Teorik anlamda yönetmeliklerimiz AB standartlarına uygun peki sizce pratikte yeterli mi?

Teorik anlamda yönetmeliklerimiz AB standartlarına uygun peki sizce pratikte yeterli mi?
Bu ülkede yediğimiz ve içtiğimiz hiçbir şeyin gerçekten sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Duyduğuma göre (nispeten) kaliteli ürünleri Avrupa'ya ihraç ediyormuşuz. Daha kötü durumda olan ürünler iç pazara sürülüyormuş. Bu ülkede birkaç ay önce bir çocuk nar yediği için zehirlenip hayatını kaybetmişti. Çok iyi hatırlıyorum. Yine birkaç ay önce birisi pazardan ıspanak almıştı galiba zehirlenmişti. Et desen daha beter dışarıda köfte döner yemeye korkar olduk hangi etten yapıldığı belli değil hangi koşullarda kesildiği belli değil. Örneğin biz Ankara 'da bir sakatatçıdan karaciğer alıyorduk. Dükkanın sahibi ucuza Afgan işçi çalıştırıyordu Afgan işçi eline eldiven takmadan uzun tırnaklarıyla birlikte ciğeri alıp mıncıklayıp bize veriyordu. Bu Dükkanı şikayet etmişler daha sonra Afganı işten çıkarmak zorunda kalmış. Ne diyorlar? Önce insan önce sağlık diyorlar böyle diye diye sokaktaki köpeklere kafayı takmışlar. Ama bu ülkede en ucuz şey insan sağlığı ve güvenliğidir.
Tanıdığım gıda mühendisleri var ve raporlara ragmen çoğu dükkan açık duruyormuş
Evet babam emekli polis ve şey derdi Türkiye'de en ucuz şey insan hayatıdır diye.
Eğer gıda güvenliğinin ucu turistlere de dokunursa veya turistlere de dokunduğu fark edilirse emin olun hükümet bu konuda da gerekli ve ciddi adımları atacaktır. Çünkü sokaktaki köpekleri insan hayatına ve insan güvenliğine çok önem verdiklerinden değil, turistler için topluyorlar. (Türkiyede kuduz bulaşma riski var diye)
İşin ucunda para varsa hükümet her şeyi göze alır.
Turizm lobisi, cemaat lobisi... Lobiden bol bir şey yok 😄
İdeolojiler sadece para kazanma uğrunda bir maske oldu. Dürüst siyaset yok artık haklısın.
Hayır yeterli değil.
Cevap
3Cevap
Hayır hiç yeterli değildir
Kesinlikle yeterli bulmuyorum.
Hayır.
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar