+1 yılBunun sorusu bile komik geliyor bana. Sezeryanda ne tabiki normal doğum diyen arkadaşlara koskoca bir 'kamooon dostum 21. Yüzyıldayız artık kendine gel' demek istiyorum. Ya eskiden bazı şeyleri acılar içinde öğrenmiş olabiliriz ama artık çıkın şu kalıplardan insanlık gelişiyor o ilkel yaşamdı şu an o devirden bu devire yüzlerce yıl geçti ve teknoloji tıp ilerledi. Sezeryanın buluşu bir kadına verilmiş en büyük nimetlerden biridir. Heleki normal doğum yapmış çoğu kadının kocası 'eşimin vajinası bollaştı zeevk alamıyoruuğmm' diyip dur ben bir dışarı çıkıp daha dar bir vajina bulup şunu yıllarca aldatayım zihniyetindeyken hayrola ne normal doğumu hangi normal doğum? Demeyi kendime görev edinirim. Kadın neden hiçbişey hissetmeden rahatca doğurmak varken acılar içinde organları yırtılarak doğum yapsın hiç akıl karı değil. Ayrıca normal doğum daha saglıklı diyenlere son olarak şunu hatırlatırım; bundan yıllar önce hergün binlerce çocuk doğum sırasında ölüyordu. neden? sezeryan denilen şey olmadıgından tıp gelişmediğinden. Gelişen tıptan yararlanın arkadaşlar gerici olmayın tekrar söylüyorum 21. Yüzyıldayız milattan önce kadınlar mecburiyetten acı içinde kıvranıyo diye sizde kıvranmak zorunda değilsiniz. Ek olarak bu bir tercih meselesidir ille normal doğum yapıcam diyen, durumu müsait olan kadın o anı yaşamak isterse buna hiçbir lafım sözüm olamaz anne olan o ilk önce onun fikri önemlidir. Ne kocalarını ne kaynanasını ne eltisini nede kendi ailesini enterese eden bir konu olmamalıdır.
37 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
@pandorakız
- +1 yıl
Aynı yorum içinde hem kendi fikridir sözüm olmaz, hem de gerici demişsin. Kendi içinde çelişmemeyi deneyebilirsin.
- +1 yıl
@isimsizyalnızkovboy @ArtissT odtu de çift bölüm okuyorum birsürü dalda da ödülüm var annem kadın doğum doktoru degalarca ameliyatlara girdim küçüklüğümden beri ilk girdiğimde 8 yaşımdaydım artı olarak gayet zeki bir insanım bununlada sonuna kadar övünürüm yazılarınıza gelince benim yazımdan kim ne anlam çıkarır beni gram ingilendirmez herkes beyninin yettiği kadar anlar yetmediği yerde de böyle küçük çapta anlamlar çıkarır. @KırmızıFiyonklu gayet net anlamış mesela.
- +1 yıl
Kendini zeki bulabilirsin, bununla övünebilirsin de. Ama benim tavsiyem bakış açını biraz gözden geçir. Herkes senin fikrinde olamaz. Sadece yazında çelişkilerin olduğunu belirttim.
En İyi Cevaplar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Şimdi kendim doğum yapmadım ama ablamın 2 çocuğu var. İki sene arayla, ilkini normal ikincisini sezaryen oldu.
Normal doğumda günü geçiyor diye panik yaptırıp suni sancı verdiler; 15 saat civarı doğum sancısı çekti. Gtü başı yırtıldı parçalandı. Vücuduna, çatının genişliğine göre değişir mi bilmiyorum ancak ablam çok çok zor toparlandı. Allah bağışlarsa 20 günlük bir yeneğim daha var. Bu sezaryen ile doğdu. Tamam acısız sancısız bir işlem demek istemiyorum. Ancak normal bir ameliyat gibi düşün. İğne acısı çekiyorsun, tabi karın bölgesinde ablamın hala ezikliği ağrıları oluyor ama kendisinin söylediğine göre normal doğumdan bin kere daha iyiymiş sezaryen. Normal doğumda karnına abanan ebeler mi dersin, rahme makas atıp genişletmek mi. Ben büyük konuşmayım ama gördüğüm kadarıyla ki hastanede de hep ben kaldım refakatçi, yan odadaki kadınlarla da konuştuk; sezaryen taraftarıyım. Parçalanmaya lüzum yok kolayı varken. Ama siz gene de karar vermeden önce ikisini de yaşamış insanlardan fikir alın. Çünkü sezaryen yapanlar ablama çok zor yapma normal gibisi var mı diyordu; kız iyi ki normal yapmadı. Acı çekmeden doğurdum dememek için abartıyorlar gibime geliyor; gene de yaşamadan kınamak değil amacım belirtmek isterim. Görüşüm ve sebepleri bu yönde.43 Yorumla- +1 yıl
Makas mı Allahım doğum yapmak istemiyorum 😱
sana şöyle bir örnek verim yardımcı doç doktor olan bir hocam ders esnasında böyle bir konu acıldı
o da cevap verdi bir kelebek düşün kelebek olmadan öce tırtıl oluyolar halk arasında ''kurt'' deniliyo bu tırtıl kendini kelebeğe dönüştürmek için uygun bir yer seçip kendini orda kendi ağıyla sarmalıyo ve koza şeklini alıyo asıl olay burada başlıyo kelebek ordan cıkması için ilk önce oluşum evresimi tamamlayıp kendi başına cıkması lazım ken bizim insanımız olayı basitleştirmek için kozanın ucunu kesiyolar ve daha rahat cıkmasını saglıyolar ama yapılan bu olay yannıştır eğer kozanın içinden kendi başına cıkarsa daha sağlıkla ve hayatta daha başarılı olur çünkü o artık gelişimini tamamlamış hayatta kendi başına ilk defa bir iş yapmak için adım atmıştır olayı +18 bağlamamak için sezer yan ve normal doğum arasındaki cok önemli farkların oldugunu ve normal dogumun daha saglıklı oldugunu anlaman için yardımcı olmuşumdur bazı şartlarda sezeryan dogum yapılıyo bebeğin ya da annenin hayatı söz konusu olursa onda yapılıcak bişe yok :) Edit'' Sağlık öğrencisi değilim''100 Yorumla
Sezaryan Ol Bence.
63 Yorumla
Soran+1 yılYanlıslıkla olmustu ama neyse artk mskskskdkdk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Ben bir erkek olarak sezeryana karşıyım. Tabi bu karşıtlığım normal doğum yerine sezeryanı tercih edenleredir yanlış anlamayın :)
Sezaryen ameliyatı sonrasında bacak damarlarında pıhtı oluşması ve akciğerlere pıhtı atma riski normal doğuma göre fazladır. Sezaryenin bir dezavantajı doğumdan hemen sonra anne bebek etkileşimini geciktirmesi veya engellemesidir. sezeryanla doğan bebeklerde solunum yolu rahatsızlıkları daha fazla oluyor ve normal doğumla dünyaya gelen bebeklere karşı ölüm riskide fazla. doğum sonrası kanama daha fazla ve en ufak bir komplikasyonda hastahaneye yatma riski fazladır. Ağrılarınızdada belli ölçüde dozaj fazlalığı olur. ve ileride kısırlık problemi baş gösterir.
normal doğum yerine sezeryanı tercih eden arkadaşlar yapmayın. Gerçi tercih sizin ama bebeğinizide düşünün. Gerekli haller dışında sezeryana hayır diyorum ben113 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kardeşim çok doğru yazmışsın.
- +1 yıl
Cok Dogru bir anlatım.. olmus
- +1 yıl
Ben sizlere teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için fakat günümüzde çoğu kadın ileriye dönük cinsel yaşamda vajinal bölge genişlemesinden etkilenirim diye korkuyor. Bu geçerli bir sebep değil. Yazık cinsel zevk için çocuğa yaşatılan her acının hesabını Allah sorar. Kural kaide ne olacaksa o olmalıdır.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 440 cevap paylaştı. Tuvaletin geldiği zaman normal yoldan mı yapıyorsun, yoksa karnını kestirip mi dışkıyı aldırıyorsun?
Örnek biraz pis oldu kusura bakma, ama mecbur olmadığın halde sezeryanı tercih etmek Allahın kusursuz şekilde yarattığı bedenimize hakarettir bence..
Tarih boyunca dünyada milyarlarca insan normal doğum yaptı ve halen yapıyor.. Üstelik tıbbın ulaşmadığı köylerde, dağlarda, yaylalarda..
Ayrıca sezeryanın hem anne hem de çocuk için ne kadar riskli olduğunu belli ki araştırmamışsın.. Yoksa sormazdın bile..70 Yorumla
+1 yıl3 gün önce kuzenim Sezeryanla cocugunu dogurduktan sonra vefat etti.. Fotografta ki yigenim..
Sebebi : Doktor İhmali cunku tam 6 saat boyunca iç kanama gecirdigini tespit etmediler! Agrim var dedi agri kesici verdiler nefes alamiyorum dedi oksijen tupune bagladilar. 6 saat sonra kontrol ettiler ve ic kanama gecirdigini tespit ettiler... Hemen ameliyata aldilar ve kuzenim ameliyata girerken " ben daha cikamicam cocuklarim size emanet" deyip kelime-i şehadet getirdi"
Kisaca normal doğum yap. Sezeryanla dogum yapacaksan devlet olsun özel hastanelerden uzak durun...55 Yorumla
Soran+1 yılBaşınız sağolsun, mekanı cennet olsun kuzeninin
- +1 yıl
Amin çok sağ olun...
- +1 yıl
- +1 yıl
hem kadın saglıgı acısından hem bebek saglıgı acısından hemde anne bebek baglarının kurulması acısından normal dogumdur en ıyısı.. sezaryen kacınılmazsa yapılmalıdır.. gunumuzde epıdıral anestezı ıle agrı esıgı epey dusurulmekte ayrıca suda dogum gıbı fantastık yollarda var , rahım kanserını onledıgı bır gercektır hemde.. aklı olan kadın normal dogum yapar.. kadın olsam catır catır dogururdum kadınlarda kıskandıgım tek seydır, dunyaya canlı getırebılmek kım bılır ne buyuk keyfdir..
204 YorumlaSezeryan doğum tavsiye edilmiyor. Yapılan araştırmalarda sezeryan doğum ile dünyaya gelen bebeklerin astım hastalığına yakalanma oranının daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Yine rahim duvarının kesilmesi sırasında bebekte küçük kesilerin oluşabileceği de görülmüş vakalar arasındadır.
100 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 359 cevap paylaştı. normal tbikide.. normal dogum acısı cok evet ama 2. gun ayaga kalkıosun ama sezeryanda 10 gun yataktan kalkamıyorsun ve kendını toparlayana kdr zaman gecıyor.. amelıyat ızı cabası ve agır ıs yaptıgında falan amelıyat yerı uzn yıllar agırıyor sızlıyor. 2. dogumda cok rısklı oluyor baya dıkkat gerektırıyor ama normal dogumda dedıgım gıbı 2. gun ayaktasn ve dıkısler ıyılesınce hıcbıseyın kalmıor tamamen sglıklı oluyorsun. son olarakta sezeryan dogumlarda bebegın psıkolojsnde bozukluklar meydana gelebılıyor
10 YorumlaSezeryan zor oluyor... Normal dogumun ilk bir agrisi oluyor fakat kendini cabuk toparliyorsun.. Olmadi zaten uyusturuyorlar normal dogumda da kolayliklar var artik ama dedigim gibi sezeryan cok agrili sizili kendini cok zor toparliyorsun kolay degil 7 katman kesiliyor... Benim yasim kücük ve cocugum büyüktü gününden önce alinmak zorunda kaldi suni sanci verdiler ama olmadi ki zaten sonra baktilar normale sans yokmus neyse sezeryana karar verildi.. Benimle dogum yapmis insanlar odada gezinirken ben agliyordum. Tek basima ne kalkabiliyordum. Ne ihtiyacini giderebiliyorsun.. Ne oturup kalkabiliyorsun... Sezeryan Anne icinde cok zor bence bir sorun yoksa normal dogum daha iyidir sanirim..2 sezeryan olmus biri olarak onun acisi cilesi zor yaa zor..
01 Yorumla
+1 yılNormal doğumun bebeğe faydaları oldugu kadar anneye de faydaları çoktur bunu asla unutmayalım.
Normal doğumda sezaryene göre "doğum sırasında anne ölüm oranı" daha az, Enfeksiyon ve kanama benzeri komplikasyonlar daha az ve vajinal doğum yapan annenin doğum sonrasında ağrı şikayeti sezaryene göre çok az.
Bebege faydaları ise say say bitmez :') Bir anne de kendinden önce bebegini düşünecek olursa , normal ol derim.
Kocan normal olmanı istemez çünkü vajinal doğum , vajinanı genişletir ve bir diger seks hayatınızda ona eskisi kadar zevk sanada eskisi kadar acı vermez.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki doğal olan yani normal olan doğum. Valla 1 saat sancı çektim. 5 dakikada da doğurup çıktım. Ertesi günü çok rahat evde geziyordum. Sezeryan olmuş olsan onun ağrısını ömür boyu çekiyorsun.
Ve normal doğum olduğu zaman bebek anne rahminden çıkarken belli bir mikrop alıyor ve bağaışıklığı güçleniyor. Ancak sezeryanda bebek hastane mikrobu alıyor ve bu da ileride daha fazla haastalıklı olmasına sebep oluyor.41 Yorumla normal doğum en sağlıklısıdır eğergi pelviste çat darlığı yok ise normal doğum.. sezeryanın ağrısı sancısı çoktur. doğumda suni sancıyla en fazla 1 saat çekersin sezeryan ile doğumdan sonra 6 ay çekersin.. hem bebeğin daha sağlıklı olur sütün kesilmez vs vs vs vs vs
20 Yorumla
+1 yılAdı üstünde normal doğum, normal doğum yapmayan anneliğin ne demek olduğunu tam anlamıyla anlamış olmaz diye düşünüyorum. bir mucizeye tanıklık etme şansınız varken ve sağlık açısından bir probleminiz yokken ameliyatı seçmeniz bence yersiz olur. hem doğum kanalından geçerken salgılnan probiyotikler çocuğun daha sağlıklı ve dirençli olmasına yardımcı oluyor kolay kolay hastalanmıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılNormal doğum hemşirelik okuyorum normal doğum bebek sağlığı açısındanda anne sağlığı açısındanda daha iyi normal doğumda bebeğin ciğerlerindeki sıvı baskıyla dışarı atılıyor bu yüzden astım olma riski az hemde anne sezeryan olursa sadece 2 doğum yapabilir
00 Yorumla
+1 yılYa çok değişik bir düşünce sağlık açısından normal doğum daha iyi ama acısı berbatmış çekebilirsen sezeryan ise acı hissetmiyorsun ama doğumdan sonra çok zorlanıyorsun normal doğum da hemen ayağa kalkabilirsin ama sezeryan da olay bu şekilde olmuyor. Gerçi suda doğum, sancısız doğum vs bussuru şey cıktı bir normalle sezeryana kalmadık yani😊😊😊
00 Yorumla
+1 yılTabiykide normal zaten Allahın yarattığı işleyiş tarzı normal doğumdur kadının yenilenmesini sağlar ve günahlarına inşallah kefaret olur acaba sezeryanda böyle birşey var mı diye sor bakalım?
hem maddi hem manevi yönden normal dogum sart!
istisna bir durum varsa mesela doktor vucut normal doguma uygun degil derse o ayrı00 Yorumla
+1 yılSeçme şansın olursa normali seçmelisin çünkü sezeryan bebek tehlikedeyse başvurulan bir şey. Ayrıca sezeryandan uyanınca ağrılar normalde çekilen ağrılar kadar acı. Vücut bozukluğunu sezeryandan sonra toplayamayabilirsin. Sezeryanla doğan çocuklar asabi olurlar. Normal doğum candır :)
00 Yorumla
+1 yılNormal doğumda bebeğin solunum problemi yaşama olasılığı çok düşük olur genelde. Bağışıklık sistemleri sezeryana göre daha güçlü olur çünkü doğum kanalındaki bakterilerden faydalanır :) Normal doğumun bebeğe olduğu kadar anneyede faydası çok. İyileşme süreci, "güven ve başarma hissi", ölüm riskinin az olması, enfeksiyon kapma riskinin düşük olması, doğum ağrılarının az olması.. En güzeli ise bebeğini hissederek dünyaya getirmek..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSezeryan olur isen, olduğun içinhergün küfür edersin. Yıllar sonra bile o dikiş yerleri acıyor. Öyle böyle birşey değil kocaman kesik sürekli gaz problemi oluyor bir darbe alsan yıllar sonra bile acıyor. O kocaman kesimle bebeğini acılar içinde emzireceksin.
10 Yorumlacanım benim sezeryanda 7 kat kesiyolar o karnını. kasaplık koyun gibi. normal adı üstünde sancısı ağrısı olur ama bir kerelik. sezeryandan sonra ne kadar sürede toparlanırsın allah bilir çocuğunun sana ihtiyacı varken daha sen kendini toparlayamayacaksın. zorunlu olmadıkça sezeryan olmamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim canm tatlıdır dayanamam asla o yüzden sezeryan malesef. Beyler şunu da diyim normal doğrunca veya sezeryanla doğrunca hic bir fark olmuo 9 ay karnimizda can tasiyorz ha normal çıkmış ha sezeryan. Panik atak hastaları var birsürü rahatsızlığı olan insanlar var onlar için en sagliklisi sezaryan
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal doğum diyorlarda yalan sancı veriyorlar. Eğer sancı vermeden akışına biraksalar kadin için daha iyi oluyormuş çünkü normal doğum ağrısı ara ara azalır sonra tekrat şiddetlenirmiş.
yalamci doğum sancısında araliksiz yaşiyormuşsun o ağrıyı.
Adı normal doğum.00 YorumlaBu sezeryan diyenler neyin kafasını yaşıyo? Arkadaşlar bu sizin kanaatinize kalmış bir seçenek değil öncelikle bunu bilmeniz gerekir. Doktor bey amca öncelikle normal doğum yaptırır lakin doğum esnasında bir sıkıntı problem var ise çocuğun ters gelmesi kordonun bebeğe dolanması gibi olumsuz şeyler olursa eğer yine doktor bey amcanın kanaatine göre sezeryan yapılması uygundur denilirse Sezeryan ameliyat yapılır. Ki ben tasnif etmiyorum doğal olan herzaman en iyisidir.
Saygılarımla :)00 Yorumlakardesim asil onemli olan ne biliyor musun? normal dogumda salgilanan oksitosin hormonu anne bebegi emzirirken bebege gecer boylece anne ile bebek birbirine askla baglanir... sezaryende boyle bir durum yoktur
10 YorumlaEn sağlıklısı normal. Sezaryenle doğum yaptım 8 ay oldu hala acısını çekiyorum. Küçükte olsa vücudumda dikiş izi var ve Sezaryen acısız bişey değil. Doğumdan bikaç saat sonra çok şiddetli ağrılarım oldu. Normalde en azından o an çekersin ve birer.
11 Yorumla- +1 yıl
8 ay oldu mu kız oy maşallah kocaman olmuşlar :D
+1 yılAcısına dayanabilecek gücü kendimde bulacağımı bilsem kesinlikle normal doğum yapmak isterdim. Her açıdan artıları daha fazla. Yenileniyorsun, ömür boyu karnında bir bıçak iziyle gezmiyorsun, manevi olarak da daha güzel bir şey bence...
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle normal diyorum. Evlenip anne olmak istedigimde Allah tarafindan bir sey cikmazsa o ani yasamayi cok isterim. Normal dogumda o ani yasiyorsun sonra geciyor 2 gune ama sezeryanda 2 yil onun acisini cekiyorsun.
00 YorumlaYa ben dogursam normal dogumdan cok korkardim. Korkuyorumda. Serzeryanda dikis falan.. aaa dur baka annem ne dedi sezeryan doumda buun omur boyunca agriyi cekermissin ve vucut yenilenmezmis falan birşeyler dedi.
00 Yorumla
+1 yılvajinal genişleme oluyor doğru ve bu doğumdan sonra ameliyatla daraltılıyor ama bir daha çocuk yapmayacağını düşünerek bunu yapman gerek tabiki ve evlilkte istenilen bir şey değil bence erkek tarafından normal doğum ilişki için tabiki..
01 Yorumla- +1 yıl
Kegel egzersizleri ile bu durum tamamen düzeltiliyor (genişleme). Araştırın.. ya da estetik yaptırarak yineden eskisi gibi oluyor. ..
Şeftali den karpuz çıkarmanın mantığı yok anneye de yazık değil mi? O kadar acıyı çekmek :/ sezaryan taraftarıyım ben. Normal doğum sonrası cinsel yaşantın bitmiyor sonuçta kendini ve eşini de düşünmelisin.
00 Yorumla
+1 yılGerekmediği sürece normal doğum yapılmalıdır. Normal doğum en sağlıklı olanı. Vajinadaki açıklığın zamanla iyileşmesi mümkün ama karındaki kesik, ameliyat yarası olduğu için, daha zor iyileşir ve zamanla fıtık olma ihtimali de çok yüksek.
00 Yorumla
+1 yılNormal dogum en guzeli gercekten anne oldugunu hissedersin bence. Ama tabi beklenmedik bir problem olusursa ve sezeryan gerekirse sezeryan olmalidir ama bic bisey normal dogumdan hayirli degildir bence.
00 Yorumla
+1 yılNormal doğum olmasi daha sağliklidir. Ancak normal doğumun mümkün olmadığı zamanlarda sezeryan doğum yapılır. ornegin anne de bir rahatsızlık varsa ya da normal doğuma uygun değilse sezeryan doğum uygun görülür.
00 YorumlaOna goremi doğuracan biz ne dersek vala doğurma o kadar kolay değil en iyi normaldir ama şimdiki nesil sezeryan yapıyo acı çekmemek için kimiside başka çaresi olmadığı için sezeryan
07 Yorumla
SoranHe ona göre doğuracam
Soran+1 yıl:d Cümlelerinden kalite akan bir arkadaşımız olarak sen ne dersen o
Soran+1 yıl:d amin amin cümlemize önce hayırlı bir koca gerekiyo sonra düşünülür bunlar
Soran+1 yıl:d tamam iyakşamlae
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi yildayiz tabiki sezeryan diyen arkadaslarima soyluyorum biraz arastirinda konusun bir aksaklik olmadigi surece normal yap cunku normalde bebekle birlikte vucuttaki tum pislikler disari cikiyor ama sezeryan olursa vucut temizleyip kendini yenileyemedigi icin ileride hastalik yapyor vucuda bu yuzden bir doktara danis istersen gene aynilarini soyliyecegine eminim
10 Yorumlacanım ben sezeryanla dogurdum üçüzleri ama keşke tek tek fırlatsaydım dıyorum bazen , cok geç iyileşiosun çünkü :D
93 Yorumla- +1 yıl
Asdfg;)
+1 yılnormal doğum tercih ederim sanırım. 7 kat doku kesip bebeği riske atıp doğuracağına birkaç saat sancı çekip yavrunu kucağına almak en mantıklısı bence.
10 Yorumlabunu sizin seçme yetkiniz var mı bilmiyorum fakat bildiğim kadarıyla önce normal doğuma alınıyo doğum evresinde zorlanılırsa sezeryana alınıyo
eğer güçüyseniz yapabilirim diyosanız sağlıklısı normal doğum ama zorlanırım diyosanız sezaryanı tavsiye ederim :)00 YorumlaSağlık açısından en iyisi normal doğumdur, ama kimsenin seçme şansı olmuyor, doktorlar hep normal doğumu tercih ediyor ve senin normal doğurman için ellerinden geleni yapıyorlar, annem abimi doğururken doktor normal doğursun diye anneme suni sancı vermiş, annem sezeryan istediği halde, ama sonunda sezeryan doğmuş abim , :)
00 Yorumla
+1 yılbence normal çünkü vücut buna göre kendini hzırlıyo ve doğumdan sonra daha rahat iyileşiyo o yüzde normal doğum en iyisi herhangi bir aksilik olmadıkça tabi :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirşey dikkatimi çekti. Normal doğum daha iyidir diyenlere fazla teşekkür etmemişsin. Sezeryan ol diyenlere teşekkür etmişsin. Sanki Normal doğumdan korkuyor ve Sezeryan ile doğurmak istediğin için burada onaylanmak istiyormuşsun gibi geldi bana.
02 Yorumla
Soran+1 yılYahu ben evli bile değilim ne alaka :d
Soran+1 yılAyrıca baktım da kime teşekkür etmişim rastlayamadım :d:d
Arkadaslar yillar gectikce nekadar cok kolaya kaciyoruz. bir arkadasim sezeryanla dogum yapti mecburiyetten, dogumdan sonra cocugunu kardesi gibi hissettigini soyluyodu, o aciyi cekmezsen anne oldugunu nasil anliycaksin?
20 Yorumlanormal doğum bence. sağlık açısından sıkıntı yaratacak bir durum yoksa anne ve bebek için normal doğum olmalı. sezeryan ancak hayati bir risk oluşması halinde olmalı
00 YorumlaBir sorun çıkmadığı sürece normal doğum tabi ki de sezeryan her seferinde sıkıntı çıkıyor insana kuzenimin eşya değiştirirken 1 yıl sonra falan karnı yırtılmıştı ölümden döndü :((
00 Yorumla
+1 yılNormal dogum yani suda dogum bebek icin daha yararli sezeryanin agrisi daha uzun suruyor ebelik okuyorum bu yuzden suda dogumu oneririm hem fiyatlari da dustu suda dogumun
00 Yorumla
+1 yılDoğuma girenlerin böyle bir seçim şansı yok. Herkese sezeryan yapmazlar , normal yapılamayacak durumda ise sezeryana alınır. Normal doğum yapabilecek durumdaysa sezeryan yapmazlar
00 Yorumla
+1 yılIkisininde sağlıksız bir ton kötü yanı mevcut o yüzden nasıl istiyosan öyle yapmalısın. Anne olacaksn sonuçta allah o duyguyu erkeklere değil bize vermiş biraz acı olsada bebeğin yüzünü görünce unutursun inş ^-^
00 Yorumlatek bildiğim normal kadar korkunç bir dünyevi olay yok.
20 YorumlaEğer doğuma engel bir durum yoksa normal doğum en iyisi. bir kere çekersin ama sezaryen ömür boyu. bıçak altına yatıyorsun bir kere...
00 YorumlaDaha fazla cocuk istiyorsan saglik acisindam normal dogum kesinlikle, hem günahlara kefaret oluyor biliyorsun :) ben normal dogumu tercih ederdim :)
03 YorumlaNormal canım çok daha sağlıklı ayrıca yazları denize girdiğinde o kesik izlerini istemezsin Hayırlısı olsun yinede
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı. Adı üstünde.. NORMAL.. Ama normalin sadece MAL kısmını seçip te sezeryan istersen MAL - lığına doyma derim.
00 Yorumlaİnsallah Allah hakeden herkese saglikli bebekler versin..
Ben epidural normal dogumu tercih etmek isterim..01 Yorumla
+1 yılTabiki normal doğum. Sonra kesik izleriyle ugrasirsin. Karnında çirkin durur ve kesi yeronden ağrı yapar en ufak birşey de. Öyle duymuştum yani :))
00 Yorumla
+1 yılNormal doğum. En sagliklisi. Hem her konuda olduğu gibi kurban olduğum Allah bunda da yanimizda olur.
00 Yorumla
+1 yılZor ama kesinlikle normal doğum.. çünkü anne yeniden doğmuş gibi günahsız oluyor.. bana nasip olur inşallah.. ve sezeyandan snra normal dogum yapamazsn.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer ortada anormal bir durum yoksa normal doğum, durduk yere narkoz almaya bıçak altına yatmaya gerek yok. Ağrısı sancısı uzun sürüyor, iz kalıyor vs vs. Ama eğer sezeryan gerektiren bir durum varsa o zaman da tabi ki sezeryan.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 592 cevap paylaştı. Iki dogumum oldu ikiside normel oldu ve cok mutluyum bu durumdan
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki doğum sancısı anlatıldığı kadar acılı mı yoksa abartılıyo mu?
+1 yılAnne ve bebeğin sağlığı için normal doğum en güzeli. sezeryan annenin vücudu normal doğuma uygun değilse düşünülecek yöntem olmalı yani isteğe bağlı bir durum değil
00 Yorumlabebek ya da anne için sağlık açısından risk yoksa kesinlikle normal doğum. zaten doktorlar da aynısını öneriyor.
00 YorumlaSuda Doğum.. hem çabuk iyilesirsin hemde sezeryan Sonrasi acısı cekmezsin:)
Simdiden bebeğini saglikla kucağına alman dileği ile:)00 YorumlaNormal. Epidural ile. Ağrı çok daha az olur doğumdan sonra, sezaryen çok zahmetli bir süreç doğumda Ağrı çekmesen bile sonrası kötü.
00 Yorumla- Devamını Gör (258)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat