AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Normal doğum her zaman sağlıklıdır. Hücrelerini yeniler. Sezaryen rahat gibi gözükür. Dikişler, ağrılar, yırtılan dikişler, enfeksiyon, hareket zorluğu, acı, laktasyon problemleri.. gibi gibi bir çok sorunu yanında getiriyor.
Bence normal doğum, çünkü o zaman annelik duygusu kazanılır derler, o acıyı çekeceksin ki kıymetini anlayacaksın
Hangisi daha sağlıklıysa o. Doktorun kanaati hangi yöndeyse artık.
Sağlıklı olanı normal doğum ama acıya dayanabileceğimi zannetmiyorum bu yüzden sezeryan tercih ederdim.
Bnce yaniliysn deneme hic
Tabi ki normal doğum... 2-3 hafta sonra sanki hiçbirşey olmamış gibi hayatını devam ediyorsun... Cesaret isteyen bir seçim aynı zamanda. İki çocuğum var, ikisi de normal doğum.
Neticede sezaryen bir amalıyat ve gerekli olmadiği zaman... mazoşizm gibi bana göre. Ama olur da bebek 4 kg'nın üstünde... ya da komplikasyonlar var.. o zaman başka.
Normal doğum en iyi olanı ama Afedersiniz vajina da genişleme oluyor diyorlar. .. :( doğruysakkötü yaa :S bir bilginiz var mı? :O Varsa soyleyin bilgimiz olsun ;):/
Evet oluyor annemden biliyorum.
Ya oluyor ama abartilacak kadar değil çok az sadece. Ama eşinin ve çocuğunun sağlığı daha önemli degil mi sence de?@bjkandahmet
Tabi ki daha önemli @tatliyagmur ama bence sezeryan olanm kadınların %90 ı genişleyecek diye sezeryan oluyo daha önemli ama geriye kalan ömrü hayatında genişleme yüzünden alınacak zevk azalırsa :S Egoist düşünüyorsun diceksin ama kadın içinde öyle dolu dolu olmazsa :S ne bilim 2 arada 1 derede kaldım bak :S
Kadınların çoğunun sezeryani tercih etmesinin sebebi o acıdır. Ya tamam o an tabiki bir açılma oluyor ama hersey normale dönüyor. Soğutma sayısına göre birazcik sarkma olur sadece. Hem sezeryanda annenin içindeki su bazen tam gidemiyor. Ve bu çok tehlikeli. Ama normalde hepsi atılıyor zaten. Umarım anlatabilmişimdir @bjkandahmet
Eski haline alıyor diyosun yani ;) o zaman sıkıntı yok ;) Ama kalıcı bir azda olsa genişleme varsa ondan korkum benim :S olmuyorsa sarkma önbemli değil bebeğimizi dünyaya getirecek ama genişlemeden korkuyorum ben :S Sayın @tatliyagmur
Çok az bir genislemeden hiçbirşey olmaz. Emin olun. Korkulacak kadar degil.1 ya da 2 çocuktan pek birsey olacağını zannetmiyorum.
Hımmm... O zaman kesinlikle normal doğum bebeğim ve eşim benden daha önemli değil ;) :)) Eğer sezeryanla olmalı mecburen demezse DR ;)
Normal doğum sonrası kadında çoğunlukla dikiş olduğu için aksine ilk bir kaç seferde ilk kez birlikte oluyormuş gibi olur.
Sayın @sizofrenkarinca normal doğumda dikiş mi okluyo? :O hiçbirşey anlamadı ben :S
Evet herkeste değil ama çoğu kadında dikiş olur normal doğumda da.
Tbiki normal dogum.. Ama bide şoyle bisey var bilmem biliyrmusnz.. Sezeryandan dogan cocuk normalden daha zeki oluyrmus cunku kafatasi sıkısmdan ciktigi icin hucreler ölmuyormuş bilginize...
Mecbur kalmadığım sürece normal doğumu tercih ederim
her ikisi de çok riskli olabiliyor aslında.. yine de normal daha iyi olur. eğer tamamen uygunsan.
Normalin de sezaryenin de ayrı zorluğu var ama bence sezaryen tabi uyutulabiliyorsan
Normal doğumla normal hayatına dönmen daha çabuk olur.
Bir gün doğum yapacak olsam normal suda doğum tercih ederim..
Dogum yapmadim ama yaparsam normal dusunuyorum :)
O aciyi tatmak isterim evlat bu...
Epidural anestezi en iyisi, normal doğum oluyor sadece sancı cekmiyorsun.
Sağlıklı olanı normal doğum. hatta suda doğum en mantıklısı
Normal dogum daha bnce. Sezeryanda izi kaliyo yoksa :)
en sağlıklısı mümkünken sezeryana gidilir mi.. ha mümkün değilse son çare
Normal doğum ama durum her şeyi farklılaştırabilir. Sezeryan olabilir ters bir durumda..
avantajları ve dezavantajlarına bakabilirsin. tesetturveben.com/.../
Normal dogum diyorum cunku hem annenin sagligi acisindan faydali hem de zor dahi olsa dogum esnasinda yani normal dogumda kadinlar ciddi anlamda annelik duygusunu ilk kez hissediyorlar bence
normal adı üstünde normal olanı ve tercih edilmesi gereken
Normal doğumun sezeryana göre her şeyde daha az zararlı. Tıbben kanıtlanmış bir şey bu.
