Diş ağrısı yüzünden sanki ağrıyan bölgeyle bir şey yiyemiyorum ağrıyan bölgede şişlik var ağzımı açarken ağrıyor tükürük yutarken zorlanıyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Apse yapmış dişin antibiyotik kullanmalısın
Herhangi bir antibiyotiki hergün yutsam olur mu doktora gidene kadar
Olmaz, aslında augmentin verir kuvvetle muhtemel ama belki iltihablandı boşaltacak ya da iğne yapacak dişine kafana göre iş yapma diş acili yok mu nerde yaşıyorsun?
Pazartesi gidiyim o zaman
Pazartesine kadar tuzlu suyla gargra yap çok ama çok rahatlatır
Tuzu hangi bardağa ve ne kadar atayım
Ekle 🤦🤦
Ekleyim
Ne kadar
Arkadaş ekle takip et yani de anlatayım 😅 herneyse burdan yazayım madem anlaşamayacağız sanırım
1 litre suyun içine 2 çorba kaşığı tuzu koy, fazlasından zarar gelmez zaten yutmayacaksın ama tansiyonunu da fırlatma
Gargara yapacaksın sadece yutma suyu sonrasında da normal sade ve ılık suyla gardara yap
Diş temizleme suları falan da rahatlatır ama tam etki etmez, listerine veya colgate olabilir
Yakınında yörende eczane var ise majezik ağız gargarası çok rahatlatır, ağrın varsa alır
Eğer yanağında kulağına veya boynuna doğru şişme varsa buzu bir beze sarıp soğuk kompres uygulamalısın
Çok teşekkür ederim şu an biraz ağrıyor
Acıktım ağzıma ekmek attım ekmeği bile çiğniyemiyorum
Şişlik diş atinde mi yoksa yüzünde mi diş etin rahatsız ediyor mu?
Diş etimde hayır rahatsız etmiyot
Eğer acısı çok yoksa bi tık diş etini kanatırsan rahatlarsın dişini bi tık sert fırçala diş etin zaten şişkinse ve apseliyse kanar zaten
Felaket bir acısı var ateş bile oldum vücut enfeksiyonla kapıştı
Oo iltihaplanmış 😕 tüh 🤦
Baş ağrısı bilr var o yüzden mi bilmiyorum
Arveles içmen lazım 😕
Diş ağrısı baş ağrısıda yapar mı
Ama karnın aç işte o sıkıntı aç karna içilmez o Allah korusun mide kanaması bile yapar 😕
Yapmaz olur mu böyle çivi çakılır gibi ara ara girer çıkar hatta
Ya aslında parop kullanıyordum 2 gündür çok iyi geliyordu bu kez evde başka ağrı kesici buldum onu yuttum 2 saat önce hiçbir faydası olmadı parol yutmadığıma pişman oldum ne zaman yutayım ağrı kesiciyi
Yuttuğun ilaç neydi hatırlıyor musun?
Geralgine yazıyor
🤦 Diş ağrısına aslında parol da çok etki etmez sen ya arvales ya da majezik duo içmeliydin aslında 🤦 sıvı birşeyler iç çorba falan pipetle ya da kaşıkla işte iç bi tık boş olmasın miden sonra varsa dediklerimi yoksa parolu içebilirsin
Zorla daha yeni lahmacun yedim
Bak şimdi
Önce bi dişini fırçala
Sonra diş ipin varsa kırıntı parça ne varsa çıkar
Ya daha yeni baktımda diş kendi kendine çıkmış gitmiş az bir şey siyah nokta kalmış
Sonra bi su bardağının içine bir tatlı kaşığı tuzu at iyice karıştır yudum yudum iyice dişine denk getirerek dişinin heryerine temas ettirerek gargara yap
Kırılmış, kalan da çürük kökü 😕
Tam şiş noktasına elimi koydum aa diş eti geliyor eskiden elimi attığımda dış var dedim ama bir baktım aynadan ayrılıp gitmiş shsjsj
Tamam kökü kaldıysa pazartesi kökünü çektir hava aldıkca çok sızlar bu seferde haberin olsun kökünü aldırmazsan
Helal olsun sana ya çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim çok iyi birisisin
Estağfurullah, ha bu arada hava aldığında sızlamaya başlarsa birazdan en net ve çabuk çözüm sakızla dişini kaplamak olacak haberin olsun
Ya çok teşekkür ederim bu arada doktor felan mısın yoksa tecrübelimi
Tecrübe diyelim 🤗
Ya bu arada ben dişçiye gidemiyorum korkuyorum dişçide iken kusma refleksi oluyor bir şey sokunca belirlu bir süre sonra kusacak gibi bulantı oluyor bende bir türlü başaramadım bazi dişlerime dolgu bile yaptırmadım doktorlardan azar yiye yiye takıntı korku oldu asla adım atamıyorum senelerdir uyutularak tedavi yapmayı düşünüyorum
Uyutma zor da uyuşunca çekim çok kolay emin ol 5 dakka sürmez sadece bir tane iğne yiyeceksin o kadar, senin o dişinin kökünün çekilmesi lazım sadece artık olmaz kanal tedavisi falan da zaten kökten kırıldıysa
Evet çekerken bulantı olmuyor cok rahatım korkmuyorum çekmekten sadece koyduğu pamuk bulantı yapacak eminim.
Olabilir bak aç karna gidersen gitmeden bi metpamid hapından içersen bulantı/kusma riskini çok aza indirsin. Aslında ben de nefret ediyoeum o hissiyattan haklısın ama yapacak bir şey yok 😕
Bak sen dayanabiliyorsun ben çok hassasım bu hissiyat ailemden geliyor ailemde aynı şekilde midesi bulanıyor dişçide diğer dişleri ne yapacam diye düşünüyorum
Çürütmüycen 😕
Doktora göründüm senin dişler genetikten dolayı çürüyor dedi. Ağzımda normal diş kalmadı. Fırcaladığım çikolata yemeyi kestiğim halde. Fırçalayınca sadece 1 senede çürüyen diş 2 senede çürüdü
Kalsiyum eksikliğin var demek ki 😕
Bilemiyorum artık
Kuvvetle muhtemel ondan, bi kan veri tam kan taahlili değerlerine baktır. Zayıf bir insan mısın?
Evet genetikte öyle var halam babam kuru kemik gibiler. Anneme sordum neden zayıflar annem yapıları genetikleri öyle istediğin kadar yedir kilo almazlar dedi
Kalsiyumun, d vitaminin falan hep eksik senin tahminen. Takviye kullanman gerekebilir 😕
Evet doktor d eksikliğin var ama cok değil dedi b12 60 çıkmıştı 😅
Kaç yaşındasın ki?
21.
Gelişim çağını da tamamlamışsın 😕 takviye alman rahatlatır, dişlerin dökülmez hemen ve daha zinde olursun aslında
Evet almaya gitcem hem sınavım var o yüzden alcam
E hadi bakalım Allah kolaylık versin 🤗
Teşekkürler 😊
şu an az bir şey ağrı var
Rica ederim 🤗
O da geçer umarım da rahatca uyursun
Galiba etkisini yitiriyor 3 gündür ağrıyordu 1 gündür ağır bir şekilde ağrıyordu azaldı şimdi
Olabilir , umarım çabucak geçer
2.30 saat önce ağrı kesici yutmustum şimdi parol yutsam bir şey olur mu
Karanfil veya karanfil yağı kullan acilen