Turkiyeye. Gercek. Obez. Var mi?

yasadigim. Ulkede. Obez. Diye 300 kg nin ustunde. Olanlara. Obez. Deniyor.. Yani. Sismanliktan. Farkli. Olarak. Kullaniliyor. Cunku. Sismanlar Yani sadece. Yuz. Kg nin ustunde olanlar. Cogu islerini. Kendileri yapabiliyor. Ama. Obezler. Yapamiyor. Cunku. inanilmaz derecede sismanlar. Maalesef. Cogu isi. Yapamiyorlar. Onlarla ilgili tv. Programi. Var. Benim obez. Kiz kardesim diye. 350- 400 kiloluk bayanlar erkekler bu programing konusu. Nasil devlet yardimi. Alinir. Nasil ev yardimcisi bulunur? V. S. konulari. isleyen. Ve. Obezlerin gunluk yasamlarini. Gosteren onlarla yardimci Olmasi gosteren bir program bu. soru su. Turkiyede. Gercek. Obez var midir. ( Yani sismanlari. Kastetmiyorum. 300 kg. Ve ustunde olanlar. Obez veya Obez tanidigi olanlar var mi?

Güncellemeler
+1 yıl
Turkiyede. Normal. Sismanlar bile Obez deniliyor. Yalnis.!! Normal sisman Ayri. Obez Ayri. Normal sisman arti. 100. Kg. Obez. ise arti. 300 kg, den basliyor.. Yani birine obez. Denmesi icin. Arti. Ucyuz kilo Olmasi lazimdir. Ve obezler cogu kisisel islerini. Yapamiyor. Ayak. Tirnaklarini kesemiyorlar. Afedersiniz. Tuvalet ve banyolarinda cogu ozel yerlerine ulasamiyorlar yikamak icin o yuzden yardim veya uzun sapli firca ile erisiyorlar. ozel. Bolgelerine. Allah. yardim etsin gercekten zor.
Turkiyeye. Gercek. Obez. Var mi?