Hayat üzerime çok ağır geliyor. Ailem, etrafımdaki insanlar hepsi üzerime baskı yapıyor ve çok yoruldum. 19 yaşındayım ama sanki 60 yıl yaşamışım gibi hissediyorum. Her şeyi yaşadım, hatta tecavüze bile uğradım. Çok yoruldum. İntihar bir çözüm değil, yoksa çoktan yapardım. Ama dünyada acı çektim, en azından ahirette kazanmam lazım. Ama çok yoruldum.
Güncellemeler
1 yıl
Hiç bir şey gitmiyo ne okulum ne iş. Hiç bir şey
Bir süredir ne yapsam içim rahatlamıyor ve psikoloğa gitmek için param yok. Ne yapmalıyım?
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim istersen dertleşebiliriz onun dışında uzman görüşü istiyorsan devlet hastanesinin psikiyatri kliniğine git duruma göre terapi yazıyor ve devlet hastanesinin ücretsiz psikologları ile düzenli olarak görüşüyorsun yani uzman psikolog ile görüşmek istiyorsan dediğim ikinci şeyi yapman lazım
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Bilmiyorum psikiyatri yanında gitmek düşündüm ama hiç ilgilenimyorlar hemen ilaç veriyor gönderiyor diye duydum. bende ilaçlardan korkuyorum bağmlık falan yapıyor
Her ilaç bağımlılık yapmaz reçete türüne göre değişir her gelene lyrica yazmıyorlar ve antidepresanlar da istesende bağımlı olamazsın
Ayrıca ilgilenmedikleri kısmı da doğru değil bu şehir efsanesi kardeşim kimlerle ilgilenmezler onu söyleyeyim doktora gidip çok borcum var bunalıma girdim dersen sana buspon verip yollar uğraşmaz
Psikiyatri doktoru dert dinlemez hastalık acısından değerlendirir hal ve hareketlerine bakar birkaç soru sorar ilk değerlendirme ile ön tanı koyar daha sonra ne gerekiyorsa işte psikoterapi gerekiyorsa psikoloğa sevk verir
Eğer gerekmiyor ilaç tedavisi gerekiyorsa ona göre en düşük doz ilacı verir bir ay sonra yine gel der gözlemler ve gidişata göre ilaç tedavisi uygular.
Yani psikiyatri doktorlarını biraz yalnış tanıtıyorlar doktor gelip orada kimsenin aşk acısını da borç batağını da dinlemez
Özetlersin uyku düzenin bozuksa çok uyuyor veya hiç uyumuyorsan söylersin sürekli anı değişen ruh halini melankoliden çıkmadığını izah et
Dostum ben ilaçların çok faydasını gördüm inan pişman olmazsın
Psikiyatriste gitmek benim için zor, çünkü bu durum geçmişimde kayıt altına alınıyor ve iş bulurken sorun yaratıyor. Hayatımın her yönü kötü gidiyor, iş bulamazsam kesinlikle intihar ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim istersen dertleşebiliriz onun dışında
uzman görüşü istiyorsan devlet hastanesinin psikiyatri kliniğine git duruma göre terapi yazıyor ve devlet hastanesinin ücretsiz psikologları ile düzenli olarak görüşüyorsun yani uzman psikolog ile görüşmek istiyorsan dediğim ikinci şeyi yapman lazım
Bilmiyorum psikiyatri yanında gitmek düşündüm ama hiç ilgilenimyorlar hemen ilaç veriyor gönderiyor diye duydum.
bende ilaçlardan korkuyorum bağmlık falan yapıyor
Her ilaç bağımlılık yapmaz reçete türüne göre değişir her gelene lyrica yazmıyorlar ve antidepresanlar da istesende bağımlı olamazsın
Ayrıca ilgilenmedikleri kısmı da doğru değil bu şehir efsanesi kardeşim kimlerle ilgilenmezler onu söyleyeyim doktora gidip çok borcum var bunalıma girdim dersen sana buspon verip yollar uğraşmaz
Psikiyatri doktoru dert dinlemez hastalık acısından değerlendirir hal ve hareketlerine bakar birkaç soru sorar ilk değerlendirme ile ön tanı koyar daha sonra ne gerekiyorsa işte psikoterapi gerekiyorsa psikoloğa sevk verir
Eğer gerekmiyor ilaç tedavisi gerekiyorsa ona göre en düşük doz ilacı verir bir ay sonra yine gel der gözlemler ve gidişata göre ilaç tedavisi uygular.
Yani psikiyatri doktorlarını biraz yalnış tanıtıyorlar doktor gelip orada kimsenin aşk acısını da borç batağını da dinlemez
Özetlersin uyku düzenin bozuksa çok uyuyor veya hiç uyumuyorsan söylersin sürekli anı değişen ruh halini melankoliden çıkmadığını izah et
Dostum ben ilaçların çok faydasını gördüm inan pişman olmazsın
Psikiyatriste gitmek benim için zor, çünkü bu durum geçmişimde kayıt altına alınıyor ve iş bulurken sorun yaratıyor. Hayatımın her yönü kötü gidiyor, iş bulamazsam kesinlikle intihar ederim.
Bak bir yalnış bilgi daha biliyorsun hicbir işyeri kaydında veya hastaneden aldigin sağlık raporunda görünmez
Görünebilmesi için ancak kurula girip engeli raporu almış olman gerekir için rahat olsun ben yıllardır çalışıyorum hicbir problem olmadı
Devlette bedava