Normal dogumda vücut daha kolay toplanıyor kiloyu daha rahat veriyor ondan bence normal dogum
Mecbur kalinmadikca kesinlikle normal doğum.. korkmayın sakın. en sağlıklısi o
Kesinlikle normal :) yeniden dogmus gbi hissediyormus insan oyle diyorlar. O duyguyu tatmalisin
bence normal doğum önceden sezeryan doğummu varmış adı üstünde normal normal olan yani
evlatlik :). dogumdan korkuyorum asiri stresliyim bu konuda evlenince evlat edincem
Bende evlat edinme mantığındayım :) Ama evlenmeden :)
Normal doğum bence sezeryan doğum vücut zor toparlıyo normal dogumda hemen toparlanıyosun
Normal doğum kadın için en iyisidir eğer sezeryan gerektirecek bir durumu yoksa.
Bence çok yormayın kendinizi sizin yerinize düşünen birileri var zaten :P
Çocuğun sağlıklı doğması için sezaryen, anne için normal doğum
ben kizimi bir ay erken dogurdum sezeryan oldu dogum ama mecburdu erken dogum oldugu icin. bir sorunun yoksa normal dogur
Ahahaha :D @Thee1986 acıların kaç ayda geçti?
Bende sezeryanla olmayı düşünüyorumda
( şaka bir yana muhabbetide kötü mk)
hala çekiorum dostum :D
Bence normal doğum çünkü sezeryandan sonra her ne kadar iyilessede gobegin varsa sezeryanda kesilen yerin ustune dogru sarkiyo
Gonul ister ki normal olsun
Ama ben ölürüm buyuk ihtimalle asdf
:( :(
Bu bir secim olmamali. Bebek ters geliyorsa eger sezeryan yok normalse tabiki dogal olan secilmeli. Bildigim kadariyla sezeryanda iz kaliyor ve kalici agri olabiliyor.
Normal doğum olmasi daha sağliklidir. Ancak normal doğumun mümkün olmadığı zamanlarda sezeryan doğum yapılır. ornegin anne de bir rahatsızlık varsa ya da normal doğuma uygun değilse sezeryan doğum uygun görülür
en saglıklısı normal dogum ama o bıraz sıkıyor oyuzden ben sezaryanı tercıh ederdım
Normal doğum bence çünkü sezeryanla doğumdan sonra sancılar oluyormuş
doğum en acı vern 2. olaymış ve bu yüzden sezeryan diyorum :))
normal daha sağlıklı ama senin seçimin doğuracak olan sensin
Normal doğum bence. diğer türlü heryerin delik deşik olur.
Sakın sezeryan olma. Doğacak çocuğunu düşünüyorsan eğer normal doğum yap. Sezeryanın çocuğa bir sürü zararı olabilir.
İnternetten arastır.
Tabiki nornal dogum cunku vucut kendini daha cabuk yeniliyor ve iyilesme surecin daha kisa
Tabikide sezaryan şekerim ben o acıları çekemem ayooll :D
:))
@İdontknowa haklı değilmiyim sence :)
çok haklısın :))
teşekkür ederim :D
herangi bir sorun olmassa dogururum.
bu bebek icin de benim icinde en sagliklisi
Sezeryan
Gevşemek istemiyorum, acıyı en aza indirmek de isterim, ayrıca dar kalçalıyım o yüzden rahat olmayabilir normal doğum.
Bebeğinizde ya da sizde sorun teşkil edecek herhangi bir şey yoksa kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum en sağlıklısı.
Onu bunu bilmem arkadas tabi herkes nirnal dogumdan yana sağlıklı olduğu icin ama ben pismanim vajina aşırı genişliyor eskisi gibi de olmuyor artik simdiki aklim olsa sezeryan olurdum vajinam da bozulmazdi kız gibi dururdu
Sezeryan kolaydir ama saglikli deildir normal dogum kadin icin daha iyidir zaruri bir durum olmadikca yapilmamali o yuzden
Normal doğum yap, sakın sezeryan olma. Normal doğum daha sağlıklı ve acımaz. Sezeryan sonradan baya sancı verir. Eğermecbur olmassan sezeryan yaptırma. Önemli bir tavsiye :)
tek korktuğum şey vajina genişlemesi yoksa tabikide hiç düşünmeden normal doğum diyorum.
Genişliyor sonrası operasyon yaptırabilirsin
Normal olsun acısı sancısı farketmez artık napalım :D
bence normal dogum daha saglikli imkan varsa tabiki bu
ne kadar acılı olsa bıle annelık duygusu tam tatmak ıstıyorsan normal dogurmalısın
Normal canm tabiki umarım herkesin istediği gibi olur :) acısız ve sağlıklı bir dogum ;)
Doğum yapmış biri olarak ..
Normal doğumu tercih ve tavsiye ederim..
Tabiki bebek açısından normal
Ancak bazı durumlarda Sezeryan zorunlu oluyor
bence karnı yarsınlar secimi çocuğa bıraksınlar bu ne yaa hiç cocuga soran yok
Normal dogum taabiki her yonden herseyi hissetmek o ani canli canli yasamak bambaska duygu