Güncellemeler
+1 yıl
2 ay önce lökösit seviyyem 14.5 civarındaydı ondan 1 ay sonra tekrar lökösit seviyyesine bakıldı bu sefer 11e kadar düşmüştü zaten kan kanseri olsa neden düşerdi değil mi aradan 1 ay geçti 60a kadar yükselmiş
bu soruyu bir kaç kez sormuş olabilirim ama cevap verin lütfen wbc yani lökösit seviyyesi normalde 10a kadar normal bende bu değer 60a kadar yükselmiş durumda kan kanseri olabilir miyim çok korkuyorum lütfen yardım edin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sorun mestanen de olabilir ya da parası tahta idari yaparken nasıl yapıyorsun bana söyler misin bulguların nedir yeğenini şikayetleri nedir
hiç bir kanser belirtisi yok normal hissediyorum kendimi 2 ay önce lökösit seviyyem 14.5 civarindaydi 1 ay gecti 11e kadar düştü zaten kanser olsa düşmezdi değil mi
Hangi şehirdesin
ne yapacaksın
İstanbul'daysan tanıdığım iyi üroloji doktoru var benim rahmetli annem hemşireydi sağlık bir gün var bir de tanıdığım doktor muayene etsin seni
ultrasondan yeni geldim bir problem yok kan ile bağlı bu şu an
Daha deneyimli bir doktora gitmelisin
Enfeksiyon var mı
bazofil değerleri biraz yüksek enfeksiyon bilmiyorum var mı ancak alkol fazla tüketiyorum bir kaç kezde alkol zehirlenmesi geçirdim ve son 1 ayı aşırı tükettim
Bazofiller, beyaz kan hücrelerinin bir türüdür ve bağışıklık sistemi ile ilgili önemli roller üstlenirler. Bazofil değerlerinin biraz yüksek olması, vücudunuzda bir iltihaplanma, alerjik reaksiyon veya enfeksiyon gibi durumların belirtisi olabilir. Bu durum tıbbi terimle "bazofili" olarak adlandırılır.
Bazofiliye neden olabilecek bazı yaygın durumlar şunlardır:
1. **Alerjik Reaksiyonlar**: Özellikle astım, saman nezlesi gibi alerjik hastalıklar.
2. **Enfeksiyonlar**: Bazı bakteriyel, viral veya parazitik enfeksiyonlar.
3. **Kronik İltihaplanma**: Romatoid artrit gibi kronik iltihaplı hastalıklar.
4. **Miyeloproliferatif Hastalıklar**: Kan ve kemik iliği ile ilgili bazı bozukluklar.
5. **Endokrin Bozukluklar**: Hipotiroidizm gibi bazı hormon dengesizlikleri.
Ancak, bazofil değerlerinin sadece biraz yüksek olması genellikle ciddi bir sağlık sorununun işareti olmayabilir. Bununla birlikte, kan testlerinde anormallik görülmesi durumunda, kesin teşhis ve uygun tedavi için bir doktora danışmak önemlidir. Doktorunuz, gerekli gördüğü takdirde ek testler yaparak durumun nedenini belirleyebilir.
Enfeksiyonun yoksa ihtimal dahilinde. Onkolojiden randevu al
2 ay önce lökösit seviyyem 14.5 civarındaydı ondan 1 ay sonra tekrar lökösit seviyyesine bakıldı bu sefer 11e kadar düşmüştü zaten kan kanseri olsa neden düşerdi değil mi aradan 1 ay geçti 60a kadar yükselmiş sence düşmezdi değil mi bir problem olsa
Belki sıçramıştır
ney sıçıramış
Korku iyidir tedbirli yapar insani
OKB olma ihtimalin daha yüksek
doktor bilir onu