Anneannem demans ve bana kafayı yedirmeyi görev edindi sanırım.

Anneannem demans ve bana kafayı yedirmeyi görev edindi sanırım.
Evetttttttttttt
Ben bu konudan çok ama çok mustaribim,
Maalesef ki oğlumun psikolojik rahatsızlığı var kendisi çok çok zorlanıyor ama bize çok fazla maddi ve manevi yıprandık.
Tedavi masrafları zaten çok ağır onu geçtim kendisi harcamalarına dikkat bu maddi kısmı hiç önemli değil
bir bu işin manevi kısmı var sürekli içi sıkılıyor evde duramıyor bazı geceler sokaklarda sadece köpekler ve biz sokak sokak geziyoruz
kriz geldiği anda kardeşine ve bana zarar :( :(
Allah acil şifalar versin inşallah 🙏
Evet. Anneannem alzheimerdı son zamanlarında (bir sene kadar) gece halüsinasyonlar görüp sabaha kadar bağıra çağıra konuşup gezindiği oluyordu ve hem korkuyorlardı hem yıpranıyolardı...
Verebilir bence...
Evet benimki de halüsinasyon görüyor, dışarıda biri var diye başımın etini yiyor.
Çok zor ya Allah kolaylık versin.
O başının etini yemesi bitiyor ama üzülen sen oluyosun yine...
sonra daraldığın zamanlar için bile bir süre kendini suçluyosun
Umarım öyle bir şey yaşamam tek istediğim acı çekmemesi.
Umarım:)
Cevap
5Cevap
Evet verir.. sevdiklerine özellikle de.. ama maalesef ki o kadar seveni bulmak da zor oluyor. insan bencil çünkü
Evet babaannem alzheimer kendisini çok görmüyorum. Babamın bazı hastalıkları vardı sağolsun ölmeden önce bana da kronik depresyonu bıraktı.
Geçmiş olsun bu arada. Umarım iyi olur, birlikte zaman geçiriyorsunuz diye düşün. Eski anılarını anlatmasını istesen belki dikkati dağılır gördüğü halisinasyondan kopar.
Sağol. Eski anılarda yaşıyor zaten. Bana Ali diyor kim olduğunu da bilmiyorum 😅
Ben seni anladım da kendimi anlatamadım😄
Babannem bazen bize gelirdi (amcam bakardı, işi olduğunda biz bakardık) kadın "beni evime götürün kocam gelecek çocuklarım gelecek yemek yapmam lazım" diye tuttururdu. Ben de oyalamak için herhangi bir isim (kızı, komşusu vs.) ile ilgili soru sorardım. Mesela sana Ali diyor. (ya da tanıdığın herhangi biri, kendinle ilgili de olabilir) Ali iş buldu mu? Ali'nin çocuğu okula gidiyordu bitirdi mi? gibisinden soru sor diyorum😃
Belki Ali kimmiş öğrenirsin de
Soruyorum da cevap vermiyor kendi bildiğini anlatıyor 😕
Amaç oyalamak zaten, kendini sor kızının oğlu nerede, ne yapıyor vs.
Bu sefer daha çok konuşuyor ama 😅
Ne güzel konuşan insan çok severim. Seni bilemiyorum tabi😄
Ben de severim ama susmayan insanı sevmiyorum 😄
Ve aynı şeyleri tekrar ediyorsa yorucu olabiliyor. Eğer anlattığı şeyler tamamen hayal ürünü değilse ailesi sorabilirsin, annesi babası nasıl insarlardı , ne severlerdi ya da dedenle nasıl tanışmışlar.
Genelde hayal ürünü. Disaridaki ağaçları insan falan sanıyor 😅
Yaaaa kıyamam🥺
Zamanın tadını çıkar.
Evet çok bir ömrü kalmadı gibi ama yıllardır tanıdığım kişi de değil artık.
Hastalıktandır muhtemelen.
Evet beyin her gün eriyor.
Verebiliyor maalesef. Yani en azından dolaylı yoldan olsa bile çevresindeki insanlar fazlasıyla yıpranabiliyor.
Cehalet kadar çevresini olumsuz etkileyen bir hastalık daha yoktur bence
Nörolojik ve psikolojik rahatsızlıklar verir.
Evet verebiliyor
Çekene de zor, çektirene de zor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?