Lise bitirmedim üniversite gitmedim diplomam yok askere gitmedim oy atmadım ehliyet almadım araba sürmedim hiç çalışmadım para kazanmadım hiç bir kızla sevgili ya da bir erkekle arkadaş olmadım yabancı ülke şehir dışı görmedim kendini sevmedim sosyal olmadım istediğim hiç bir şey olmadı doğduğumdan beri odamda bilgisayarda internette takılıyorum sesimi tipimi boyumu sevmem. sosyofo fobi var napim
Güncellemeler
1 yıl
Bunun Çözümü yok
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Yaşadığınız durumlar gerçekten zorlayıcı olabilir, ancak bu duyguları ifade edebilmeniz bir değişim arzusunda olduğunuzu gösteriyor ve bu iyi bir başlangıç noktasıdır. Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda yoğun bir kaygı hissetmesine neden olabilir. Bu kaygı, başkaları tarafından yargılanma veya utandırılma korkusuyla ilişkilidir ve genellikle sosyal durumlardan kaçınmayla sonuçlanır. Bu, yalnızlık hissini artırabilir. Aynı zamanda kendinizle ilgili olumsuz düşünceleriniz, düşük özsaygıdan kaynaklanıyor olabilir. Özsaygı eksikliği, hayatınızdaki birçok alanda sizi kısıtlayabilir ve sosyal fobiyle de bağlantılıdır. Sosyal çevreden izole olmak ve hayatınızdaki deneyim eksikliği, çaresizlik duygusuna yol açsa da bu değiştirilemez bir kader değildir. Bu durumu değiştirmek için adım adım ilerlemek önemlidir. Küçük sosyal adımlar atarak, örneğin çevrim içi ortamlarda ilgi alanlarınızı paylaşan insanlarla konuşarak başlayabilirsiniz. Sosyal becerilerinizi geliştirmek için bu tür küçük adımlar büyük bir fark yaratabilir. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), sosyal fobi ve düşük öz saygıyla başa çıkmada etkili bir yöntemdir. Olumsuz düşünceleri sorgulayıp daha sağlıklı olanlarla değiştirmeyi ve sosyal durumlardaki kaygınızı azaltmayı öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda, kendinizi sevmeme duygusunu aşmak zaman alsa da, kendinizde sevdiğiniz veya geliştirmek istediğiniz yönlerin farkına varmak bu sürecin başlangıcı olabilir. Küçük başarılar, zamanla kendinize olan güveninizi artırabilir. Bu süreçte sosyal destek almak da önemlidir. Güvendiğiniz biriyle konuşmak, yalnız olmadığınızı hissetmenize yardımcı olabilir. Bir destek grubu bulmak ya da bir terapistle görüşmek, içsel sıkıntılarınızı paylaşarak başa çıkma yolları geliştirmenizi sağlayabilir. Yaşadığınız bu zorlukların üstesinden gelmek için profesyonel yardıma başvurmak güçlü bir adım olabilir. Psikolog veya psikiyatrist yardımı, sosyal fobi ve düşük özsaygıyla baş etme sürecinizde size rehberlik edebilir. Tedavi planınız, BDT veya ilaç desteği gibi yöntemler içerebilir. Hayatınızdaki bu durumlar kalıcı olmak zorunda değil. Küçük adımlarla başlayan değişimler, zamanla büyük bir fark yaratabilir. Yardım almak, kendinize karşı sabırlı olmak ve gelişim sürecini desteklemek, olumlu bir değişim yolunda ilerlemenize yardımcı olacaktır.
Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Bu durumun çözümü yok efendim sağolun yine de istesemde sosyal olamam