Sanki ordaki kemiklerimin hepsi kırılmış çok acıyo basınca ayagumun altı yaştan kaynaklimi dicem yaşım daha 34

Sanki ordaki kemiklerimin hepsi kırılmış çok acıyo basınca ayagumun altı yaştan kaynaklimi dicem yaşım daha 34

Abla senin bahsettiğin yer muhtemelen benim şu an gösterdiğim kısım. Metatarsalji yani Türkçe adı ayak önü ağrısı diye aratırsan zaten karşına çıkar.
Sen şimdi yere basarken ayağın ön kısmına daha fazla yük veriyorsundur istemsizce. Vücudun bütün ağırlığı, bütün yükü ayağın ön kısmına yani metatarsal kemiklerin olduğu bölgeye verdiğin içindir o ağrı.
Parmak kısmının dar olmadığı, geniş burunlu kaliteli ayakkabılar kullan ve tabanı ince okmasin. Hani şu bez ayakkabılar var ince tabanlı ismi aklıma gelmedi convers mi deniyor artık o tarz giyme. Tabanı kalın ve kemer destekli, geniş burunlu ayakkabılar giy.
Kişiye özel tabanliklar yapılıyor ayak yapıma uygun. O tabanliklar ayağında ki yükün eşit dağılmasını sağladığı için ön kısma fazla yük gelmesini engelliyor, ağrıları azaltıyor. Onlardan yaptırabilirsin istersen.
Birde ayağın ağrıdığı zaman ayaklarını kalp hizasının üstünde tut bir yastik vb bir şey yardımıyla. Birde ağrıyan bölgeye buz uygula, ayaklarını dinlendir. Onun dışında herhangi bir tedavisi yok. Doktorun ağrı kesici vermesinin sebebi tedavisinin olmaması. Çünkü genelde basış bozukluğundan kaynaklı olur bu tarz ağrılar.
Evet tam ora acıyo ama normal acı deyil öyle çünkü basamiyorum sgriyinca tsbanligi doktorda söyledi ama fiyatı pahalı diye eşim şimdilik kalsın dedi 6 bin dediler bı tabanliga oda iki senede bı değişecekmis yani ömrü iki seneymis iki sene sonra budaha yaptırmam gerekecekmis dışarıya çok çıkan biri değilim evdeyim genelde çocuklarımla ev işleriyle uğraşıyorum nadiren biryerlere yürüyorum ama evde olsamda acıyor evde olsamda evde çalışıyorum çünkü bos durmuyorum
Abla 6 bin TL sizin için çok gibi ama iki yılda bir o ücreti ve gerekirse daha fazlasını eşinizin vermesi lazım. Sonuçta sizin sağlığınız eşiniz için önemlidir, önemli olması gerekir. Çok yüksek bir mebla değil ki yani 6 bin TL.
Ev işleri de kolay değil annemden biliyorum. Temizlik, ütü, yemek, çocuklarınız vs bayağı yoruyordur sizi ama eşinizin de biraz destek olması lazım. Mutlaka evde olduğu zamanlar vardır eşinizin. Size o zamanlarda biraz yardımcı olsun, en azından yükünüz hafifler.
Dediğim gibi tabanlık kullanmanız, doğru ayakkabılar tercih etmeniz şart. Onun dışında yapılabilecek bir şey yok. Ben daha önce de 3-4 arkadaşın benzer sorularını gördüm sitede. Yaygın bir problem biraz. Ayrıca fazla kilonuz varsa eğer kilo verin çünkü bütün ağırlığınızı ayaklarınız taşıyor.
Ben eşim gelince bidaha konuşurum çok teşekkür ederim tavsiyelerin için kilomda biraz var 1,72 boyum kilomda 87 ben doğumdan sonra kilo aldım eşim yardımcı olmuyor ev işlerinde yediği yemeği bile topladığını görmedim suyunu bile ben gotururum öyle yardım edecek biri değil ama kendiyle akşam jonusucam akşam gelince emeklerine saglij çok sagol
Ablam rica ederim çok geçmiş olsun tekrardan
Doktorluk bölümümu okuyosun ya da doktormusun sadece merak ettiğindeb ssoruyorum benim gittiğim doktor bile böyle ayrintili anlatmadı bana
Hayır doktor değilim, herhangi bir uzmanlığım da yok bu alanda. Yakın bir kız arkadaşım ve kuzenim ayak sağlığı merkezi açmıştı bir dönem. Arkadaşım fizyoterapistti, kuzenim de protez ve ortez bölümü okudu. Protez ve ortez mezunları bu kişiye özel tabanlık vb ürünleri hazırlayan kişiler oluyor.
Ben bir dönem çalışmıyorken onların yanına gidiyordum. Az çok konuyla ilgili bilgim oldu. Hemen hemen bütün eklem, kas, kemik ağrıları ile ilgili bilgim var ama dediğim gibi herhangi bir uzmanlığım yok bu alanda eğitim de almadım. 😊
Maşallah sana ya öyle bir anlwtiyosunki doktor gibisin kendimi hastanede hissettimvallaha peki fizyoterapicilere gitsem ağrıya yararı olur mu devlette bakarlarmi
Çok teşekkür ederim 😄
Abla belki manuel terapi işe yarayabilir ama devlet hastanelerinin fizik tedavi bölümlerinde manuel terapi yok diye biliyorum ben.
Ayak taban kaslarını guçlendirmeye yönelik hareketler yapabilirsiniz siz evde. YouTube da araştırın mutlaka vardır bununla ilgili videolar fakat dediğim gibi uygun ayakkabı, özel tabanlık ve fazla kilo problemlerini halledin önce. Bunları düzeltmeden alacağınız fizik tedavi verimli olmaz.
Ayrıca eşinizin dediğim gibi biraz destek olması, ev işlerinde yardımcı olması da önemli abla. Toz almak, bulaşıkları makineye atmak, yikananları dizmek vb gibi basit işleri herkes yapabilir. Tekrardan geçmiş olsun
Ozelemi gitmem lazım rızık tedavi için peki araştırma hastanesinde fizik tedavi var çünkü yanlışın olmasın
Cevap
3Cevap
Duş alın bol bol sonra masaj yapın sevgilimde vardı öperdim ayaklarını her yerini sonra iyileşti gitti kendi kendine şifa dağıtıyorum resmen 😍
Yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklı
Tabanı kalın ayakkabı giymen lazım demis diğer yorum yapan bide tabanlık kullanman lazım diyo ama o tabanliklar pahalı diye eşim sicak bakmadi
Bendeki 5 senedir var ya geçmiyork
Bitane sandaletim var doğum gunumbde eşim kız kardesim almıştı ama ortopedik değil normal turkuaz taşları var üst kısmı tasli sandalet öylemi dediğin başkami spor giy demiş arkadaşın biri üstteki ortopedik filan diyo
Aynısı dedemde vardı
Ben dedenizde var mı diye sormadım dalga geçecek başka birini bulun
Ama ağrısı geçti, çok çekmişti o yüzden yazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?