Bizim çocuğumuz olmuyor. 4 buçuk yıldır evliyiz. Eşim 26 ben 25 yaşındayım. İlk sene istememiştik, korunmuştuk ama daha sonra istedik olmadı.
Eşim Varikosel ameliyatı oldu bir sene önce fakat bir şey değişmedi, spermleri hareketsiz, tüp bebek sınırında. Bende bir sıkıntı yok, tek sorun bu doktor "normal yolla olmaz, tüp bebekle de %40 şansınız var" dedi. tüp bebekTüp bebek tedavisi yaptıracağız herhalde ama ben korkuyorum. Tamamen bayan üzerinde gelişen bir süreç, çok yıpratıyormuş, tüp bebek yapan yaptıran şahit olan bilgisi olanlara soruyorum, tüp bebek yapmak nasıl bir süreç? Tüp bebek yaptıran var mı ya da tüp bebek deneyenler biraz bilgi verir misiniz?
Tüp bebek yaptıranlar veya tüp bebek deneyenler, bilgi verir misiniz?
Anne olmak her kadının içgüdüsel olarak yaşamak istediği bir duygudur. Evlilik sonrası belli bir aşamadan sonra istenildiği zaman spontan olacağı düşüncesi ile bebek beklentisi zaman içinde yüksek bir seviyeye ulaşır ki tam bu duygu yoğunluğu içinde gebeliğin oluşmamaması ayrıca bir takım kısırlıkla ilgili sorunların varlığından haberdar olmak çiftlerde genellikle psikolojik bir yıkım olmaktadır. Hatta öyle çiftler görüyoruz ki, farkında olmadan tüm dünyadan kendilerini soyutlamış sadece bu konuya odaklanmış, hayatlarının temel amacı ve hedefi bir şekilde bebek sahibi olmak olmuş. Tabi ki süreç uzadıkça bu durum dahada ağırlaşabilmektedir.
Yukarıda bahsettiğim tablo çiftlerin kendilerine yapabilecekleri en büyük kötülüktür. Birincisi; bu dönemde evlilik süreçleri sıkıntıya girebilir; ikincisi bebek sahibi olmak için yapılacak olan tedavilerin başarısını olumsuz şekilde etkileyebilir.
Bu sebeplerden ötürü tüp bebek tedavisi veya diğer yardımcı üreme tekniklerinden birisi ile tedavi başlandığında ilk şart, sakin olmak ve stres yapmamaktır. Süreci ne kadar stres ve endişeden uzak tamamlarsanız o kadar başarılı olursunuz.
Erkek sperm değerleri belli bir seviyenin altındaysa; evet, tüp bebek tedavisi uygulanıyor. Bu tedavinin başarı oranları da yaklaşık olarak %40 civarındadır. Bu oran, aşağı yukarı tüm dünyada bu şekildedir. Hatta bizim ülkemizdeki başarı oranları bir çok Avrupa ülkesinden daha yüksektir.
Genel tedavi prosedürlerinden internet ortamında çok bahsedilmiş olup tüm detaylarına ulaşabilirsiniz. Ben size ana hatları ile kısaca bahsedeyim.
Tüm muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra anne adayı uygunsa yumurta gelişimini sağlayan hormon tedavisi ortalama 12 gün (uygulanan prosedüre göre değişkenlik gösterebilir) uygulanır. Sonrasında annede oluşan çok sayıda yumurta, genel anestezi altında toplanır. Yumurta toplama işlemi basit bir işlem olup yaklaşık 30-60 dk kadar sürmektedir. Genellikle buraya kadar olan süreçte ciddi bir komplikasyon beklemeyiz. Bazen kişilerin hormonlara vereceği yanıtlar farklı olabilir ve buna bağlı düşük oranda sıkıntılar yaşanabilir. Bu sorunları yüzde yüz ön görmek imkansızdır. Ancak tedavi sürecinde anlaşılabilir ve genellikle ciddi bir durum oluşmadan çözülür.
