Hamileyken saç kestirmek iyi değildir diyorlar. Bir batıl inanca göre hamileyken saç kestirilirse bebeğin ömrü kısa olurmuş. Bunu bilen ya da buna inanan var mıdır? Merak ettim doğrusu.
Bence çok saçma :/
Bence çok saçma :/
saç, tırnak, kıl ne varsa hepsi uzayabildiği kadar uzayacak, kestirmeyeceksin. hatta banyoda yapmayacaksın, yoksa çocuğun ilerde suda boğulur. aynaya bakma, çıplak ayakla dolaşma, yoksa çocuğun ilerde sefil bir hayat yaşar.
bunlar farzetki gerçek, yap bakalım yapabilirsen.
+1
eğer hamileyken saçını kestirirsen, çocuğun kıllı olur, daya keratini daya keratini hormonal hormonal, sonra evladımın maymunla arası iki dakika :((... ben bile inandım böyle söyleyince,bilimsel geldi...fafafafa
o zaman cam kapak olup gelirim, nedir ki derin bi çelik tencerenin üstüne çökmek
quickie için düduklü tabe
hot-hot-heat
Bana da aynısını dediler, bu devirde ne saçmalıyorsunuz dedim, saçımı kestirdim.
Çok kötü bir tesadüf eseri bebeğim doğumundan 3 gün sonra vefat etti.
Hala çok saçma geliyor ama, bir defa daha hamile kalırsam bu defa saçıma dokundurtmam :(
Sadece batıl inanç , ilk üç ay saç boyamak sakıncalı aslında ...
saç boyamak ? neden ne oluyor ki
İlk üç ay bebek gelişimi için en onemli safhadır , boyadaki kimyasallar kan yoluyla bebeğe geçebiliyor ve gelişme problemleri yaşanabiliyor ...
Boyadaki kimyasallar bebeği etkileyebiliyor, deriyle temas ettiği için.
Cevap
8Cevap
aynı şu saçma batıl inanca benzedi merdiven altından geçeninde boyu kısalır derler kaç defa geçtim ne uzadı ne kısaldı.o yüzden bunu çıkaran kadar buna inananlarda saçma kişiler.
alakası yok.. dediğin gibi çok saçma bir bilgi.. yoksa hamile falanmısın..? :)
Hayır değilim. Komşu hamileymiş, annem kestirme dedi kadına. Ben de dedim yok öyle bir şey, rahat ol, anneme bakma sen :))
Çok saçma dediğin gibi.Sigara ,alkol ,ilaçlar ve radyasyon zararlı bebek için benim bildiğim.
Tetris oyanamayın hamileyken
Annem oynadı, kızkardeşimden görüyorum durumu
hamilelikte saç kestirmek değil de saç boyatmak kötü bebeğe zarar veriyo kimyasallar falan
hamile olan kaç tane bayanın saçını kestim buna inancı olanı olanıda gördüm kadere inan gerisini boş ver
Böyle bir soruyu düşünüp sorman hata =)
Bana saçma geldi de annem doğru diye diretti, ondan sormak istedim :)
Allah'ta seni güldürsün :D
Amin cümlemizi inşallah :)
amin amin :))
sacmalıktan baska bi şey değil .. bu
O kadar çok yorum okudum ki tereddüt ettim zaten 4 haftam kalmış beklim bari😀😀
batıl diyorsun zaten adı üstünde saçma:D
tamamen hurafe olur mu öyle şey...
Saçma ötesi. Ben boyatmak biliyordum :)
Sacma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar