Sürekli giyilmesi kesinlikle omurilik sağlığına zarar verir. Arada spor veya rahat tabanlı ayakkabılar giyilip ayaklar dinlendirilmeli ve duruş bozuklukları giderilmeli.
Elbette çok sıkı, yüksek topuklu ayakkabı giymek kişi de bel ağrısı yapabilir. Bacaklarda kasıklarda bile dahi bazen o ağrı yapabiliyor. O yüzden bir süre topuklu ayakkabı giymemesini tavsiye ediyorum. Daha rahat ortopedik ayakkabılar giyilebilir. Eğer buna dikkat edip bel ağrısı geçiyorsa, net bir şekilde topuklu ayakkabı yüzünden ağrılar meydana geliyordur. Fakat dikkat et topuklu ayakkabı giymediğin takdirde de halen bu bel ağrısı devam ediyorsa, farklı bir sebebiyet de olabilir yani bel fıtığı da olabilir farklı başka bir neden de olabilir veya böbreklerde ağrı olabilir bunun için de doktora gitmenizi tavsiye ederim. Ama büyük ihtimal topuklu ayakkabıyla alakalı bir şey bu.
Bir sorun olacağını sanmıyorum dikkat çekici bulabilir güzel pürüzsüz bulduğu için bakabilir yani art niyetli olduğunu sanmıyorum dışarda ailemiz ile geziyoruz her bakan art niyetlidir diye bir şey yok mesela
Topuğun yüksekliği önemli diye biliyorum. Belli bir yüksekliğe kadar vertebra sağlığı için faydası bile var. Ama fazla yükseği ağrı yapar benim bildiğim kadarıyla