Sonrasında toplanan yumurtalar, baba adayından alınan spermler ile laboratuvar ortamında birleştirilir ve embriyo dediğimiz bebeğin ilk hali oluşturulur. Embriyo, belli bir olgunluğa ulaştığı zaman anne adayına transfer edilerek (ağrısız basit bir işlemdir) gebeliğin oluşması beklenir.
Günümüz medikal teknolojik gelişmeler ve imkanlarla tüp bebek tedavileri daha başarılı, daha konforlu hale gelmiş olup burada önemli olan sizi takip eden hekimin deneyimidir. Başarılı bir hekimle yola çıktığınız zaman korkularınızın ne kadar yersiz olduğunu siz anlayacaksınızdır.
Merhaba, ben 2 defa tüp bebek tedavisi oldum, malesef ikisi de başarısız oldu. Yıpratıcı olan tarafı daha çok psikolojik diyebilirim yani en azından benim için öyle oldu, çok yıprandım.. Ama anne olma isteği de böyle bir şey şimdi 3. denememe hazırlanıyorum, bu yıpratıcı süreci tekrar göze alıyorum.. tüp bebek merkezini iyi seçmenizi öneririm, hastaya muameleden tutun da hijyene kadar bakın gittiğiniz yerlere, neler duyuyoruz malum karışan embriyolar vs. siz bir yerde karar kıldınız mı memnun musunuz? deneyiminizi bizimle paylaşırsanız herkes faydalanır. ben 3. denememi artık cidden bu işte başarılı bir kurumda yapmak istiyorum, brüksel tüp bebek merkezi ve erdem hastaneleri ile görüştüm, brüksel tüp bebek merkezinde prof. yücel karaman bey içimi çok rahatlattı, kendisi de 30 yıl avrupa da çalışmış, 3. deneme için avrupaya gidemiyorum ama avrupa standartlarında bir merkez arıyorum, prof. yücel karaman gibi avrupada ya da yurtdışında görev yapmış bildiğiniz doktorlar varsa paylaşırsanız sevinirim.
Daha önce tüp bebek yaptırmadım ama yaptıranlar tanıyorum. Tamamen kesin diyemesem de büyük oranda olumlu sonuç oluyor. Tabi başka sağlık sıkıntısı varsa önce onlar çözülmeye çalışılıyor, sonra tüp bebek deneniyor.
3
1 Yorumla
Gizli Soran
Sağlık sıkıntım yok sadece tekrarlayan düşükldrim olduğu için tüp bebek düşünüyoruz
Öncelikli olarak bayana yumurtalıkları geliştirici bir takım ilaçlar ve iğne veriliyor. Kadın bunları 20 gün kadar kullandıktan sonra erkekten sperm alınıyor kadından da yumurta toplama işlemi yapılıyor. Bu işlemden sonra 3 gün veya 5 gün gibi bir sürede hastanede yumurtaların döllenmesi işlemi yapılıyor. Daha sonra döllenen yumurtalardan en iyi olan 1 veya isteğe göre 2 tanesi seçilip küçük bir operasyon ile kadının rahmine yerleştiriliyor. Bundan sonrası artık Allah Kerim. Olursa aynı ilaçları 2 ay kadar kullanmaya devam. sonraki süreçte bebeğin gelişimine göre doktor kontrollerinden sonra doktorun belirlediği bir tarihte bırakılıyor. Tabi bu süreç hastane ve doktora göre değişebilir. Maddi ve manevi olarak zor bir süreç. özellikle bayanlar için. Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin.
Tanıdıklarım var hiçbir zorluğunu yaşamadılar valla, gayet rahat ve sağlıklı ilerlettiler doğumlarını. Sizde de olmaz umarım. Ama böyle stres yaparsan olmaz, biraz rahatlat kendini..
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya beni korkutan gebelikten önceki işlemler ve doğum beni korkutuyo ya benim hastane fobim var her ne olursa olsun grip bile olsam agirlasmadan hastaneye gitmem zar zor tetkikleri yaptırdım ara verdik bişeyler girdi simdi gitmek o kadar zor ki
O herkeste öyle. O hastane kokusu, insanların hastalık durumunu görünce zaten insan bir fena oluyor. Sende biraz abartma var tabii ama genelde insanlarda senin gibi düşünür. Ama bu tarz şeylerin en büyük düşmanı stres. Stresten, korkudan uzak duracaksın. Yoksa olmasz.
Gebeklikten önce birçok test yaptırıyosun. Hormon testi, birsürü kan testi sayımı falan. Yani işin biraz uzun bu konuda. Süreç var önünde yani.
taşıyıcı sen olduğun için sana yapılıyor. Ona göre bakılıyor, bakalım sende kalıcı yani bebeğe zarar verecek bir hastalık var mı, senin sağlığın onu taşıyacak durumda mı diye. Bizim ahbap hamile kaldı. Doktor 28 farklı kan testi istemiş düşün. Erkek sadece döllenmesi için sana bıraktığı için spermeleri onluk bişey olmuyor. Tabii sperm sayısını falan geçiyorum, onları yaptırmıştır zaten..
Ya su anda hormon testim yapildi rahim filmim çekildi bir sikinti cikmadi eşimden de 3 kere mi 4 keremi ne sperm testi verdik sinirdasin olmassa asilama yapariz deyip istedilerdi bu son test vercegiz daha sonraki işlemleri bilmiyoruz işte
Bütün tektikler bitmiş neredeyse, bundan sonra rapor halinde sonucuna bakarlar ne olacağına. Ondan sonra aşılamaya geçerler. Stres yapma, en önemlillerini atlatımşsın işte.
Iste bilmiyorum ya öf bilmemezlik korkutuyo bide gebe kalamama gibi ihtimalda var yani nasip olmayinca olmuyo işte bilmiyorum gerçekten bu hastane olayi cok stres yapiyo bende
o gebe kalıp kalmama olayı testlerden sonra ortaya çıkar merak etme ya da ne kadar yürütebileceğin. Stres yaparsan zaten üstesinden gelemezsin. Hastaneye ölümcül bir hastalık için gitmiyosun, öyle düşünmeye çalış bide, iyi bir şeye sebep olmak için ordasın.
Ya aslında ben tamam istiyorum cocugumun olmasını ama Rabbim istedikden sonra her türlü olur Tüp bebek falan su anda sicak baktığım illa yaptiriyim dediğim bişey değil eşimde aynı şekilde ama etraf ve doğal olarak bir sorumluluk hissediyosun deneyelim bir diye o yüzden yani ewt Allaha Şükür daha ağır hastalıklar var haklisin ama bakalım yapcaz bir şekilde yani
Ya en azından çevrene denedik olmadı der geçersin. İnşallah olur tabii, Allah inşallah nasip eder, başarırsınız ama olmazsa da şansınızı denediniz işte. Bişey kaybetmeyeceksin sonuçta.. %40da illa ya olacak diye umutlanacak ya da off olmuyor yaa diye umudunuzu yitirecek yüzde. Sen stresini yen, gerisi gelir merak etme..
Tüp bebek tedavisi herkeste aynı olmaz. Ilk senemde tutan da var 8. De tutmayan da var. Sabretmek ve kadere inanmak gerek. Ayrıca hem erkegin hem de kadının sağlık durumu önemli. Sperm ve yumurta ayrı ayrı incelenir.
Tüp bebek tedavisi, yardımcı üreme teknolojilerinde en çok tercih edilen ve başarı oranları en yüksek olan yöntemlerin başında gelmektedir. Peki, tüp bebek tedavisinde başarı oranlarını etkileyen faktörler nelerdir? Hangi faktör başarı şansını ne kadar etkiliyor? Tüm koşulların aynı anda olumlu seyretmesi mi gerekiyor? Tüm bu sorular, anne-baba olmaya hazırlanan bireylerin kafasını kurcalıyor olsa da, tüp bebek tedavisinde başarı faktörleri ve oranları ile ilgili uzmanlar, çok çeşitli araştırmalara imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışmaya göre, tüp bebek tedavide başarı oranlarını etkileyen faktörler arasında; kadının yaşı, yumurta kalitesi, embriyo kalitesi, kullanılan ilaçlar gibi pek çok farklı etmen yer alıyor. Yapılan bu çalışmada elde edilen verilerden bazıları ise şöyledir:35 yaşın altındaki kadınlarda yapılan toplam 43755 tüp bebek denemesinde:• Tekli doğum oranları her bir denemede %40.5’tir. • Tüp bebek tedavisi gören kadınların %46.8’inde canlı doğum gerçekleşmiştir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %86.6’sı tekil doğumdur. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %13.1’i ikiz bebektir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %0.3’ü üçüz ya da daha fazladır. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %82.5’i zamanında doğum ve %14.3’ü erken doğumla sonuçlanmıştır. 35-37 yaş aralığındaki kadınlarda yapılan toplam 25629 tüp bebek denemesinde:• Tekli doğum oranları her bir denemede %30.2’dir. • Tüp bebek tedavisi gören kadınların %34.4’ünde canlı doğum gerçekleşmiştir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %87.8’si tekil doğumdur. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %12’si ikiz bebektir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %0.2’si üçüz ya da daha fazladır. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %83.5’i zamanında doğum ve %13.7’si erken doğumla sonuçlanmıştır. 38-40 yaş aralığındaki kadınlarda yapılan toplam 24747 tüp bebek denemesinde:• Tekli doğum oranları her bir denemede %18.7’dir. • Tüp bebek tedavisi gören kadınların %21’inde canlı doğum gerçekleşmiştir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %10.7’si ikiz bebektir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %0.3’sü üçüz ya da daha fazladır. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %83.3’ü zamanında doğum ve %14’ü erken doğumla sonuçlanmıştır. 41-42 yaş aralığındaki kadınlarda yapılan toplam 12728 tüp bebek denemesinde:• Tekli doğum oranları her bir denemede %9.1’dir. • Tüp bebek tedavisi gören kadınların %10.1’inde canlı doğum gerçekleşmiştir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %9.3’ü ikiz bebektir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %0.2’si üçüz ya da daha fazladır. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %82.9’u zamanında doğum ve %14.8’i erken doğumla sonuçlanmıştır. 42 yaşın üzerindeki kadınlarda yapılan toplam 10173 tüp bebek denemesinde:• Tekli doğum oranları her bir denemede %2.9’dur. • Tüp bebek tedavisi gören kadınların %3.1’inde canlı doğum gerçekleşmiştir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %6.9’u ikiz bebektir. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %0’ı üçüz ya da daha fazladır. • Canlı doğumla sonuçlanan vakaların %83.4’ü zamanında doğum ve %13.5’i erken doğumla sonuçlanmıştır.
Merhaba canım. İnternetten kısa bir araştırma ile bunu bulabilirdin. Ben baktım ve Kıbrısta tüp bebeklerle alakalı çok fazla kurum var ve yarışıyorlar. O yüzden hepsi bir sürü içerik hazırlıyor :)
Anlattıkları bu;
1. Adım Tedavi Sürecine Karar Verilmesi: Kalıtımsal, bünyesel ve hormonel farklılıklar ile ilgili araştırma. 2. Adım Yumurtalıklarım Uyarım Süreci: Anne adayının mentruasyonunun 2 ya da 3. günü içerisinde başlanılan tedavinin ilk uygulaması olan ultrason taramasının ardından hormon içermekte olan iğne kullanımına başlanılır. 3. Adım Yumurtaların Toplanımı: Sedasyon anestezi enjektasyonu ile transvajinal ultrasonografi cihazı ile toplanılmakta olan yumurtaların bu işleme tabi tutulması için; belirlenen olgunluk kriterlerine ulaşmış olması gerekmektedir. 4. Adım Fertilizasyon: MII oosit adındaki; dölleme kriterlerine uygun olan olgun yumurtaların toplanmasının ardından sperm hücrelerinin niteliksel kabiliyetine bakılır ve uygulanılacak olan yöntemin klasik tüp bebek enjenktesi mi, yoksa mikroenjeksiyon mu olacağına karar verilir. 5. Adım Embriyo Transferi: Yumurta toplama işleminden yaklaşık olarak 120 saat kadar sonra gerçekleştirilen Embriyo transferi; laboratuar ortamında gerçekleştirilen dölleme işlemi sonucunda oluşum gösteren embriyonun olağan şartlarda büyüme ve gelişim gösterebilmesi adına anne rahmine yerleştirilmesidir.
Şimdi once ikinizden tetikler istiyorlar sorun kimde ve sorun ne. Sonra tüp bebek için karar verilirse yumurta gelişmesi için iğneler veriliyor kullanıp 2 3 gunde bir kontrol ediyorlar yumurta takibi için istedikleri boyuta gelince catlatiyorlar belirli saat verilip o saatte gidip iyi gelişen çatlayan yumurtaları alıp kocadan da örnek istiyorlar aynı ortamda dollendiriyolar.3 ve 5 gün bekletiyorlar o güne kadar iyi giderse transfer işlemi gerceklestiyolar. yani biraz zorlu bir süreç. Allah sabır versin. inşallah olur
Çocuk gelişim mezunu olaraktan bilgim vae sadece öncelikle doktora gidip eşinizle muayne olmaniz lazim bazen erkeklerin sperm sayısı az oluyor vega az hareketli o zaman babadan alınan şeyle direk anne rahimine yerleştiriliyor bir kaç tür tedavi turu vae ama en yaygını tup bebek tedavisi bu tedavide de anne ve babadan alınan yumurta ve spermleri donlenmeleri icin bekletiliyor ve dolenen olursa birinden biri anne rahmine yerleştiriliyor yumurta genelde ikiz bebek doğum oluyor yumurtalar buda ikiye bölünmesi oluştuğu icin isteğe bağlı bidaha hamile kalmak isteyen anne adayları icin dondurulup saklandığını biliyorum benim bilgim bu kadar ins yararlı olmuştur
Yani döllenmiş baska yumurta varsa onlarda isteğe bağlı dondurulup labaratuvar ortamında bekletiliyor ve istediğiniz vakit birdaha anne olabilme şansınız oluyor
Ben yaptım canım 4 kere denmesinden geçtim. Süreç stresli geçiyor iğneli falan arada kontrolleri oluyor sık sık takip altındasın. öncesi hormon tahlilleri , rahim filmi, esininiz tahlillerini isterler. Çok abartacak bir süreç değil her güzel şeyin bir zorluğu vardır. Ve de sizin yumurtaniz eşinizin spermini döllendirme hakkinda çok titizlikle davranıyorlar
merhaba KS takipçileri dün gece aldığım karara göre ben 2034 yılına kadar yani 47 yaşıma kadar almanyada çalışıp oradan aldığım euroları burada her yıl tl ye çevireceğim çocuğum için birikim yapıyorum ve ben 47 yaşımda yani 2034 yılında baba olmak istiyorum ve kim ne derse desin 2034 yılının anlamı farklı 2034de istanbulun plaka kodu var 34 çok detaylı araştırdım 50,55 yaşında çocuk yapan çiftler gördüm 47 yaş pek normal değil mi spor yapıp kendime bakacağım eşiminde benden 10 yaş ufak olmasını istiyorum yani ben 2034 yılında 47 yaşımda olduğumda sevgili ay'ım 37 yaşında olacak ve tüp bebekten yanayım bence sağlıklı ve hijyen olan tüp bebek tüp bebekte olan can benim canımsa gerisi boş 🥰
Benim bilgim yok ama geçen instagramda bir hesap gördüm doc. dr. cemcelik diye tüp bebek tedavi merkezinin doktorunun hesabıymış orada başarılı oldukları hastaların videolarını paylaşıyorlardır. Bayada paylaşım vardı ve hepsi çok duygu yüklüydü. Sen bilgi almak için gir bir bak istersen yanlış görmediysem yeri İstanbul altunizade de.
Kadın için evet çok zahmetli ve sabır isteyen bir süreç, ama bence varikosel olan erkeğin spermleri düzelir ve normal yolla çocukları olur, ilişkiden sonra bayanın en az 2 saat yataktan kalkmaması gerektiğini biliyorum ben sağlıklı bir döllenme olması için
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ewt yapıyoruz bir çok şey denedik bitkisel şeyler karisimlar falanda. varikoselden sonra bişey değişmedi ya zaten bir damarmis anlamadik bişey aslında hala ağrısı oluyo belki gitsek bir daha diyebilirlermi bilmiuorum ama onu öyle görmekde kötü biseydi
varikosel sperm kalitesini bozan ve çocuk olmaya engel bir hastalık olduğu için zorunlu yapılan bir ameliyat, testislerdeki spagetti makara gibi birbirine geçen damarların alınma olayı
Ya çoğu ameliyat olan pişman esleriyle konuşunca gerek yokdu diyolar görümcemin eşinde de varmis cocuklari olmuyodu yaptirmamislar ama görümcem hamile kaldi cok cok cok etkileyen bir durum değil sanki
Özel hastaneler çok çabuk ameliyat diyebiliyor. Bana özel hastanede renkli doupler sonrası varikosel var ameliyat olman gerek ilaç tedavisi ile düzelmez. küçük basit bir ameliyat felan diye bahsetti doktor. Devlet hastanesinde güvendiğim bir doktora gittim. Elle kontrol yaptı bir şey yok dedi. Ameliyatıda kesinlikle önermedi. Önemli olan elle kontrolde ortaya çıkmasıymış. Özel hastaneler olaya maddi amaçlı baktıkları için çok basit ameliyat diyebiliyorlar. Bende biraz bu konuyu araştırdıktan sonra dediğiniz gibi ameliyat sonrası da düzelme olmayan bir çok kişi gördüm.
İş yerinde bir kız 5 kez denedi 5. oldu. Fakat hep çok yüksek ücret alıyorlar hemde kadın için yorucu. Hormonlar dan kadın sinir sitres oluyordu. Allah kolaylık versin sana. Evlat edinin.
Benim kuzenim vardi. Zor bir donem, cunku bir kac défa denemislerdi ce o bile yaramamisti. Insan psikolojisi col iyi olmuyor. Ama kocasiyla konusup birbirlerine destek oldular, bunun sayesinde ustesinden gelip sonunda bir kiz cocugun sahibi oldular
Kocan tam teşekküllü kendine baktırsın.. sperm hareketliliğine baktırdı mı, bildiğim en az 1,5 milyon canlı sperm hareketliliği olması lazım... ayrıca kadın da kısır olmaz kusur olur... kısırllık erkekte olur.
benim kuzenim tedavi oldu. çok uzun yıllar sürdü çok doktor değiştirdi. en son şule yıldırım köpük ile sonlandırdı. ikizleri var şu anda. ama şunu söylemeliyim ki bu süreç çok yıpratıcı bir süreç. maddi ve manevi çok iyi düşünüp karar verilmeli.
benim kuzenim tedavi oldu. çok uzun yıllar sürdü , çok doktor değiştirdi. en son şule yıldırım köpük ile sonlandırdı. ikizleri var şu anda. ama şunu söylemeliyim ki bu süreç çok yıpratıcı bir süreç. maddi ve manevi çok iyi düşünüp karar verilmeli.
Erkek infertilitesi tedavisi ile bebek sahibi olduk biz. eşimde problem vardı. Dr. Güliz Sidar ile tedavi başlattık ve her adımda bize çok yardımcı oldu. inanılmaz sabırlı güleryüzlü ve çok pozitif. bu durumlarda moral gerçekten önemli. doktorunuzu iyi seçmenizi tavsiye ederim. İstanbul avrupa yakasında olanlar başvurabilirler ona bence
Tüp Bebek Tedavisi, kadından yumurta toplama ile elde edilen yumurta ve erkekten alınan spermin, laboratuvar ortamında birleştirilmesi / döllenmesi sonrası elde edilen embriyonun rahim içine nakledilmesidir. Bu tedaviden sonra elde edilen gebelik ile normal yolla elde edilen gebelik arasında bir fark yoktur. Kaynak:
Hikayemi anlatayım. Eşim 5,5 hamileyken servikal yetmezlikten düşük yaptı. Daha sonra 3,5 sene çocuk olmadı. 2 aşılama 2 tüp bebek yaptık. Yinede olmadı. Çokk zor bir süreç ikimizde de bir problem olmamasına rağmen olmuyordu. 3,5 sene sonra kendiliğinden kızımız oldu. O. 1,5 yaşına gelince oğlumuz oldu. Allah isteyipte çocuk sahibi olamayanlara yardım etsin. Çok kötü bir durum
Çok yakınım olan biri bu problemi yaşadı ama çok şükür çocukları oldu hem doktor genden farklı bir tedavi yöntemiyle oldu çocukları. İstersen anlatayım yerine git bak konuş
Tüp bebek uygulaması kesin çözüm olacaksa, yani doktorlar buna karar verdiyse devlet destekli uygulamalar var, ama tüp bebeğe karar vermeden önce alternatif yöntemlerde var, bunlardan kaçını denediniz.
benim çevremde tüp bebek tedavisi görüpte sorun yaşayan olmadı maşallah çok güzel evlatlarımız oldu geneli bu siteyle iletişime geçmişti baya memnunuz maaile :)
Sperm ve yumurtayı dış ortamda döllemeye deniyor. Mikro iğnelerle yapılıyor. Döllenen yumurta tekrardan anne rahmine koyuluyor. Tam olarak detaylı bilmiyorum ama
Sadece atanarak mı insanlar geçiniyor bunu da düşünmek gerek... Tamam emeğiniz var ama amele insan da ekmek götürüyor eve o da ümitsiz kalsa intihar %90 olurdu hele de Türkiye de...
Türkiye'de ki Tüp Bebek yöntemleri yetersiz kalabiliyor. Kuzey Kıbrıs'ta ki Tüp Bebek hastanelerini araştır bende seninle aynı problemleri yaşadım şu an ikizlerim var.
Tip bebek yaptırım millet çifter çifter doğurup tüp bebekle
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
tüp bebek yapılmasının nedeni erkeğin sperminin kadının yumurtalıklarına ulaşmamasıdır. doktorlar erkeğin spermini enjeksiyonla kadının yumurtalığına aktarmaktadırlar. buna tüp bebek deniyor
Tüp bebek tedavisi için Şule Yıldırım Köpük hocayı tavsiye ederim bir yakınım başarılı sonuç aldı internetten iletişim bilgisini alarak kendisiyle bir görüş derim
Merhabalar. Tüp bebek tedavisi ve ilaçları hakkında bilgilendirmw yapabilirim. Kapanan bir eczanenin faturalı ilaçları indirimli olarak verilmekte. İlgilenen yazabilir. sunnycer. cis@gmail. com
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abla affedersin ama ilk boşalma da bebek oluyor mu genelde? Yoksa bir kac bosalma mi lazim
0
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Canım bazen olabiliyor yumurtlama gününde felan boşalma olduysa bebek olma şansı da yüksek
Merhaba,
Anne olmak her kadının içgüdüsel olarak yaşamak istediği bir duygudur. Evlilik sonrası belli bir aşamadan sonra istenildiği zaman spontan olacağı düşüncesi ile bebek beklentisi zaman içinde yüksek bir seviyeye ulaşır ki tam bu duygu yoğunluğu içinde gebeliğin oluşmamaması ayrıca bir takım kısırlıkla ilgili sorunların varlığından haberdar olmak çiftlerde genellikle psikolojik bir yıkım olmaktadır. Hatta öyle çiftler görüyoruz ki, farkında olmadan tüm dünyadan kendilerini soyutlamış sadece bu konuya odaklanmış, hayatlarının temel amacı ve hedefi bir şekilde bebek sahibi olmak olmuş. Tabi ki süreç uzadıkça bu durum dahada ağırlaşabilmektedir.
Yukarıda bahsettiğim tablo çiftlerin kendilerine yapabilecekleri en büyük kötülüktür. Birincisi; bu dönemde evlilik süreçleri sıkıntıya girebilir; ikincisi bebek sahibi olmak için yapılacak olan tedavilerin başarısını olumsuz şekilde etkileyebilir.
Bu sebeplerden ötürü tüp bebek tedavisi veya diğer yardımcı üreme tekniklerinden birisi ile tedavi başlandığında ilk şart, sakin olmak ve stres yapmamaktır. Süreci ne kadar stres ve endişeden uzak tamamlarsanız o kadar başarılı olursunuz.
Erkek sperm değerleri belli bir seviyenin altındaysa; evet, tüp bebek tedavisi uygulanıyor. Bu tedavinin başarı oranları da yaklaşık olarak %40 civarındadır. Bu oran, aşağı yukarı tüm dünyada bu şekildedir. Hatta bizim ülkemizdeki başarı oranları bir çok Avrupa ülkesinden daha yüksektir.
Genel tedavi prosedürlerinden internet ortamında çok bahsedilmiş olup tüm detaylarına ulaşabilirsiniz. Ben size ana hatları ile kısaca bahsedeyim.
Tüm muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra anne adayı uygunsa yumurta gelişimini sağlayan hormon tedavisi ortalama 12 gün (uygulanan prosedüre göre değişkenlik gösterebilir) uygulanır. Sonrasında annede oluşan çok sayıda yumurta, genel anestezi altında toplanır. Yumurta toplama işlemi basit bir işlem olup yaklaşık 30-60 dk kadar sürmektedir. Genellikle buraya kadar olan süreçte ciddi bir komplikasyon beklemeyiz. Bazen kişilerin hormonlara vereceği yanıtlar farklı olabilir ve buna bağlı düşük oranda sıkıntılar yaşanabilir. Bu sorunları yüzde yüz ön görmek imkansızdır. Ancak tedavi sürecinde anlaşılabilir ve genellikle ciddi bir durum oluşmadan çözülür.
Sonrasında toplanan yumurtalar, baba adayından alınan spermler ile laboratuvar ortamında birleştirilir ve embriyo dediğimiz bebeğin ilk hali oluşturulur. Embriyo, belli bir olgunluğa ulaştığı zaman anne adayına transfer edilerek (ağrısız basit bir işlemdir) gebeliğin oluşması beklenir.
Günümüz medikal teknolojik gelişmeler ve imkanlarla tüp bebek tedavileri daha başarılı, daha konforlu hale gelmiş olup burada önemli olan sizi takip eden hekimin deneyimidir. Başarılı bir hekimle yola çıktığınız zaman korkularınızın ne kadar yersiz olduğunu siz anlayacaksınızdır.
Şimdiden geçmiş olsun.