgili bir mevzu degil prim olayi da degil. P bana takiliyo sadece. Sen ustune alinma:)
Soran+1 yılPeki öyleyse. Güzelce anlatsaydı kusura bakma derdim zaten.
Benimde ayaklar buz gibi yaramadığımı bilirim sanki buza basmisim gibi bişey kansizlik diyorlar anemi hastalığı. Öyle vitamin haplari cart curt yani netice itibariyle gecmiyor iki tane corap ust uste giy kurtardigi kadar
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi geçmiş olsun size de :)
Bendede öyle. Kan ölçümü yaptır. Ya kansızlıktan olur ya da hormoneldir.
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki kardeşim çok sağol :)
Soran+1 yılVay vay güzelmiş bu söz :) Peki kardeş
Bence % 90 oranla kansızlık bol bol dut pekmezi tuket
10 YorumlaKansızsın ha kan değerlerin normalse damarlarında sorun var 😪 geçmiş olsun 😞
10 Yorumla
+1 yılCok basit kansizlik olabilir benim de ellerim buz gibi oluyor. Hic isimaz. Biri isinsa digerinin cani kalir, isinamaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılHer mevsimde oluyomu seninde? Geçmiş olsun bu arada
- +1 yıl
Genelde sol elim daha soguk oluyor. Ozellile kisin va baharda soguk. Tesekkur ederim sana da gecmis olsun.
Soran+1 yılHmm anlıyorum. Teşekkür ederim :)
Aynı durumdayız arkadaş cebim elimde durmadn zayıf insanlarda görükür genellik le çaresi yok elimizi cebimize koyup gezecez :)
04 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun kardeşim beni sen anlarsın :) Umarım atlatırız bu derdi :)
Soran+1 yılGüldürdün beni valla :) iyi senin isteğin gibi olsun öyleyse :)
Kendimi bildiğim bileli benimde öyle fakat sebebini hiç araştırmadm
03 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun sanada :) Alışıyoruz sanırım aşırı soğuklarda iyice dayanılmaz olunca aklımıza geliyor olabilir.
Soran+1 yıl:))
Kansızlık olabilir bol bol siyah üzüm ye pekmez iç :))
08 Yorumla
Soran+1 yılŞu pekmezi sevemedim gitti daha kolayı yok mu :))
Soran+1 yılOff çok zor çok :)) Zorlayacam artık kendimi :)
Soran+1 yılİşin kötü tarafı hiçbirini tüketmiyorum :) Şöyle bir baktım da pekmez en iyisi gibi :D
Soran+1 yılKafayı üşütmemek lazım doğru :))
+1 yıl%90 kansızlık ama başka bir promleminde olabilir bir doktora git bence
05 Yorumla
Soran+1 yıl%10 ne olabilir :)
- +1 yıl
kalp promlemin olabilir
Soran+1 yılPeki teşekkürler :9
- +1 yıl
dikkat et kendine sana bişey olmasın kıyamamm
Soran+1 yılCümlemize bişey olmasın sende dikkat kendine :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKansızlık sorunun var muhtemelen, aynı dertten muzdaribim 😕
02 Yorumla
Soran+1 yılGeeçmiş olsun sizede :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler, size de geçmiş olsun :))
+1 yılAllah rızası için! burası doktorların oluşturduğu ve üyelerin doktor olduğu bir site değil! doktora git mk ya. sırf xper kazanmak için sormayın
00 Yorumla
+1 yılKansızlıkdan dolayı soğuktur benim de ellerim soğuk olur
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim :)
Benim de öyle surekli buz gibi. Hele hava soguksa uyusuyor ve hissetmiyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılKötüymüş geçmiş olsun size :)
Soran+1 yılSAğolun :)
Kansızlık Bende de Var
Ancak Arada Elektrikli Isıtıcıyla Isıtabiliyorum01 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun kardeşim :) Bende zar zor öyle :
+1 yılKansızlıktan :D Aynısı bendede var :D Düzelmiyor yani :D
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun sizede umarım düzelir sizinde :)
Yalnızlık.. :D kansızlık veya kalple ilgisi olabilir veya solunum sıkıntısı bir doktora görün
10 Yorumla
+1 yılKansizlik olabilir. Gerci bnde kansizim terler bilemedim valla. ss
10 Yorumlaayni dert bendede var napicami bilmiorum cok moralimi bozuyor
10 Yorumlakansızlık kardesim spor yap bol bol ye damarlarını genişletmen lazım
10 YorumlaBenimkide aynı her zaman soguk ve ustu kipkirkimizi mor gibi degisik :D
05 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun:) mor gibi olması sıkıntıymış bir arkadaş yazmıştı bak istersen :)
Soran+1 yılAman dikkat öcüdötü :)) İhmal etme sağlığını :)
Soran+1 yılEdiciğim :D
Herkes kansızlık demiş, ben yalnızlık diyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyor olabilirim :) Manzara çok güzelmiş :)
Soran+1 yılHayırlısı :)) Kendi kendine de ısınabilse :)
Soran+1 yılBende inanıyorum aynı şekilde size :)
+1 yılElini tutacak bir sevgilin yok belki , sebep odur :)
11 Yorumla- +1 yıl
Bir eliyle digerini tutsun sirayla degistirsin elleri :)
Kansızlıktan oluyor. demir alımın eksiktir.
10 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem